Lafı hiç uzatmadan Meral Akşener olayı
770 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

24.07.2018

- 24 Haziran’dan önce genel kanı şuydu: Meral Akşener’in toplumda bir karşılığı var! İYİ Parti, biraz da işte bu kanı üzerine bina edildi. Yani İYİ Parti’nin en önemli gücüydü Meral Akşener.

*

- Fakat Meral Akşener, 24 Haziran seçiminde kendi adı üzerine bina edilen İYİ Parti’nin bile gerisinde kalınca... Acı gerçek kabak gibi ortaya çıktı: Sanılanın aksine Meral Akşener’in toplumda önemli bir karşılığı yokmuş!

Lafı hiç uzatmadan  Meral Akşener olayı

*

- Ne büyük talihsizlik! Ne acı bir sonuç! Ne kapanmaz bir yara! O kadar ki Meral Akşener’in bir daha umut olarak belirme ihtimali söndü bitti, kül oldu. Kısacası 24 Haziran, Meral Akşener’in hazin tükenişinin başladığı tarih oldu.

*

- O günden bugüne uzatmaları oynuyordu Meral Akşener...

*

- Seçim gecesi “Bu sonuçlar üzerine bırakıp gidiyorum” diyerek kıymetli bir tavır ortaya koymaktan kaçınan Akşener, ancak seçimin üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra partisinin düzenlediği bir toplantıda bir anlık öfkeyle “bırakıp gidiyorum” deyiverdi.

*

- Bir anlık öfkeyle alınan bu kararın, ne kadar kıymeti olur? Bilmiyorum, bilemiyorum. Ama bildiğim bir şey var: Bu karar Meral Akşener açısından en hayırlı karardır!

*

- Peki Meral Akşener, bu kararının arkasında durur mu? Bakın, ben işte bundan pek emin değilim... Gaybı ancak Allah bilir ama bana öyle geliyor ki Akşener, “Ben bırakıyorum dedim ama teşkilatlarım beni bırakmadı” falan diyecek gibi!

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Sermaye’nin partileri

Sermaye zaman zaman ülkemizde parti kurdurarak demokratik (!) müdahaleler yapar.

Bir partiyi kurup seçime girecek hale getirmek çok zordur. Milyonlarca dolar harcamanız gerekir. Reklamınızın yapılması için bütün basın ve yayının sizden bahsetmesi gerekir. Bu bahislerde de sizi şişirip büyütmeleri gerekir.

Ama bunun karşılığında Sermaye sizden bir şey ister: Sözünden çıkmamak.

Size der ki aday olma, ortak adayı destekle, siz de sözünü dinlemezseniz sizi siler. Ya da size der ki HDP’yi de ittifaka al, siz de sözünü dinlemezseniz sizi siler. Artık destek ortadan kalkmıştır. Basın ve yayından birden ortadan kaybolursunuz. Kalabalıklar azalır. Para gelmemeye başlar. Artık sizinle görüşmezler bile. Kendi başınıza kalmışsınızdır. Bundan sonra tek başınıza başarılı olacak kapasiteniz ve projeleriniz varsa siyasi hayatınız biraz daha devam eder. Parti üyeleri başkanını bırakmak istemez. Çünkü onların var olmalarının yegâne yolu budur.

Ancak bir çözüm daha vardır. Sermaye’den özür dilersiniz, ona biat edersiniz, bir daha sözünüzden çıkmayacağım dersiniz. O zaman siyasi hayatta tekrar var olmaya devam edersiniz.  

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 476 | Tarih: 29.07.2018
Mehmet Barlas
Başarısız olan atanmışlar her an görevden alınabilir
Sistem kandırmacası
858 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Şartlı tahliye
Eski Müminler, Yeni Müminler
778 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Onurlu Yaşam Uğruna
Ruhsuzlar Arasında, Biçare Hafız
778 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Lafı hiç uzatmadan Meral Akşener olayı
Sermaye’nin partileri
770 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Cemaatler, Ehl-i Sünnet omurga ve geleceğimiz
CEMAATLER VE DİNİN SOSYAL FONKSİYONU
749 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler