Bakmak lazım
861 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

1-Bakmak lazım

İngilizlerin gazetesi The Economist, yine Türkiye’den bahsetti. Sermaye şimdi varlıklarını Dolar’a çeviriyor. Kriz çıkaracak ve onda bir değerle geri alacak.

-Sermaye yeni para politikası üzerinde çalışmaktadır. Şimdi Dolar’ı topluyor.

a)Faizi yükseltiyor.

b)Nevada’da mevduatları topluyor,

c)Şimdi varlıklarını Dolar’a çeviriyor. Sonra altın dolar çıkaracak bugünkü Dolar2ı iflas ettirecek. Böylece yarım asır sonra yine taahhüt ettiği altın doların karşılığını ödemeyecek. Birer elli sene yine idare edecektir. Bu oyuna karşı tedbir vardır. Semt kooperatiflerinin kuracağı kuyumcu kooperatifi Altın bonolarını kredi olarak verecek ve uluslararası para altın bono olacaktır. Tüm uluslararası finans altın bono üzerinde hesaplanacaktır. Bunu yapabilecek ülke de Türkiye’dir. 

a) Türkiye tarafsız ülkedir

b) Merkezdedir

c) Kuyumculuk Türkiye’de ileridedir.

d)Bunun tekniğini Türkiye (Akevler) bilmektedir. AK Parti intihar ediyor. Kripto AK Partililer Türkiye’yi yıkacaklar.

 

2- Merkel yolcu

Bannon ABD’de çok etkili biridir. Trump’u iktidara o taşıdı. Pentagon’a etki eden kimdir? Bannon Avrupa’da Pentagon’un işini yapıyor. Merkel’in yakın çalışma arkadaşını ayarladı, aralarını açtı. İtalya ve İspanya’da olduğu gibi burada Pentagon’a yakın durmaya çalışılıyor.

-Şunu belirtelim ki Kur’an, yönetimin Sermaye veya din adamları tarafından değil ilim adamları ve siyasetçiler tarafından yükleneceğini belirtmiştir.  Sermaye’nin ömrü bitti ve Rothschildler bu tutumuyla tarihe mal olacak. Bu bakımdan biz Sermaye’nin yani Rothschildler’in yanında yer almalıyız. Biz tarafsız olmalıyız ama eğer zorunlu tarafgirlik olursa Pentagon’un yanında yer almalıyız. Sermaye Pentagon’u ve Trump’u bize karşı göstermektedir. Hayır, ne Pentagon ne de Trump Türkiye’ye karşıdır. Pentagon ABD’ye hakim olacaktır ve barış dünyası içinde görevini sürdürecektir sanıyorum.

 

3- Hangi CHP

Kılıçdaroğlu Londra’nın, İnce de Baykal gibi Washington’un yanındadır. Sermaye ile siyaset savaşı CHP içinde sürüp gitmekte. Silahlı çatışmanın yanında Dolar savaşı vardır. Bir de petrol savaşı vardır Aramco İran ve Rusya petrollerini de ele geçirdi mi önce petrolü 200 Dolar’a kadar çıkaracak sonra 80’e kadar düşürecek.

- Bugün petrol büyük rol oynamaktadır. Bunun ana kaynağı halkın Bakırköy’de oturup Kartal’da çalışmasıdır. Yüz lojmanlı siteler petrol harcamalarını beşte bire indirecektir. Birinci en basit ve kolay çözüm budur. İkinci çözüm olarak araba vapurları gibi araba trenleri olmalıdır.  Bunlar elektrikle işlediği için yarıya kadar yakıttan tasarruf edilecektir. Üçüncü çözüm deniz taşımacılığında katı kömür kullanılmasıdır. Dördüncü çözüm Hidrojen gazından yararlanılmasıdır. Bu teknolojiler bugün bilinmektedir. Devletlerin bunlara yatırım yapmasıyla petrol tekeli sebebiyle insanlık zarar görmez.

 

4-İki aile savaşı

Rothschildler Yahudi’dir. Rockefeller Hıristiyandır. Rockefeller Rothschildler’in rakibi değildir. Onun oluşturduğu sözde rakibi idi. Ailenin asıl rakibi Fransız asıllı Du Pont ailesidir. Kimya ve tüm ev eşyaları onundur. Petrolü da ele geçirmek istiyordu. Rockefeller’in çalışmaları ile iki aile arasında savaş yoktu. Şimdi başlıyorlar. Rockefeller Dolar’a, Du Pont ise silaha sahiptir.

- Ben bir makale okuduğum zaman yazıda anlatılanları hiçbir zaman tam doğru kabul etmem.  Yazar yalan veya yanlış yazmış olabilir. Bunu böyle kabul ederim.  Karşınızdaki kimsenin neden yalan söylediğini bilirseniz söylediklerinden gerçeklere varabilirsiniz. Olay açıktır. Yarım bin yıldır Sermaye gezici, hor görülen satıcı veya alıcı esnaf iken zengin olmaya başladılar ve tekelleşmeyle başladılar. Gün geçtikçe sayıları artıyor ve daha güçlü oluyorlardı. Sermaye’nin tamamına Yahudiler hakimdi. Ne var ki Yahudiler ortaklarla çalışmak zorunda idiler.   Ortaklarla iş yapar işletmeyi büyütürler servet güya Aydın Doğan yahut Koç’un yahut Sabancı’nın olur. Hayır, hepsi bir Yahudi’nindir. Bugün ne oldu? Zengin olan Yahudiler azaldı ve büyüdü.   Kendileri anlaşsalar bile değişik din ve ırktan olan ortakları anlaşmıyorlar. Görünürde birbirine rakip iki firma gerçekte Yahudi firmasıdır.    Yahudi bugün büyük işletmelere hakim görünüyor ama gerçekte bu kadar hakim olduğunu kendisi de bilmiyor. Du Pont ailesi Türkiye’deki Koç firması benzeridir. Erbakan birçok ortaklıklar kurdu. Sermaye onundu ama isimler başkasınındı. Ölünce merkez dağıldı. Dağılınca tüm varlığı görünür ortaklarda duruyor. Sermaye böylece Milli Görüş’ün sermaye gücünü bitirdi.

 

5-Sert rüzgar

CHP kaybetti. Kabul etmiyor. Toplamayı bile bilmiyor. CHP’nin başına Kemal Derviş’i getirdiler. Böylece CHP’yi ortadan kaldıracaklardı.  CHP bir asırdır vardır. Bugün de ülke oyunun dörtte birini almaktadır. Demokrat Parti, Doğru Yol, ANAP nerededirler? CHP oturmuş partidir.  İktidar olmasa da ana muhalefeti garantilemiştir.

ABD Yahudi asıllı biri olan Jeff Bezos’u Trump yerine başkanlığa hazırlamaktadır. Amazon şirketinin kurucusudur. Büyük şirkettir, Rothschildler ile anlaşmaktadır.

- Küçük ve orta sermaye ortadan kalkmış, büyük sermaye ortaya çıkmıştır. Bu, faizli sistemin doğal sonucudur. Sonunda on civarında büyük firma kalır.  Bunlar anlaşır ve tekel sermaye imparatorluğu kurulur.  Bu arada Sermaye’nin hesaba katmadığı gelişmeler olmuştur. 

a) Küçük ve orta sermaye ortadan kaldırılmamalıdır.

b) Tekel sermaye dünya ekonomisinde dengeli ekonomi kurmalıdır.

c) Siyaset ile Sermaye arasındaki çatışmada siyaset üstün gelmeye başlamıştır.

d) Türkiye’de Adil Düzen diye bir düzen ortaya çıkmıştır. Sermaye’nin tek dayanağı olan faize darbe vurulmuştur.

Sermaye şimdiye kadar çıkar beraberliği içinde birlikte hareket ediyordu. Şimdi çıkar sağlamadığı için birlik de bozulmuştur. Değişik güçlü firmalar ortaya çıkmıştır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Sermaye’nin sonu

Tam istihdam sağlandığı, yeni yatırımlar yapılmadığı için Sermaye çalışamıyor.  Erbakan’ın Adil Düzen’i üçüncü cihan savaşını da önlemiştir. Şimdi Sermayedeki birlik de ortadan kalkmış, değişik firmalar ayrı ayrı savaş vermektedirler. Bu firmaların çoğu Yahudi firmalarıdır. Hemen hepsi çift başlıdır. Yahudi olmadığı halde Yahudi görünerek varlığını korumaktadır. Yahudi olduğu halde Yahudi olmadığı görüntüsü ile varlığını korumaktadır. Aslında bütün firmaların ana sermayesi Yahudi sermayesidir ama Yahudi olmayan sermaye ile birleşmiştir.   Sermaye şimdi siyasetle çatışmaktadır. ‘Silah mı yoksa dolar mı?’ savaşı vardır.  Bunun sonucu Kur’an düzenine gider.   Sorunlar ancak İnsanlık Anayasası kavramı ile çözülebilir. Dinlerin uzlaşarak insanlığa çağımızın sorunlarını çözecek şeriat düzenini getirmesiyle çözülür. Bu hususta yarım asırdır büyük adımlar atılmıştır. Londra belediye başkanı Müslüman biridir.  Gülen, Papa ile görüştü ve kilisenin İslam düşmanlığı sona ermiştir.  İnsanlık hızla Kur’an düzenine doğru gitmektedir.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
09.07.2018
09:16



1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 971

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 971. Hafta - 07 Temmuz 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 971. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

DEVLET BAŞKANIMIZA ÖNERİ

***

FAİZ VE ERDOĞAN’IN HATALARI

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

‘AK Parti neden oy kaybetti?’ (A.O.A./Y.Akit)

AK Parti ANAP gibi dağılır gider’ de dendi…

‘Ah reis!’ ve yine ‘AK Parti neden oy kaybetti?’

Reşat Nuri EROL

 

***

 

TAHA SÛRESİ - 9. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طه(1) مَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى(2) إِلَّا تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشَى(3) تَنزِيلًا مِمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَالسَّمَاوَاتِ الْعُلَا(4)الرَّحْمَانُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى(5) َهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَى(6) وَإِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَأَخْفَى(7) اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى(8) وَهَلْ أَتَاكَ حَدِيثُ مُوسَى(9) إِذْ رَأَى نَارًا فَقَالَ لِأَهْلِهِ امْكُثُوا إِنِّي آنَسْتُ نَارًا لَعَلِّي آتِيكُمْ مِنْهَا بِقَبَسٍ أَوْ أَجِدُ عَلَى النَّارِ هُدًى(10) فَلَمَّا أَتَاهَا نُودِي يَامُوسَى(11) إِنِّي أَنَا رَبُّكَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ إِنَّكَ بِالْوَادِي الْمُقَدَّسِ طُوًى(12) وَأَنَا اخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِمَا يُوحَى(13) إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمْ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي(14) إِنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ أَكَادُ أُخْفِيهَا لِتُجْزَى كُلُّ نَفْسٍ بِمَا تَسْعَى(15) فَلَا يَصُدَّنَّكَ عَنْهَا مَنْ لَا يُؤْمِنُ بِهَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَتَرْدَى(16) وَمَا تِلْكَ بِيَمِينِكَ يَامُوسَى (17) قَالَ هِيَ عَصَايَ أَتَوَكَّأُ عَلَيْهَا وَأَهُشُّ بِهَا عَلَى غَنَمِي وَلِيَ فِيهَا مَآرِبُ أُخْرَى (18) قَالَ أَلْقِهَا يَامُوسَى (19) فَأَلْقَاهَا فَإِذَا هِيَ حَيَّةٌ تَسْعَى (20) قَالَ خُذْهَا وَلَا تَخَفْ سَنُعِيدُهَا سِيرَتَهَا الْأُولَى (21) وَاضْمُمْ يَدَكَ إِلَى جَنَاحِكَ تَخْرُجْ بَيْضَاءَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ آيَةً أُخْرَى (22) لِنُرِيَكَ مِنْ آيَاتِنَا الْكُبْرَى (23) اذْهَبْ إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى (24) قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي (25) وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي (26) وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي (27) يَفْقَهُوا قَوْلِي (28) وَاجْعَلْ لِي وَزِيرًا مِنْ أَهْلِي (29) هَارُونَ أَخِي (30) اشْدُدْ بِهِ أَزْرِي (31) وَأَشْرِكْهُ فِي أَمْرِي (32) كَيْ نُسَبِّحَكَ كَثِيرًا (33) وَنَذْكُرَكَ كَثِيرًا (34) إِنَّكَ كُنْتَ بِنَا بَصِيرًا (35) قَالَ قَدْ أُوتِيتَ سُؤْلَكَ يَامُوسَى (36) وَلَقَدْ مَنَنَّا عَلَيْكَ مَرَّةً أُخْرَى (37) إِذْ أَوْحَيْنَا إِلَى أُمِّكَ مَا يُوحَى (38) أَنِ اقْذِفِيهِ فِي التَّابُوتِ فَاقْذِفِيهِ فِي الْيَمِّ فَلْيُلْقِهِ الْيَمُّ بِالسَّاحِلِ يَأْخُذْهُ عَدُوٌّ لِي وَعَدُوٌّ لَهُ وَأَلْقَيْتُ عَلَيْكَ مَحَبَّةً مِنِّي وَلِتُصْنَعَ عَلَى عَيْنِي (39) إِذْ تَمْشِي أُخْتُكَ فَتَقُولُ هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَى مَنْ يَكْفُلُهُ فَرَجَعْنَاكَ إِلَى أُمِّكَ كَيْ تَقَرَّ عَيْنُهَا وَلَا تَحْزَنَ وَقَتَلْتَ نَفْسًا فَنَجَّيْنَاكَ مِنَ الْغَمِّ وَفَتَنَّاكَ فُتُونًا فَلَبِثْتَ سِنِينَ فِي أَهْلِ مَدْيَنَ ثُمَّ جِئْتَ عَلَى قَدَرٍ يَامُوسَى (40) وَاصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسِي (41) اذْهَبْ أَنْتَ وَأَخُوكَ بِآيَاتِي وَلَا تَنِيَا فِي ذِكْرِي (42) اذْهَبَا إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى (43) فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَيِّنًا لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَى (44) قَالَا رَبَّنَا إِنَّنَا نَخَافُ أَنْ يَفْرُطَ عَلَيْنَا أَوْ أَنْ يَطْغَى (45) قَالَ لَا تَخَافَا إِنَّنِي مَعَكُمَا أَسْمَعُ وَأَرَى (46) فَأْتِيَاهُ فَقُولَا إِنَّا رَسُولَا رَبِّكَ فَأَرْسِلْ مَعَنَا بَنِي إِسْرَائِيلَ وَلَا تُعَذِّبْهُمْ قَدْ جِئْنَاكَ بِآيَةٍ مِنْ رَبِّكَ وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى (47) إِنَّا قَدْ أُوحِيَ إِلَيْنَا أَنَّ الْعَذَابَ عَلَى مَنْ كَذَّبَ وَتَوَلَّى (48) قَالَ فَمَنْ رَبُّكُمَا يَامُوسَى (49) قَالَ رَبُّنَا الَّذِي أَعْطَى كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدَى (50) قَالَ فَمَا بَالُ الْقُرُونِ الْأُولَى (51) قَالَ عِلْمُهَا عِنْدَ رَبِّي فِي كِتَابٍ لَا يَضِلُّ رَبِّي وَلَا يَنْسَى (52) الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ مَهْدًا وَسَلَكَ لَكُمْ فِيهَا سُبُلًا وَأَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْ نَبَاتٍ شَتَّى (53) كُلُوا وَارْعَوْا أَنْعَامَكُمْ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِأُولِي النُّهَى (54) مِنْهَا خَلَقْنَاكُمْ وَفِيهَا نُعِيدُكُمْ وَمِنْهَا نُخْرِجُكُمْ تَارَةً أُخْرَى (55) وَلَقَدْ أَرَيْنَاهُ آيَاتِنَا كُلَّهَا فَكَذَّبَ وَأَبَى (56) قَالَ أَجِئْتَنَا لِتُخْرِجَنَا مِنْ أَرْضِنَا بِسِحْرِكَ يَامُوسَى (57) فَلَنَأْتِيَنَّكَ بِسِحْرٍ مِثْلِهِ فَاجْعَلْ بَيْنَنَا وَبَيْنَكَ مَوْعِدًا لَا نُخْلِفُهُ نَحْنُ وَلَا أَنْتَ مَكَانًا سُوًى (58) قَالَ مَوْعِدُكُمْ يَوْمُ الزِّينَةِ وَأَنْ يُحْشَرَ النَّاسُ ضُحًى (59) فَتَوَلَّى فِرْعَوْنُ فَجَمَعَ كَيْدَهُ ثُمَّ أَتَى (60) قَالَ لَهُمْ مُوسَى وَيْلَكُمْ لَا تَفْتَرُوا عَلَى اللَّهِ كَذِبًا فَيُسْحِتَكُمْ بِعَذَابٍ وَقَدْ خَابَ مَنِ افْتَرَى (61) فَتَنَازَعُوا أَمْرَهُمْ بَيْنَهُمْ وَأَسَرُّوا النَّجْوَى (62) قَالُوا إِنْ هَذَانِ لَسَاحِرَانِ يُرِيدَانِ أَنْ يُخْرِجَاكُمْ مِنْ أَرْضِكُمْ بِسِحْرِهِمَا وَيَذْهَبَا بِطَرِيقَتِكُمُ الْمُثْلَى (63) فَأَجْمِعُوا كَيْدَكُمْ ثُمَّ ائْتُوا صَفًّا وَقَدْ أَفْلَحَ الْيَوْمَ مَنِ اسْتَعْلَى (64)

 

***

 

قَالُوا يَامُوسَى إِمَّا أَنْ تُلْقِيَ وَإِمَّا أَنْ نَكُونَ أَوَّلَ مَنْ أَلْقَى (65) قَالَ بَلْ أَلْقُوا فَإِذَا حِبَالُهُمْ وَعِصِيُّهُمْ يُخَيَّلُ إِلَيْهِ مِنْ سِحْرِهِمْ أَنَّهَا تَسْعَى (66) فَأَوْجَسَ فِي نَفْسِهِ خِيفَةً مُوسَى (67) قُلْنَا لَا تَخَفْ إِنَّكَ أَنْتَ الْأَعْلَى (68) وَأَلْقِ مَا فِي يَمِينِكَ تَلْقَفْ مَا صَنَعُوا إِنَّمَا صَنَعُوا كَيْدُ سَاحِرٍ وَلَا يُفْلِحُ السَّاحِرُ حَيْثُ أَتَى (69) فَأُلْقِيَ السَّحَرَةُ سُجَّدًا قَالُوا آمَنَّا بِرَبِّ هَارُونَ وَمُوسَى (70) قَالَ آمَنْتُمْ لَهُ قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَكُمْ إِنَّهُ لَكَبِيرُكُمُ الَّذِي عَلَّمَكُمُ السِّحْرَ فَلَأُقَطِّعَنَّ أَيْدِيَكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ مِنْ خِلَافٍ وَلَأُصَلِّبَنَّكُمْ فِي جُذُوعِ النَّخْلِ وَلَتَعْلَمُنَّ أَيُّنَا أَشَدُّ عَذَابًا وَأَبْقَى (71)

 

***

 





Sayı: 473 | Tarih: 8.07.2018
Ahmet Hakan
İşte muhtemel yeni bakanlar
Ülkeyi uçuruma götürmek
869 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Bakmak lazım
Sermaye’nin sonu
861 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Kılıçdaroğlu seçimi kaybettiğini düşünmüyor ki istifa e
İstifa mı, harakiriye ne dersiniz?
837 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Eğitim, kültür ve medyada büyük atılımın beş şartı
PARADAN ALTI SIFIR ATMAK VE CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET Sİ
740 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler