Milletin kararı
764 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 28/06/2018

1-Milletin kararı

Her yerde birbirleri ile çatışan silah ve Dolar 24 Haziran’a ittifakla giriyorlar. Derviş’i getiremeyince İnce’yi getirdiler. Erdoğan ve Bahçeli gezi olaylarında bir araya gelmek zorunda kaldılar.  Şimdi ise Dolar ve silahla çatışma halindedir. Bizden çok karşıdakiler seçimi merak ediyorlar.

- 15 Temmuz FETÖ ile izah edilemez sözünü söyleyebilirsiniz. Benim görüşüm, olayların arkasından yayımlanan makalemde yer almıştır. Silahın Türkiye’deki seçimleri yönlendirmek istediği doğrudur. Partiler de uyuyor görünüyorlar. CHP ne kadar çok Sermaye’nin dediklerini yapıyorsa AK Parti ondan fazlasını yapıyor. Asıl darbeyi yapmak isteyenleri görmeyip gariban Gülen’e saldırma Sermaye’nin oyunu değil mi? OHAL onun oyunu değil mi? Başkanlık sistemi onun oyunu değil mi? Erken seçim onun oyunu değil mi? Türkler önce oyuna gelirler ama sonra farkına varınca zekâları çalışır, öyle oyun oynarlar ki ilk oynayanlar tuzağa düşer. Siyasi partiler son derece olgun seçim yaptılar. Sermaye’yi memnun etmek için sokakta birbirine saldırdılar ama sonra kulüplerde oturup sohbet ettiler. Maç yapanlar kadar bile taraf olmadılar. Halkımız da en uygun oyunu kullandı. CHP ile AK Parti arasında bu oyunda fark yoktur.

 

2- Milli kod ağır bastı

AK Parti kazandı, Bahçeli kazandı. CHP kaybetti.

- MHP kazandı. Milliyetçilerin oyunu %18’lere çıkardı. Mecliste kilit parti oldu. İslamiyet’i savunan partiler AK Parti’ye %20 oy verdi. Onu geri alabilirler, bunu anladı. Büyük Birlik Partisi tasfiye oldu. AK Parti’nin oyunu %8’e kadar düşürdü. Bu İslamcıların oyu idi. Meral Akşener’e gitti. Yani milliyetçilere kaydı. Erdoğan da kaybetti. İttifakın oyundan daha düşük oy aldı. AK Parti’nin en büyük kaybı şu; iktidar 15 sene AK Parti’de iken şimdi iktidarı MHP’ye teslim etti.

 

3-İnce operasyon

24 Haziran Türkiye’deki seçimin ötesinde bir seçim idi.  Kılıçdaroğlu ile hiçbir zaman bir arada olamazlar. Kılıçdaroğlu kolay kolay partiyi bırakmaz. İnce ayrı parti kurabilir. İnce ABD taraftarı, Baykal ise AB. AB seçim anketi yaptırdı. Erdoğan birinci seçimde seçilemeyecekti. İkinci turda da kaybedebilirdi.

- Sermaye güçleri bölüp zayıf düşürmek ve bundan yararlanmak istiyor. DP’yi parçaladı, CHP’yi parçaladı, Milli Görüş’ü parçaladı, AK Parti’yi parçaladı. Türk halkı parçalanmaz. Birini iktidar eder.  AK Parti parçalanmadı.   Bugün artık halk Sermaye’nin reklamını dinlemiyor. Ailede herkes ayrı oy veriyor. Hem de kadın erkek, büyük küçük bağımsız.   ABD anketleri de temelden yanılıyor.

 

4- CHP’de iç savaş

Kasetle Baykal’ı götürdüler, Kılıçdaroğlu’nu getirdiler.  Şimdi Kılıçdaroğlu’na karşı hareket var. Gidemez. İnce parti kurabilir.

- Sermaye 61’de müdahale ile istediğini elde etmiştir. Askerler emrine girmediler. Aksine Türkiye’yi çok partili döneme götürdüler. Yeni karar aldı. Artık askerlerle çalışmayacaktı. Yahudi damatlarını cumhurbaşkanı yapacak, onlarla çalışacaktı. Ukrayna’da, Gürcistan’da, Kırgızistan’da bu işi başardılar. Türkiye’de danıştay operasyonuyla da başaramadılar. Baykal’ı kasetle gönderdiler. Kemal Kılıçdaroğlu atlama tahtası olarak kullanılacaktı. Öyle birini seçti ki onu oradan göndermek kolay olsun. (Kürt, Alevi, Tunceli’li, hiçbir meziyeti yok). Baykal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer aldı ve böylece Sermaye’nin oyunu başarıya ulaşamadı. Şimdi Sermaye CHP’yi parçalamak istiyor. Partinin başına Derviş’i getirecek. Sonunda onu oturtacak, zorla da olsa. Unuttuğu bir şey vardır; Türkiye Ukrayna değildir. Türkiye’nin ordusu var. Savaşları kazanan bir ordusu var.

 

5- Podesta’nın adamları

Amerika’da iki kardeş var, etkili kimseler. Podesta kardeşlerin temsilcisi 25 Ocak’ta CHP’lilerle buluşma yaptı. İstifa etme emrini istedi. ABD’de Clinton kazansaydı bugün farklı bir dünya olacaktı.

- Faizli ekseriyet demokrasisi sistemi son buluyor. İnsanlık üçüncü bin yıl uygarlığına geçecektir. Fransa’da başlayan inkılap, Sovyet ihtilali, Hitler’in nazizmi ve Türkiye’de Mustafa Kemal sistemin çöküşlerini hazırladılar. Üçüncü bin yıl uygarlığı ikinci Kur’an uygarlığı olacaktır. Bütün ilahi kitapların uzlaşması sonucu yeni uygarlık oluşacak.  Dünyada olan olaylar hep oraya doğru atılan adımlardır. 24 Haziran seçimi budur. Kim kazanacak? Kur’an düzeninin yanında yer alan kazanacak. Kur’an düzeni demek müspet ilmin düzeni demektir.

 

6-Kontrol kavgası

The Economist Dergisi Rothschildler’in, Yahudilerin dergisidir. Der Spiegel Dergisi Katoliklerin dergisidir. Bunlar dünyaya yön veren mesajları gönderirler. Ekonomist Dergisi “Dünyayı Erdoğan, Putin, Şi idare etmek istiyor. Bu çok tehlikelidir, tedbir alınmalıdır.” diyor.

- Yazarın anlattıkları doğrudur. Bir eksiği vardır. Her iki dergi de derin güç tarafından çıkarılmaktadır.  İslamiyet ve Hıristiyanlık Sermaye’nin iki yapısı idi, sonra kapitalizm ve sosyalizm Sermaye’nin iki çenesi idi. Bu iki dergi de Sermaye’nin iki elidir. Derin güç Erdoğan’ı onların arasına alıp almamada mütereddittir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Sermaye mağlup olacaktır

Batı uygarlığını Yahudilerin zenginleri çatışma üzerine kurdular. Şimdi de bu çatışmayı sürdürüyorlar. 1967’de kurulan Akevler bunu keşfettiği için barış siyasetini gütmeye başladı. Akevler’de kimseye karşı cephe alınmadı. Sermaye’ye karşı bir şey yapılmadı. Komünizmle mücadele derneğinin hedefini değiştirdi. Mücadeleyi uzlaşma şeklîne çevirdi. CHP ile koalisyon yaptı. MHP ile seçim ittifakına girdi.

Bugün Sermaye hala ekonomik bakımdan hakimdir ama siyasette bağımsızlaşıyor. Bunun dışında ortaklık düzeni gittikçe yayılmaya başlıyor. Halk direniyor. Sorunumuz var. Herkes borçlu. Ortaklığı kuramıyorsunuz çünkü ortak olanın üzerine devlet saldırıyor. İcra getiriyor. Ortak kalmıyor. Kooperatif bu sorunun çözüm çalışmasını yapmaktadır. Kur’an bize yol gösterecek biz de aşacağız. Sonuç; Sermaye mağlup olacaktır. Devletler de laikleşecek, dinsizleşmeyecek.

  

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
02.07.2018
11:34


1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 970

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 970. Hafta - 30 Haziran 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 970. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

SEÇİM SONUÇLARI-1

***

SEÇİM SONUÇLARI-2

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Başkan olmaya kimler layıktır? Açıklıyoruz…

Kur’an ve ilim, seçim, bayramlar, Cuma ve fetih

Yeni Sistem Devlet Başkanımıza Açık Sorular…

Tek adam neden kazandı, partisi neden kaybetti?

Millî Görüş, Adil Düzen yerine milliyetçi dalga!

Reşat Nuri EROL

 

***

 

TAHA SÛRESİ - 8. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طه(1) مَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى(2) إِلَّا تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشَى(3) تَنزِيلًا مِمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَالسَّمَاوَاتِ الْعُلَا(4)الرَّحْمَانُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى(5) َهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَى(6) وَإِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَأَخْفَى(7) اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى(8) وَهَلْ أَتَاكَ حَدِيثُ مُوسَى(9) إِذْ رَأَى نَارًا فَقَالَ لِأَهْلِهِ امْكُثُوا إِنِّي آنَسْتُ نَارًا لَعَلِّي آتِيكُمْ مِنْهَا بِقَبَسٍ أَوْ أَجِدُ عَلَى النَّارِ هُدًى(10) فَلَمَّا أَتَاهَا نُودِي يَامُوسَى(11) إِنِّي أَنَا رَبُّكَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ إِنَّكَ بِالْوَادِي الْمُقَدَّسِ طُوًى(12) وَأَنَا اخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِمَا يُوحَى(13) إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمْ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي(14) إِنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ أَكَادُ أُخْفِيهَا لِتُجْزَى كُلُّ نَفْسٍ بِمَا تَسْعَى(15) فَلَا يَصُدَّنَّكَ عَنْهَا مَنْ لَا يُؤْمِنُ بِهَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَتَرْدَى(16) وَمَا تِلْكَ بِيَمِينِكَ يَامُوسَى (17) قَالَ هِيَ عَصَايَ أَتَوَكَّأُ عَلَيْهَا وَأَهُشُّ بِهَا عَلَى غَنَمِي وَلِيَ فِيهَا مَآرِبُ أُخْرَى (18) قَالَ أَلْقِهَا يَامُوسَى (19) فَأَلْقَاهَا فَإِذَا هِيَ حَيَّةٌ تَسْعَى (20) قَالَ خُذْهَا وَلَا تَخَفْ سَنُعِيدُهَا سِيرَتَهَا الْأُولَى (21) وَاضْمُمْ يَدَكَ إِلَى جَنَاحِكَ تَخْرُجْ بَيْضَاءَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ آيَةً أُخْرَى (22) لِنُرِيَكَ مِنْ آيَاتِنَا الْكُبْرَى (23) اذْهَبْ إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى (24) قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي (25) وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي (26) وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي (27) يَفْقَهُوا قَوْلِي (28) وَاجْعَلْ لِي وَزِيرًا مِنْ أَهْلِي (29) هَارُونَ أَخِي (30) اشْدُدْ بِهِ أَزْرِي (31) وَأَشْرِكْهُ فِي أَمْرِي (32) كَيْ نُسَبِّحَكَ كَثِيرًا (33) وَنَذْكُرَكَ كَثِيرًا (34) إِنَّكَ كُنْتَ بِنَا بَصِيرًا (35) قَالَ قَدْ أُوتِيتَ سُؤْلَكَ يَامُوسَى (36) وَلَقَدْ مَنَنَّا عَلَيْكَ مَرَّةً أُخْرَى (37) إِذْ أَوْحَيْنَا إِلَى أُمِّكَ مَا يُوحَى (38) أَنِ اقْذِفِيهِ فِي التَّابُوتِ فَاقْذِفِيهِ فِي الْيَمِّ فَلْيُلْقِهِ الْيَمُّ بِالسَّاحِلِ يَأْخُذْهُ عَدُوٌّ لِي وَعَدُوٌّ لَهُ وَأَلْقَيْتُ عَلَيْكَ مَحَبَّةً مِنِّي وَلِتُصْنَعَ عَلَى عَيْنِي (39) إِذْ تَمْشِي أُخْتُكَ فَتَقُولُ هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَى مَنْ يَكْفُلُهُ فَرَجَعْنَاكَ إِلَى أُمِّكَ كَيْ تَقَرَّ عَيْنُهَا وَلَا تَحْزَنَ وَقَتَلْتَ نَفْسًا فَنَجَّيْنَاكَ مِنَ الْغَمِّ وَفَتَنَّاكَ فُتُونًا فَلَبِثْتَ سِنِينَ فِي أَهْلِ مَدْيَنَ ثُمَّ جِئْتَ عَلَى قَدَرٍ يَامُوسَى (40) وَاصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسِي (41) اذْهَبْ أَنْتَ وَأَخُوكَ بِآيَاتِي وَلَا تَنِيَا فِي ذِكْرِي (42) اذْهَبَا إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى (43) فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَيِّنًا لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَى (44) قَالَا رَبَّنَا إِنَّنَا نَخَافُ أَنْ يَفْرُطَ عَلَيْنَا أَوْ أَنْ يَطْغَى (45) قَالَ لَا تَخَافَا إِنَّنِي مَعَكُمَا أَسْمَعُ وَأَرَى (46) فَأْتِيَاهُ فَقُولَا إِنَّا رَسُولَا رَبِّكَ فَأَرْسِلْ مَعَنَا بَنِي إِسْرَائِيلَ وَلَا تُعَذِّبْهُمْ قَدْ جِئْنَاكَ بِآيَةٍ مِنْ رَبِّكَ وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى (47) إِنَّا قَدْ أُوحِيَ إِلَيْنَا أَنَّ الْعَذَابَ عَلَى مَنْ كَذَّبَ وَتَوَلَّى (48) قَالَ فَمَنْ رَبُّكُمَا يَامُوسَى (49) قَالَ رَبُّنَا الَّذِي أَعْطَى كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدَى (50) قَالَ فَمَا بَالُ الْقُرُونِ الْأُولَى (51) قَالَ عِلْمُهَا عِنْدَ رَبِّي فِي كِتَابٍ لَا يَضِلُّ رَبِّي وَلَا يَنْسَى (52) الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ مَهْدًا وَسَلَكَ لَكُمْ فِيهَا سُبُلًا وَأَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْ نَبَاتٍ شَتَّى (53) كُلُوا وَارْعَوْا أَنْعَامَكُمْ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِأُولِي النُّهَى (54) مِنْهَا خَلَقْنَاكُمْ وَفِيهَا نُعِيدُكُمْ وَمِنْهَا نُخْرِجُكُمْ تَارَةً أُخْرَى (55) وَلَقَدْ أَرَيْنَاهُ آيَاتِنَا كُلَّهَا فَكَذَّبَ وَأَبَى (56) قَالَ أَجِئْتَنَا لِتُخْرِجَنَا مِنْ أَرْضِنَا بِسِحْرِكَ يَامُوسَى (57) فَلَنَأْتِيَنَّكَ بِسِحْرٍ مِثْلِهِ فَاجْعَلْ بَيْنَنَا وَبَيْنَكَ مَوْعِدًا لَا نُخْلِفُهُ نَحْنُ وَلَا أَنْتَ مَكَانًا سُوًى (58)

 

***

 

قَالَ مَوْعِدُكُمْ يَوْمُ الزِّينَةِ وَأَنْ يُحْشَرَ النَّاسُ ضُحًى (59) فَتَوَلَّى فِرْعَوْنُ فَجَمَعَ كَيْدَهُ ثُمَّ أَتَى (60) قَالَ لَهُمْ مُوسَى وَيْلَكُمْ لَا تَفْتَرُوا عَلَى اللَّهِ كَذِبًا فَيُسْحِتَكُمْ بِعَذَابٍ وَقَدْ خَابَ مَنِ افْتَرَى (61) فَتَنَازَعُوا أَمْرَهُمْ بَيْنَهُمْ وَأَسَرُّوا النَّجْوَى (62) قَالُوا إِنْ هَذَانِ لَسَاحِرَانِ يُرِيدَانِ أَنْ يُخْرِجَاكُمْ مِنْ أَرْضِكُمْ بِسِحْرِهِمَا وَيَذْهَبَا بِطَرِيقَتِكُمُ الْمُثْلَى (63) فَأَجْمِعُوا كَيْدَكُمْ ثُمَّ ائْتُوا صَفًّا وَقَدْ أَفْلَحَ الْيَوْمَ مَنِ اسْتَعْلَى (64)

 

***

 

قَالَ مَوْعِدُكُمْ  

QAvLa MaVGıDuKuM (FaGaLa MaFGıLıMAv)

“Mev’idimiz diye kavl etti”





Sayı: 472 | Tarih: 1.07.2018
Ahmet Hakan
İnce ile Kılıçdaroğlu arasındaki 7 fark
Bol keseden vaatler
966 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Kılıçdaroglu’nun “biz yenilmedik” şeklindeki çığlıkları
Seçimler ve sonuçlar
887 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Milletin kararı
Sermaye mağlup olacaktır
764 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Sevgiyle Kalın !...
Tefekkür ve Tövbeler dilerim
742 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Yusuf Kaplan
Erdoğan’a 20 öneri(29.06.2018)
MİLLETİN ÖNÜ, AÇILDI KAFASI KAPALI!
742 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler