HARUN İLE KARUN
657 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Harun ile Karun!..

 

03:00 | 8 Haziran 2018

 

Dün Ege'nin cennet köşelerinden birinde gayrimenkul yatırım danışmanlığı yapan iyi eğitimli genç bir kadınla konuşuyorum.

Uzunca bir süredir yavaşlayan satışların, birkaç aydır da adeta bıçak gibi kesildiğini anlatırken “Bugün sabahtan öğlene kadar tapu dairesindeydim. Tek bir satış olmadı” diyor.

Geçmiş yıllarda satıcı ve alıcıların kuyruklar oluşturduğu tapu müdürlüklerinde artık sadece icra işlemleri yapıldığını söylüyor.

İnsanların hayaller kurarak büyük umutlarla aldıkları evlerini haraç mezat satarken yaşadıklarını anlatırken gözleri yaşarıyor.

Ağlayanlardan, beddua edenlerden, canına kıyacaklarını söyleyenlerden, hatta tapuya elinde benzin şişesiyle gelip, memurların yalvar yakar eylemden vazgeçirdikleri yaşlı ve tükenmiş insanlardan örnekler veriyor.
Sözlerini “Satan çok, ama alan yok! Sadece icra yapanlar var. Bankaların, özellikle yabancı bankaların avukatları yoğun faaliyetteler” diye noktalıyor.

Yorum

Faiz’i meşru görenler, faiz ile iş yapanlar Allah.ın hükmünü çiğneyip, Allah’a savaş açmış sayılanlar, helak olacaklardır.  Faiz ile alıp satarak, özellikle yabancı bankalara, yanı.. 

Sermaye’nin hizmetkarlığını dünya rahatı için yaparak, Yaradanın emrini hiçe sayanların kur anın haber verdiğine göre müsibetler yaşamaları bana göre yaşanması gereken bir durumdur. Aksi olsaydı, yanı ! Faiz ile iş yapanlar yazarın anlattığı musibetleri yaşamamış olsalar dı, hayret etmemiz gerekirdi. 

Sayın Dündar; kredi mağdurlarını savunup Erdoğanı ve ak parti yönetimini suçlayıp karalamaya uğraşırken, faiz aleyhinde bir kelam etmemektedir, etmez de. 

Sayın Erdoğan, hepimize tebliğ yapmıştır. Faiz ile iş yapmayın, Dolar ile iş yapmayın, milli paranızı kullanın demiş ve vebalden bir nebze kurtulmuştur. 

Mevcut sistemi, öyle pröjesiz plansız, daha iyisini yerine koymadan değiştirmeye kalkamazsınız. Sayın Erdoğan’ın en büyük vebalı, mevcüt sömürü sistemine boyun eğmesi, bu sebeple sermaye ye yenik düşmesi, Akevler Adil Düzen e sahip çıkmayarak, ömrünü israf etmesidir. 

Sayın DÜNDAR,ve benzeri kişilerin bir gün,faiz haram olduğu için bu musibetleri yaşıyoruz diyebilmesi için dua edelim. 

 

Bir PTT şubesi…

Yetkili çevresindekilere yakınıyor.

“Her ayın 5'ine kadar, 80'e yakın kişiye, işsizlik maaşı ödemem gerekiyor. Bunun için 100 bin liraya ihtiyacım var. Ama topu topu 8 bin lira göndermişler!..”
“Ben bununla ne yapayım” diye soruyorum “Para yok” diyorlar!..

* * *

Başka bir mekan…

Sohbete katılanlardan biri “Yaklaşık 1 yıl kadar önceydi” diyerek, çok çarpıcı bir konuyu dile getiriyor.

“O sabah Atatürk Havalimanı'ndayız… VIP Salonu çıkışında bekleyen korumalarda bir hareketlenme oldu… Orta yaşın üzerinde şık giyimli bir kadın yanındakilerden (…) bakanının geldiğini öğrenince, kapıya yaklaştı…
Tam bakan ve korumaları önünden geçerken hepimizin duyabileceği bir sesle “Yalı almışsınız hayırlı uğurlu olsun…” diye bağırdı. “Herkes oranın değerinin sizin söylediğinizin kat be kat üstünde olduğunu biliyor. Ama gerçek rakamı açıkladığınız takdirde vay be nereden bulmuş bakan bey bu parayı diye sorulacağını biliyorsunuz değil mi?..”
Bakanın çevresindekilerin sert, hatta tehditkar bakışlarına karşın susmayıp ağzına geleni söylemeye devam etti.

Şaşkınlık içinde kadını seyrediyor, korumaların yaka paça alıp götürmelerini bekliyorduk.

Onun yerine biz korkmuştuk!

Bakan arkasına dönüp bakmadan ilerlerken, koruma amiri olduğu sanılan görevli kadına yaklaşıp susturmaya çalıştı. Ama kadın “Sakın bana dokunma diyerek” kimliğini gösterince, müdahale etmeden bakanın arkasından koşmaya başladı.

YORUM

Yazar her satırın başında, iyi eğitimli şık giyimli bayan veya bey cümlesini basa basa kullanıyor. Sayın Uğur Dündar.. şık giyinmek le iyi eğitimli olduğu sonucu çıkmaz. Kişiye İyi eğitimli diyebilmemizin tek kriteri, kişinin; ku’an’ın ( Allah) ın emir ve yasaklarına ne derece riayet ederek yaşadığı ile doğru orantılıdır. 

Mevcut sistemde insanlar; kendilerine saygın bir yer edinebilmek için, kur an dışında, beşeri her türlü uydurma eserleri okuyarak aydın olma gayretine girerler iken, battıkça battıklarını öğrenmeleri ömürlerine mal olmaktadır. 

Mevcut sistem her yönü ile çökmüştür. Şık giyim, güzel edebiyat, lüks ev araba, her ne ile kamüfle etmeye çalışırsanız çalışın, Adil Düzen ( kur an) düzenine yenilecek, kılık kıyafeti ile, yaşam tarzını beğenmediğiniz, hor gördüğünüz, sizin deyiminizle gariban saydığınız, Allah ın hakiki dostlarının ve kur an’ın adaleti dairesinde hepiniz huzur bulacaksınız sayın Dündar. 

* * *

Not: İtalik yazılar, yorumlar,  Hüseyin Bağdatlı ya aittir. 

 

 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 469 | Tarih: 10.06.2018
Ahmet Hakan
Türkiye asla umutsuz vaka değildir ey Batı!
İman etmeyen beş vakitliler
814 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Kıbrıs planı
Türkiye ne yapmalı?
809 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Siyasette kurusıkı atanlara artık fazla yer yok
Bol sorun, hiç çözüm!
755 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
TİKA’ya ve Arifan’a saldırmanın dayanılmaz hafifliği!
TİKA 'DAN KURAN'LA İTTİKAYA ,ADİL DÜZENE!
679 Okunma
Ali Bülent Dilek
Uğur Dündar
HARUN İLE KARUN
FAİZİN MUSİBETİ
657 Okunma
Hüseyin Bağdatlı