Demek siyasette kardeş olmak ömür boyu kardeş kalmaya y
820 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

29.04.2018

Demek siyasette kardeş olmak ömür boyu kardeş kalmaya yetmiyormuş

Soru işareti ile biten her cümle sonunda cevap buluyor. Son günlerde siyasetin en yoğun soru işaretli cümlelerinin konusu olan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bile, durumuna açıklık getirdi.

Meğer gerçekmiş 
Ve anladık ki
 Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçiminde Tayyip Erdoğan'a aday olması ihtimali gerçekten varmış. Demek siyasette kardeş olmak, ömür boyu kardeş kalmaya yetmiyormuş. Gül'ün açıklamasından anlaşıldığı kadarıyla sadece Saadet Partisi'nin ve Temel Karamollaoğlu'nun desteği Gül'e yetmemiş... Abdullah Gül'ün dün yaptığı açıklamaya göre Saadet Partisi toplumun sadece küçük bir bölümünü oluşturuyormuş...
"-
Toplumun büyük bir kesiminden böyle bir talep olursa gerekeni yaparım.' demiştim. Temel Bey'in çabalarını takdirle karşılıyorum. Temel Bey'in çabaları sonrası geniş bir mutabakat ortaya çıkmamıştır. Bu nedenle adaylığım söz konusu değildir." 

CHP'nin aday bilmecesi

Tamamı için  https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/04/29/demek-siyasette-kardes-olmak-omur-boyu-kardes-kalmaya-yetmiyormus

 

Yorum:

Milli değil hissi demeçler

Bir zamanlar kardeş olarak yola çıkan iki insanın yollarının ayrılması, sonra ikisinin de bağımsız yürüyerek yola devam etmek istemesi bunları kardeş olmaktan çıkarır mı, yoksa birilerine yaranma gayreti kişinin her şeyi farklı görmesine mi sebep olur?

Muamma!

Platform siyasetken ve her türlü hamle sınırsız serbesti içinde yapılabiliyorken birilerinin ahlaki ders verme kaygısında olması ancak gülünç olur. Çoğu kez siyasilerin demeçlerinin bile bir realitesi yoktur. Anlık ve duruma göre söylenen sözler strateji gereği ertesi gün unutulur hatta aksi beyan edilir. Hem Türkiye hem dünya arşivi bu kirliliklerle doludur.

Bırakalım herkes demokratik haklarını sonuna kadar kullansın, Türkiye için hayırlısı ne ise o olsun.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 463 | Tarih: 29.04.2018
Mehmet Barlas
Demek siyasette kardeş olmak ömür boyu kardeş kalmaya y
Milli değil hissi demeçler
820 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Gül’ün çatı adayı olması Erdoğan’ın işine gelir
Seçimle bir şey değişmeyecek maalesef
819 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
CHP adayı kim olmalı?.. 27 Nisan 2018
Abdüllatif Şener, Metin Feyzioğlu
800 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
Para saldırısı
Zafer Adil Düzenindir
794 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Neden kader seçimi?
Hakkı bilmeyen hakkı nasıl seçebilir?
755 Okunma
Ali Bülent Dilek