Akıl ittifakı
821 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

30/3/2018

1-Akıl ittifakı

Trump Pentagon’a rağmen İngiltere ile ABD yakınlaşmasını sağlayacak kadroyu iş başına getiriyor.

- Yöneticiler zaman zaman kendilerine muhalif kadroları iş başına getirirler. Bunlar başarılı olamadığında kendi kadroları ile devam ederler. Trump geldiğinden beri sürekli kadro değiştiriyor. Hemen herkese kendini gösterme fırsatı veriyor ama hiçbiri başarılı olamıyor. Sermaye de çöküş içerisinde. Ne yapacağını bilmeden mücadele ediyor. Türkiye’de 15 Temmuz’da ve Suriye konusunda başarısız oldular. Şimdilik terör tasfiye ediliyor. Yeni planları ne bilemiyoruz.

 

2-Kavga derinleşiyor

İngiltere ile ABD anlaştı, Rusya’yı dışladılar. Konsolosluklar kapatılıyor. AB, Fransa dahi batı tarafı oldu. Batı çatışma içinde. Washington'u Londra mı, Pentagon mu yönetecek? Fransa ise Akdeniz ve Afrika’da istenmiyor. Kendi içlerinde büyük çatışmalar var.

- Sermaye ile Yönetim önceden uyum içinde çalışıyordu. Biri ABD, diğeri İngiltere merkezli idi. Karşılarında da denge unsuru olarak Sovyetler vardı. Sovyetler ömrünü tamamladı, zamanla Sermaye ve Yönetim arasında da güç savaşı doğdu. Adil Düzen’in Erbakan tarafından dünyaya anlatılması hayati önem taşıyor çünkü kabullenilmiş çaresizliğe dönüşen sistemlere karşı ilk defa ciddi bir alternatif sunulmuştur. Sermaye Türkiye’de darbe yapılması ve Acem – Arap kavgası konularında başarısız oldu. Rusya batı karşıtı, Çin ise tarafsız görünmektedir. İslam alemi ise birlikten yoksun halde. Çin Rusya’yı destekler ise bir denge kurulabilir. Kazanan ise Müslümanların desteğini alan blok olacaktır. Müslümanların kararını belirleyecek iki ülke Türkiye ve İran’dır. Bu iki ülkenin çatışması dünyayı kan gölüne döndürür. Uzlaşmaları halinde dünyaya barış hakim olur. 

 

3- Paraya dikkat

McMaster Beyaz Saray’da Trump’ın giremeyeceği özel bir toplantı yaptı. BAE ve Suudi Arabistan yöneticilerinin güvenlik danışmanları ile İran’a yapılacak saldırının finansmanı kararlaştırıldı. McMaster İran operasyonun başına geçti. Rusya ajan krizi ile saf dışı bırakılmak isteniyor. İran’dan sonra sıra Türkiye’ye gelecek.

- ABD İran’a saldıramaz. İncirlik’ten mi saldıracak. Türkiye bir gecede, askerinin başına çuval geçirilmesinin intikamını alabilir. Tahran’ı bombalayabilir belki ama İran’a asker sokamaz. Rusya İran’ı destekler. Çin en kötü ihtimalle tarafsız kalır. Türkiye, İran ve Rusya bir olunca Ortadoğu ABD için Çanakkale gibi, Leningrad gibi olur. Estiği gibi yağmaz. Şimdi herkes birbirini kandırıyor. Savaşı Pentagon değil Sermaye istiyor ama ona fatura ediyor. Trump ile Pentagon arasındaki ayrılık da Sermaye’nin öyleymiş gibi göstermesinden ibaret. Sermaye basınla istediği gibi olayları çarpıtıyor ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bugün gazetecilerin özgürlüğü veya gücü üzerine yazıyorlar ama pek az kimse basının Sermaye’nin elinde oyuncak olduğunu söylüyor. Sermaye basınla kendi istediği koşulları hazırlamaya çalışıyor ama planları hep başarısız oluyor çünkü çürük bir zeminde ev yapıyorlar, Adil Düzen’e geçmedikleri sürece ne yaparlarsa yapsınlar sonları yıkımdır.

 

4- Pastayı biz keseriz

İran ve Rusya’ya saldıracaklar. Türkiye’nin kendi taraflarında kalmasını sağlayacaklar. Rusya ve Türkiye dikkatli olmalıdır.

- Sermaye’nin eski planı önce Türkiye ile İran’ı savaştırmaktı. Başaramadı. Sonra Türkler ile Arapları savaştırmak istedi, onu da beceremedi. Şimdi planı Türkiye ve Çin’i tarafsız bırakarak İran’a saldırmak ve Rusya’yı desteksiz bırakmaktır. İran düşerse Türkiye tek başına kalır ve teslim olur. Yani plan Türkiye’ye saldırmak değil onu teslim almaktır. Türkiye dünyaya hükmetmek istiyorsa kendi coğrafyasından başlayarak bir dizi adım atmalıdır. Rusya ve İran ile ittifak kurarak bugünkü Filistin ve İsrail’i fethetmelidir. Fethetmek özgürleştirmek demektir. Bugün Sermaye bu toprakları sömürmekte ve fitne merkezi olarak kullanmaktadır. Büyük Yahudi sermayesi de buna alet olmaktadır. Fethedilen topraklarda Tevrat’ta belirtilen sınırları ile Yahudilere ait bölgeler onlara teslim edilmelidir. Yönetimi de barış içinde oluşturulmalı, dünyanın ticaret merkezi Kudüs olmalıdır. Müslüman ve Hristiyan ile emin bir şekilde, Sermaye’nin esaretinden kurtulan Yahudiler dünya barışını tesis etmekte hizmet etmelidirler. Bir yeri fethetmek orayı sömürmek demek değildir. Peygamber Mekke’yi fethettikten sonra tüm askerini geri çekmiş ve kendi içlerinden yönetici atamıştır. Bugün bu sünnet dünya barışının anahtarı olarak önümüzde durmaktadır.

 

5-Büyük Plan

Lübnan ve İran tarafında Hizbullah var. Hizbullah bahane edilerek Lübnan işgal edilecek. İran işgale müdahale ettiğinde İran’a saldırı için bahane çıkacak. Saldıran Suudi Arabistan olacak. Rusya etkisiz hale getirilecek. İran’ı Suudiler işgal edince Türkiye artık ses çıkaramayacak. Trump henüz bu planlara onay vermiş değil. Trump hakkında da dava hazırlıkları var.

- Yazıda birçok görüşmeden ve plandan bahsediliyor. Suudi prens batıya yaranma ve yamanma çabasında olabilir. Ortadoğu hakkında iyi niyetli olmadıklarını da biliyoruz. Olan biteni alt alta sıralarken unutulan bir şey var; Sermaye dünyaya artık hakim değil. Her istediğini yapamıyor, birçok planı başarısızlıkla sonuçlandı ve bunun da üzerinde Sermaye tanrı değil. Türkiye, İran ve Rusya aynı safta durduğu sürece ABD Ortadoğu’da başarısız olur. Ancak Türkiye ile İran’ın arası açılırsa Lübnan işgali söz konusu olabilir. Suriye bu konudaki en somut örnek olarak önümüzde duruyor. Suriye’de kalıcı ve gerçek barış da ancak bu üç devletin anlaşması ile mümkündür. Aksi halde fitne devam eder.

 NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
01.04.2018
22:18


ADİL DÜZEN 958

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 958. Hafta - 31 Mart 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 958. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI,ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

PROF. DR. OSMAN ESKICIOĞLU

-“ADIL DÜZEN” ÜZERINDE HAZIRLANAN ILK KITAP-

***

MİRAS; BİZDE VE BATI’DA

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Müslümanlar için iki yol var: Ya Adil Düzen…

SP ve ADIL DÜZEN gündemden düştü (mü?!.)

Prof. Dr. Osman Eskicioğlu Abimiz vefat etti…

Osman Eskicioğlu ve ilk Adil Düzen dr’a çalışması

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MERYEM SÛRESİ - 14. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

كهيعص (1) ذِكْرُ رَحْمَةِ رَبِّكَ عَبْدَهُ زَكَرِيَّا (2) إِذْ نَادَى رَبَّهُ نِدَاءً خَفِيًّا (3) قَالَ رَبِّ إِنِّي وَهَنَ الْعَظْمُ مِنِّي وَاشْتَعَلَ الرَّأْسُ شَيْبًا وَلَمْ أَكُنْ بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا (4) وَإِنِّي خِفْتُ الْمَوَالِيَ مِنْ وَرَائِي وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا فَهَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا (5) يَرِثُنِي وَيَرِثُ مِنْ آلِ يَعْقُوبَ وَاجْعَلْهُ رَبِّ رَضِيًّا (6) يَازَكَرِيَّا إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ يَحْيَى لَمْ نَجْعَلْ لَهُ مِنْ قَبْلُ سَمِيًّا (7) قَالَ رَبِّ أَنَّى يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا وَقَدْ بَلَغْتُ مِنَ الْكِبَرِ عِتِيًّا (8) قَالَ كَذَلِكَ قَالَ رَبُّكَ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ وَقَدْ خَلَقْتُكَ مِنْ قَبْلُ وَلَمْ تَكُ شَيْئًا (9) قَالَ رَبِّ اجْعَلْ لِي آيَةً قَالَ آيَتُكَ أَلَّا تُكَلِّمَ النَّاسَ ثَلَاثَ لَيَالٍ سَوِيًّا (10) فَخَرَجَ عَلَى قَوْمِهِ مِنَ الْمِحْرَابِ فَأَوْحَى إِلَيْهِمْ أَنْ سَبِّحُوا بُكْرَةً وَعَشِيًّا (11) يَايَحْيَى خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَيْنَاهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا (12) وَحَنَانًا مِنْ لَدُنَّا وَزَكَاةً وَكَانَ تَقِيًّا (13) وَبَرًّا بِوَالِدَيْهِ وَلَمْ يَكُنْ جَبَّارًا عَصِيًّا (14) وَسَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا (15) وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مَرْيَمَ إِذِ انْتَبَذَتْ مِنْ أَهْلِهَا مَكَانًا شَرْقِيًّا (16) فَاتَّخَذَتْ مِنْ دُونِهِمْ حِجَابًا فَأَرْسَلْنَا إِلَيْهَا رُوحَنَا فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَرًا سَوِيًّا (17) قَالَتْ إِنِّي أَعُوذُ بِالرَّحْمَنِ مِنْكَ إِنْ كُنْتَ تَقِيًّا (18) قَالَ إِنَّمَا أَنَا رَسُولُ رَبِّكِ لِأَهَبَ لَكِ غُلَامًا زَكِيًّا (19) قَالَتْ أَنَّى يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ وَلَمْ أَكُ بَغِيًّا (20) قَالَ كَذَلِكِ قَالَ رَبُّكِ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ وَلِنَجْعَلَهُ آيَةً لِلنَّاسِ وَرَحْمَةً مِنَّا وَكَانَ أَمْرًا مَقْضِيًّا (21) فَحَمَلَتْهُ فَانْتَبَذَتْ بِهِ مَكَانًا قَصِيًّا (22) فَأَجَاءَهَا الْمَخَاضُ إِلَى جِذْعِ النَّخْلَةِ قَالَتْ يَالَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَذَا وَكُنْتُ نَسْيًا مَنْسِيًّا (23) فَنَادَاهَا مِنْ تَحْتِهَا أَلَّا تَحْزَنِي قَدْ جَعَلَ رَبُّكِ تَحْتَكِ سَرِيًّا (24) وَهُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا (25) فَكُلِي وَاشْرَبِي وَقَرِّي عَيْنًا فَإِمَّا تَرَيِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَدًا فَقُولِي إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمَنِ صَوْمًا فَلَنْ أُكَلِّمَ الْيَوْمَ إِنْسِيًّا (26) فَأَتَتْ بِهِ قَوْمَهَا تَحْمِلُهُ قَالُوا يَامَرْيَمُ لَقَدْ جِئْتِ شَيْئًا فَرِيًّا (27) يَاأُخْتَ هَارُونَ مَا كَانَ أَبُوكِ امْرَأَ سَوْءٍ وَمَا كَانَتْ أُمُّكِ بَغِيًّا (28) فَأَشَارَتْ إِلَيْهِ قَالُوا كَيْفَ نُكَلِّمُ مَنْ كَانَ فِي الْمَهْدِ صَبِيًّا (29) قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا (30) وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَمَا كُنْتُ وَأَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا (31) وَبَرًّا بِوَالِدَتِي وَلَمْ يَجْعَلْنِي جَبَّارًا شَقِيًّا (32) وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدْتُ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا (33) ذَلِكَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ قَوْلَ الْحَقِّ الَّذِي فِيهِ يَمْتَرُونَ (34) مَا كَانَ لِلَّهِ أَنْ يَتَّخِذَ مِنْ وَلَدٍ سُبْحَانَهُ إِذَا قَضَى أَمْرًا فَإِنَّمَا يَقُولُ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ (35) وَإِنَّ اللَّهَ رَبِّي وَرَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ هَذَا صِرَاطٌ مُسْتَقِيمٌ (36) فَاخْتَلَفَ الْأَحْزَابُ مِنْ بَيْنِهِمْ فَوَيْلٌ لِلَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ مَشْهَدِ يَوْمٍ عَظِيمٍ (37) أَسْمِعْ بِهِمْ وَأَبْصِرْ يَوْمَ يَأْتُونَنَا لَكِنِ الظَّالِمُونَ الْيَوْمَ فِي ضَلَالٍ مُبِينٍ (38) وَأَنْذِرْهُمْ يَوْمَ الْحَسْرَةِ إِذْ قُضِيَ الْأَمْرُ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ وَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ (39) إِنَّا نَحْنُ نَرِثُ الْأَرْضَ وَمَنْ عَلَيْهَا وَإِلَيْنَا يُرْجَعُونَ (40) وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّهُ كَانَ صِدِّيقًا نَبِيًّا (41) إِذْ قَالَ لِأَبِيهِ يَاأَبَتِ لِمَ تَعْبُدُ مَا لَا يَسْمَعُ وَلَا يُبْصِرُ وَلَا يُغْنِي عَنْكَ شَيْئًا (42) يَاأَبَتِ إِنِّي قَدْ جَاءَنِي مِنَ الْعِلْمِ مَا لَمْ يَأْتِكَ فَاتَّبِعْنِي أَهْدِكَ صِرَاطًا سَوِيًّا (43) يَاأَبَتِ لَا تَعْبُدِ الشَّيْطَانَ إِنَّ الشَّيْطَانَ كَانَ لِلرَّحْمَنِ عَصِيًّا (44) يَاأَبَتِ إِنِّي أَخَافُ أَنْ يَمَسَّكَ عَذَابٌ مِنَ الرَّحْمَنِ فَتَكُونَ لِلشَّيْطَانِ وَلِيًّا (45) قَالَ أَرَاغِبٌ أَنْتَ عَنْ آلِهَتِي يَاإِبْرَاهِيمُ لَئِنْ لَمْ تَنْتَهِ لَأَرْجُمَنَّكَ وَاهْجُرْنِي مَلِيًّا (46) قَالَ سَلَامٌ عَلَيْكَ سَأَسْتَغْفِرُ لَكَ رَبِّي إِنَّهُ كَانَ بِي حَفِيًّا (47) وَأَعْتَزِلُكُمْ وَمَا تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَأَدْعُو رَبِّي عَسَى أَلَّا أَكُونَ بِدُعَاءِ رَبِّي شَقِيًّا (48) فَلَمَّا اعْتَزَلَهُمْ وَمَا يَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَهَبْنَا لَهُ إِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَكُلًّا جَعَلْنَا نَبِيًّا (49) وَوَهَبْنَا لَهُمْ مِنْ رَحْمَتِنَا وَجَعَلْنَا لَهُمْ لِسَانَ صِدْقٍ عَلِيًّا (50) وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مُوسَى إِنَّهُ كَانَ مُخْلَصًا وَكَانَ رَسُولًا نَبِيًّا (51) وَنَادَيْنَاهُ مِنْ جَانِبِ الطُّورِ الْأَيْمَنِ وَقَرَّبْنَاهُ نَجِيًّا (52) وَوَهَبْنَا لَهُ مِنْ رَحْمَتِنَا أَخَاهُ هَارُونَ نَبِيًّا (53) وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ إِسْمَاعِيلَ إِنَّهُ كَانَ صَادِقَ الْوَعْدِ وَكَانَ رَسُولًا نَبِيًّا (54) وَكَانَ يَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ وَكَانَ عِنْدَ رَبِّهِ مَرْضِيًّا (55) وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ إِدْرِيسَ إِنَّهُ كَانَ صِدِّيقًا نَبِيًّا (56) وَرَفَعْنَاهُ مَكَانًا عَلِيًّا (57) أُولَئِكَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ مِنْ ذُرِّيَّةِ آدَمَ وَمِمَّنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ وَمِنْ ذُرِّيَّةِ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْرَائِيلَ وَمِمَّنْ هَدَيْنَا وَاجْتَبَيْنَا إِذَا تُتْلَى عَلَيْهِمْ آيَاتُ الرَّحْمَنِ خَرُّوا سُجَّدًا وَبُكِيًّا (58) فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ فَسَوْفَ يَلْقَوْنَ غَيًّا (59) إِلَّا مَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا فَأُولَئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلَا يُظْلَمُونَ شَيْئًا (60) جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِي وَعَدَ الرَّحْمَنُ عِبَادَهُ بِالْغَيْبِ إِنَّهُ كَانَ وَعْدُهُ مَأْتِيًّا (61) لَا يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيهَا بُكْرَةً وَعَشِيًّا (62) تِلْكَ الْجَنَّةُ الَّتِي نُورِثُ مِنْ عِبَادِنَا مَنْ كَانَ تَقِيًّا (63) وَمَا نَتَنَزَّلُ إِلَّا بِأَمْرِ رَبِّكَ لَهُ مَا بَيْنَ أَيْدِينَا وَمَا خَلْفَنَا وَمَا بَيْنَ ذَلِكَ وَمَا كَانَ رَبُّكَ نَسِيًّا (64) رَبُّ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا فَاعْبُدْهُ وَاصْطَبِرْ لِعِبَادَتِهِ هَلْ تَعْلَمُ لَهُ سَمِيًّا (65) وَيَقُولُ الْإِنْسَانُ أَئِذَا مَا مِتُّ لَسَوْفَ أُخْرَجُ حَيًّا (66) أَوَلَا يَذْكُرُ الْإِنْسَانُ أَنَّا خَلَقْنَاهُ مِنْ قَبْلُ وَلَمْ يَكُ شَيْئًا (67) فَوَرَبِّكَ لَنَحْشُرَنَّهُمْ وَالشَّيَاطِينَ ثُمَّ لَنُحْضِرَنَّهُمْ حَوْلَ جَهَنَّمَ جِثِيًّا (68) ثُمَّ لَنَنْزِعَنَّ مِنْ كُلِّ شِيعَةٍ أَيُّهُمْ أَشَدُّ عَلَى الرَّحْمَنِ عِتِيًّا (69) ثُمَّ لَنَحْنُ أَعْلَمُ بِالَّذِينَ هُمْ أَوْلَى بِهَا صِلِيًّا (70) وَإِنْ مِنْكُمْ إِلَّا وَارِدُهَا كَانَ عَلَى رَبِّكَ حَتْمًا مَقْضِيًّا (71)

 

***

 

 

ثُمَّ نُنَجِّي الَّذِينَ اتَّقَوْا وَنَذَرُ الظَّالِمِينَ فِيهَا جِثِيًّا (72) وَإِذَا تُتْلَى عَلَيْهِمْ آيَاتُنَا بَيِّنَاتٍ قَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لِلَّذِينَ آمَنُوا أَيُّ الْفَرِيقَيْنِ خَيْرٌ مَقَامًا وَأَحْسَنُ نَدِيًّا (73) وَكَمْ أَهْلَكْنَا قَبْلَهُمْ مِنْ قَرْنٍ هُمْ أَحْسَنُ أَثَاثًا وَرِئْيًا (74) قُلْ مَنْ كَانَ فِي الضَّلَالَةِ فَلْيَمْدُدْ لَهُ الرَّحْمَنُ مَدًّا حَتَّى إِذَا رَأَوْا مَا يُوعَدُونَ إِمَّا الْعَذَابَ وَإِمَّا السَّاعَةَ فَسَيَعْلَمُونَ مَنْ هُوَ شَرٌّ مَكَانًا وَأَضْعَفُ جُنْدًا (75)

 

***





Sayı: 459 | Tarih: 1.04.2018
Ergün Diler
Akıl ittifakı
Sermaye çöküşte
821 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Çadırımın süper gücü
ABD’yi kim yönetiyor?
799 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Avrupa için İspanya bölünmez ama Türkiye bölünebilir mi
İkilem
743 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Gençlerini ihmal edenler, geleceklerini imha ederler!
KUR'AN;MİFTAH-I GENC-İ KADİMDİR !
638 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler