NATO krizi
843 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

1-NATO krizi

İngiliz devleti ARAMCO’nun yanında, Akdeniz’i de kendisine bağlamak istiyor. İlk hedef Türkiye. Türk-ABD savaşı kapıda. NATO’da da çekişme var. Avrupalılar ABD’nin yanında değil.

-NATO Sermaye tarafından Varşova Paktı ile kurulmuştu. Görünüşte iki rejim arasında çatışma vardı. Oysa iki rejimi de Sermaye kurmuştu. Dinler arası denge sağlanamayınca rejimleri çatıştırdı. Varşova Sovyetlerin jandarması idi. NATO ise Avrupa’daki Sermaye’nin jandarması idi. İki Cihan Savaşı’nı çok kolaylıkla organize etti.

Erbakan Akevler’le çalışarak Adil Düzen’i dünyaya tanıttı. Bu, iki çeneyi deşifre etti. İran’da inkılap oldu. Sovyetler çöktü. NATO’ya gerek kalmadı. Görünürde gerek yoktu ama jandarmalık görevine devam etmesi için hala gerek vardır.

NATO şimdi niçin var, kime karşı var belli değildir. ABD ve İngiltere yan çiziyorlar. Türkiye’ye saldırı halindedir. NATO ne işe yarıyor ve kimler tarafından yönetiliyor? Kur’an’a göre uluslar üzerinde bir silahlı güç yoktur.  Ulus ordularının üstünde silahlı güç olması mikropsuz bir dünya olması demektir. Şeytan kainata kadar var olacak, savaşlar da devam edecektir.

Kur’an insan sözü olsaydı dünya savaşsız olurdu. Oysa Kur’an savaşa karşı değil zülüm için savaşa karşıdır. Hak için savaş ise en büyük ibadettir. NATO er geç dağılacaktır.

 

2-Düğün

Dün İngiltere’de iki düğün oldu. Birinde İngiliz Sermayesi yer aldı, diğerinde almadı. Kraliçe ABD ile anlaşma durumunda. Sermaye buna karşı, Rothschildler dışlanmış gibi. Sonuç belirsiz.

-Sermaye en güçlü zamanını yaşıyor. Sanayileşme döneminde Sermaye çok güçlendi. Yahudilerin avantajı vardı. Avrupa’ya uygarlığı Yahudiler götürmüştür. Müslümanlarla savaştığı için İslam uygarlığı Müslümanlardan alınamadı. Sanayileşme, ticareti geliştirdi. Yahudiler ticarette mahirdirler. Onlar zengin oldular. Amerika’nın keşfi Avrupa’yı merkez haline getirdi. Yahudiler tüm dünya ile ilişkileri olan bir topluluktur. Oradan oraya sürüldükleri için her yerde onlar varlar. Bugün ise sanayileşme tamamlandı, faizli sistem çalışmaz.

 

3-Üçkağıt!

İngiltere ile Rusya’nın arası gergin. Hindistan ABD’ye kafa tutar gibi.

- Üçüncü cihan savaşı İran’la Türkiye’nin arası açılırsa çıkar. Yeni formüller aranıyor demektir. Hindistan’ı Rusya tarafına koymak, Çin’i ABD’nin yanında bırakmak, Pakistan’ı da Arapların yanına itmek. Böylece Arap-Acem kavgasında İslam alemini dengelemek.

Üçüncü cihan savaşının cepheleri oluşturulurken, İngiltere, ABD, Çin ve Arap alemi bir cephe; AB, Rusya, Türkiye, İran ve Hindistan bir cephe. Araplar ve Pakistan bir tarafta, İran ve Türkiye ve diğer Müslüman ülkeler bir tarafta. Böylece Müslümanları birbirine kırdırmak. Sonra haritayı çizmek.

 

4-Saldırı 10'dan

ABD on talepte bulundu. Türkiye kabul etmedi. Dolarla saldırıya geçti. Çevredeki ülkeler de saldırıya zorluyorlar.

- Türkiye’de 1960’ta askeri müdahale oldu. Ben 1961’de İzmir’e gittim. İzmir’de hareketlilik vardı. Halil Rıfat ve Remzi Güres grubu, Yeşilay grubu, Türk Ocağı grubu ve Kestane Pazarı grubu vardı. Bunlara ben de katıldım. İhsan Emci’nin başkanlığında oluşmuş bir gençler grubu vardı (İhsan Emci, Osman Eskicioğlu, Fehmi Koru, Sabri Tekir, Abdullah Gül, Abdullah Aymaz, Mehmet Binici, Rahmi Tuğrul). İzmir’e ben bunlarla entegre oldum.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Kurtuluş Akevler’dedir

1967’de Akevler’i kurduk, 1969’da bağımsız adaylıklarımızı koyduk. Milli Görüş ve Adil Düzen sonra da AK Parti ve Gülen Cemaati dünyayı değiştirdi. Akevlerdeki ilmi çalışmalar yalnız Türkiye’ye değil dünyaya yön verdi. Erbakan tüm dünyaya duyurdu.

Kur’an düzeni gelmek üzeredir. AK Parti buna kulak vermek zorundadır. Bunu da yalnız Akevler’de bulabilir. Kurtulmak istiyorsa Akevler ile irtibata geçsin. O tersini yapıyor, Akevler’e geleceğine İngiltere’ye gidiyor. 15 Temmuz’u yapanlar ile diyalog kuruyor. Birlikte faturayı Gülen’e kesiyorlar. Bu korkunç bir hatadır.

Şimdi ne olacak? Erdoğan cumhurbaşkanı olacak. Bütün partilerin listelerini Sermaye hazırladı. Erken seçime onun için gitti.  Erdoğan Yüce Divan’a gönderilecek. Ordu buna müsaade etmeyecek. Rabbimden duam şudur ki Erdoğan ve Ordu anlaşıp Kur’an düzenine sahip çıkarlar.

Kur’an diyor ki “Allah nurunu tamamlayacaktır”. Yine diyor ki “Mağlup olacaksınız ve cehennemde haşr olunacaksınız.”.  Rabbimin kitabından başka tutunacak dal yoktur. İnsanlık sosyal tufanda boğulacak veya boğulmadan Kur’an düzenine gelecek. Tekrar ediyorum, tufanda veya tufandan sonra mutlaka Kur’an düzeni gelecektir. Büyük olasılıkla Akevler yoluyla gelecektir.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
27.05.2018
10:09


1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 966

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 966. Hafta - 26 Mayıs 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 966. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Erkan seçim ve Listeler

***

Oyumu Kullanırken KİME OY VEREYİm?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Kur’an, Kudüs, tebşir, inzar ve Kur’an düzeni

Önce sağlık yani et! Sonra sağlıklı ekonomi…

‘Ve onlardan önce nice soyları yok ettik’ (ayet)

Kur’an üzerinde devamlı yani 12 ay durulmalı

Reşat Nuri EROL

 

***

 

TAH SÛRESİ - 4. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طه(1) مَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى(2) إِلَّا تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشَى(3) تَنزِيلًا مِمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَالسَّمَاوَاتِ الْعُلَا(4)الرَّحْمَانُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى(5) َهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَى(6) وَإِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَأَخْفَى(7) اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى(8) وَهَلْ أَتَاكَ حَدِيثُ مُوسَى(9) إِذْ رَأَى نَارًا فَقَالَ لِأَهْلِهِ امْكُثُوا إِنِّي آنَسْتُ نَارًا لَعَلِّي آتِيكُمْ مِنْهَا بِقَبَسٍ أَوْ أَجِدُ عَلَى النَّارِ هُدًى(10) فَلَمَّا أَتَاهَا نُودِي يَامُوسَى(11) إِنِّي أَنَا رَبُّكَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ إِنَّكَ بِالْوَادِي الْمُقَدَّسِ طُوًى(12) وَأَنَا اخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِمَا يُوحَى(13) إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمْ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي(14) إِنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ أَكَادُ أُخْفِيهَا لِتُجْزَى كُلُّ نَفْسٍ بِمَا تَسْعَى(15) فَلَا يَصُدَّنَّكَ عَنْهَا مَنْ لَا يُؤْمِنُ بِهَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَتَرْدَى(16) وَمَا تِلْكَ بِيَمِينِكَ يَامُوسَى (17) قَالَ هِيَ عَصَايَ أَتَوَكَّأُ عَلَيْهَا وَأَهُشُّ بِهَا عَلَى غَنَمِي وَلِيَ فِيهَا مَآرِبُ أُخْرَى (18) قَالَ أَلْقِهَا يَامُوسَى (19) فَأَلْقَاهَا فَإِذَا هِيَ حَيَّةٌ تَسْعَى (20) قَالَ خُذْهَا وَلَا تَخَفْ سَنُعِيدُهَا سِيرَتَهَا الْأُولَى (21) وَاضْمُمْ يَدَكَ إِلَى جَنَاحِكَ تَخْرُجْ بَيْضَاءَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ آيَةً أُخْرَى (22) لِنُرِيَكَ مِنْ آيَاتِنَا الْكُبْرَى (23) اذْهَبْ إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى (24)

 

***

 

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي (25) وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي (26) وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي (27) يَفْقَهُوا قَوْلِي (28) وَاجْعَلْ لِي وَزِيرًا مِنْ أَهْلِي (29) هَارُونَ أَخِي (30) اشْدُدْ بِهِ أَزْرِي (31) وَأَشْرِكْهُ فِي أَمْرِي (32) كَيْ نُسَبِّحَكَ كَثِيرًا (33) وَنَذْكُرَكَ كَثِيرًا (34) إِنَّكَ كُنْتَ بِنَا بَصِيرًا (35) قَالَ قَدْ أُوتِيتَ سُؤْلَكَ يَامُوسَى (36)

 

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي (25)

QAvLa RabBi İŞRaX Lİy SaDRİy (FaGaLa FaGLiy ıFGaL LiY FaGLiy ) 

 “Rabbim sadrımı şerh et diye kavletti.”





Sayı: 467 | Tarih: 27.05.2018
Uğur Dündar
Demokrasi tarihindeki en kritik seçimler
Çare Akevler, Adil Düzen
860 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Doların artış nedeni dış mihraklar mı?
Allah ve resulüne harp açmak
857 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
NATO krizi
Kurtuluş Akevler’dedir
843 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
24 Haziran’a kadar her türlü operasyona hazır olmalıyız
Yol yakınken dönülmeli
813 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Askerî darbe girişiminden sonra şimdi de ekonomik darbe
TOPLUM ,FERASET VE ADİL DÜZEN
733 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler