Bu dünyada Hawking de var Trump ve Muhammed bin Selman
892 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

15.03.2018

 

Albert Einstein'dan sonra çalışmaları ile en parlak fizik teorisyeni olarak kabul edilen Stephen Hawking'in ölümü, dünyadaki diğer olayları ikinci plana itti. Vücudu neredeyse yaşamayan ama beyni tüm gücü ile çalışan ve sesi ancak bilgisayar yardımı ile konuşmaya dönüşebilen Hawking, bilim dünyasında izafiyet teorisine yaptığı katkılar kadar kuantum teorisine yaklaşımları ile de hatırlanacak.

Kehanetleri 
Ama bilim
 adamı olmayan benim gibi okurları için Hawking "Zamanın Kısa Tarihi" ile zihnimizde ufuklar açmıştı. Hawking'in evrende neler olduğunu tanımlamaya çalışan yaklaşımlarından bugüne kalan kehanetleri, tıpkı Nostrdamus'un kehanetleri gibi gelecekte de gündemde kalacak.

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/03/15/bu-dunyada-hawking-de-var-trump-ve-muhammed-bin Hawking-selman-da-var

 

Yorum:

Hawking

Bilim adamı kimliğiyle bilim dünyasına olan katkısı değerli olsa da bana göre Hawking en çok beynin ne kadar güçlü olduğunu göstererek insanlığa faydalı olmuştur.

Bedensel olarak engelli olmanın en uç noktasında olan Hawking, sağlıklı her birey için çalışmanın ve mücadelenin önündeki tüm engelleri bahane olmaktan sonsuza dek çıkarmıştır.

İnsanın yaşamında bu denli başarılı olması için itici bir güce, bir motivasyon kaynağına ihtiyacı vardır. Hawking nasıl bir güdüyle bunu başarıyordu bilemiyorum ama ‘beyin’ denen organın gizemini korumaya ve bizi şaşırtmaya devam edeceğini biliyorum.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 457 | Tarih: 18.03.2018
Mehmet Barlas
Bu dünyada Hawking de var Trump ve Muhammed bin Selman
Hawking
892 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Büyük fırça!
Savaşı ne Sermaye ne de Siyaset kazanacak!
814 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Kur’ân’ın kuşatıcılığını, aklın sınırlayıcılığına hapse
Ne akılla ne akılsız!
727 Okunma
Ali Bülent Dilek
Uğur Dündar
Marketlerde bebek maması hırsızlığı niçin artıyor?..
Adil Düzen Doğum sancısı
675 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Aman dikkat
Taşeron örgütlerin çöküşünün başlangıcı
655 Okunma
Lütfi Hocaoğlu