Size bir sır vereyim mi?
728 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Size bir sır vereyim mi?

14 Haziran 2018

 

Yağcıların alayı onu alkışlıyor, gazetelerde çarşaf çarşaf methiye düzmece yarışları yapılıyor, ekranlarda “Ben daha çok övüyorum, yok hayır ben yalakalıkta en önde gidiyorum” programlarının biri bitip diğeri başlıyor, dünyadan yağmur gibi sıcak para yağıyor, kısacası her şey tıkırında gidiyordu.

Aynı menzile doğru yürüdüğü yol arkadaşı FETÖ'nün devleti ele geçirmek için başlattığı cadı avı tüm hızıyla sürüyordu.

Henüz ufukta bir ihtilaf ve çatışma belirtisi de görünmüyordu.

Kibir sarhoşluğu, ayakları yerden öylesine kesmişti ki, bilgenin şu meşhur nasihatına bile gülünüp geçiliyordu:

* * *

“Beysin!

Bundan sonra öfke bize; uysallık sana… Güceniklik bize; gönül almak sana… Suçlamak bize; katlanmak sana… Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana… Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana… Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana… Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana… Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana…

* * *

Güçlü, kuvvetli ve kelamlısın. Ama bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen, sabah rüzgarlarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder…

* * *

İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler. Dünya, senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir.

Şu üç kişiye acı; cahiller arasındaki alime, zengin iken fakir düşene ve hatırlı iken, itibarını kaybedene!..
Unutma ki, yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir!

* * *

En büyük zafer nefsini tanımaktır. Düşman, insanın kendisidir. Ülke, idare edenin, oğulları ve kardeşleriyle bölüştüğü ortak malı değildir! İnsan bir kere oturdu mu, yerinden kolay kolay kalkmaz. Kişi kıpırdamayınca uyuşur. Uyuşunca laflamaya başlar. Laf dedikoduya dönüşür. Dedikodu başlayınca da gayri iflah etmez. Dost, düşman olur; düşman, canavar kesilir!..

* * *

Hayvan ölür, semeri kalır; insan ölür eseri kalır. Gidenin değil, bırakmayanın ardından ağlamalı!.. Bırakanın da bıraktığı yerden devam etmeli. Bey memleketten öte değildir. Bir savaş, yalnızca bey için yapılmaz.

* * *

Yalnızlık korkanadır. Sevgi davanın esası olmalıdır. Sevmek ise, sessizliktedir. Bağırarak sevilmez. Görünerek de sevilmez!..

* * *

Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez.
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın!..
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın!..”
Okuduğunuz nasihatı, Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e yazdığı mektuptan özetle alıntılayıp, bu köşede sanki dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a yapılmış gibi yayımladım. (7 Haziran 2013)

Zira büyük İslam ilahiyatçısı, din bilgini, Ahi Şeyhi, İnsan-ı Kamil ve bir anlamda Osmanlı Devleti'nin fikir babası olan Şeyh Edebali'nin, damadı Osman Bey'e yönelik sözlerinin, bir ibret dersi niteliği taşıdığını ve o günün muktedirince de dikkate alınacağını umdum.

 

Yorum

Sayın Uğur Dündar’ın, Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan ile mücadele etme niyeti ile kaleme aldığı bu yazıyı, yandaş diye tarif ettikleri yazarlardan herhangi birisi yazsa idi, yerinde olurdu. Bu yazıdan anladığım o ki ! Chp tabanı ve tavanının bir kısmı dahil, Erdoğan’ı lider olarak kabullenmişler. Bu durum ülkenin huzuru için sevindirici bir durumdur. 

Uğur Dündar kiiiim, şeyh Edebali’nin nasihatini satırlarına almak kiiim. Güzeeeel, çok güzel bir durum.

* * *

Heyhat!..

Umduğumun tam tersi oldu!
Seçim sonucu ne olur bilemem ama CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce “Size bir sır vereyim mi? Bu iş bitti” diyor!..

 

Yorum

Millet izliyor, tartıyor, karar veriyor. Benim her zihniyetten arkadaşlarım var, tartışıyoruz, konuşuyoruz. Artık herkes kabullenmiş ki, Muharrem İnce bey, Erdoğan’ın kazanması için ayarlanmış bir aday. Olması gerekende bu, Devlet aklı böyle çalışır. 

Seçim Arefe’sinde doların altının fırlaması gibi saldırıları artık millet görüyor.  Milletimiz sermayenin oyunlarını biliyor. Sadece ben, elimdeki telefon ile 5000 kişiye fikir paylaşıyorum. Her birisi 5 er kişiye anlatsa, benim gibi düşünen, 1 milyon insan düşünün, Reise yeter de artar bile. Chp nin ve diğer partilerin içindeki sermayenin cia nin kriptolarını da seçimden sonra topladıkmı, ülkemiz rahat bir nefes alacak. 

Artık ülkemiz; Dünya siyasetinde oyuncu değil, kurulan oyunları bozmaya muktedir, oyun kurucu bir ülke durumundadır fakat, son bir sıkıntısı var ülkemizin.

İktidarda olan arkadaşlarımızın,kapitalist sermayeyi  yenmenin yolunu bulamamış olmaları veya iktidar oldukları zaman tüm gücün kendilerine geçeceği zannı ile aldanmaları, kapitalizme alternatif proje üretmiş olanlar ( akevler) fikriyatından hep mesafeli durmuş olmanın zararını ülkemiz, hatta tüm islam alemi olarak çekmekteyiz. 

Tekrar söylüyorum; bir musibet bin nasihatten iyidir derler. Rabbim; musibetsiz doğru yolu görmeyi Erdoğan ve samimi müslümanlara nasip etsin. Oyum Erdoğana, Desticiye.

Not: İtalik yazılmış yorumlar Hüseyin Bağdatlı’ya aittir.

 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 470 | Tarih: 17.06.2018
Mehmet Barlas
FETÖ ile PKK aynı prizden elektrik alıyor
Çözüm kümesi Küfür cephesi
797 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Bu seçimde ilk kez
Her seçimde her zaman
743 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Uyarı atışları
Asıl aktörler kim?
734 Okunma
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Size bir sır vereyim mi?
Sır mı kaldıki veresin ?
728 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Yusuf Kaplan
Hakikat neresi, siyaset nereye düşer?
Hakikat siyaseti nasıl olacak?
722 Okunma
Ali Bülent Dilek