Anlayacaklar!
1204 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

24/02/2018

1- Anlayacaklar!

Pentagon Irak ve Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devletini kurmak istiyor.  Hemen NATO’ya alacaklar ve Türkiye’ye inat NATO’dan atacaklar. Pentagon Türkiye’yi ve İran’ı etkisiz hale getirecek, Irak ve Suriye’yi üçe bölecek. Pentagon’un yanında yer alan Trump’a karşı olan kadro Türkiye’ye geliyor. Cevabı alıyor. Trump da gelebilir.

- Yazar olanları takip ediyor ve anlattıkları doğru. Yalnız temelden hata ediyor. Bütün bunları yapan Pentagon değil Sermaye’dir. Eskiden Pentagon ile başkan hep Sermaye’nin dediğini yapıyorlardı. Demokratik yönetimler Sermaye’yi dinlemez oldular. Pentagon da başkanların emrine girdi. CIA da onlarla beraber oldu.

Ne var ki Sermaye’nin Pentagon’da ve CIA’da ağırlığı vardı. Pentagon da CIA da kararları tam istediği gibi alamıyor. Sermaye ile Devletler arasındaki kavga Pentagon ve CIA’da iç çekişmelerle devam ediyor. Türkiye’ye gelen etkin kişiler Trump’un adamlarıdır. Beyanlarına bakmayın. Türkiye’nin gerçek durumunu doğrudan öğrenmeye geliyorlar. Daha karar vermediler.

 

2-Gizli toplantı

Şam’da toplantılar yapıyor, Pentagon Avrupa Kürt devletini kurmak istiyor. Anlaşmış durumda. Türkiye bu oyunu bozdu. Gizli toplantılarla değil açık görüşmelerle.

-  ABD, Rusya hatta Çin anlaşmış durumda terörü ortadan kaldıracaklar. Görevi Türkiye’ye verdiler. Türkiye de memnuniyetle kabul etti. Sermaye de ‘Evet’ dedi. Sermaye’nin ‘Evet’i başka bir şey ifade ediyor. Türkiye Suriye’ye girsin, güneyden de İsrail Devleti girsin. Suriye bölünsün böylece İran’la Türkiye arasında savaş başlasın.  Batılılar Türkiye’ye terörü getirme görevindedirler ama Suriye’de kalma taahhüdünü de aldılar. Sermaye Türkiye’nin veya Devletler’in sözünde durmamasını ve böylece savaşın çıkmasını istiyor. Türkiye’nin dikkat edeceği tek nokta İran’la arasının açılmamasıdır.

 

3- Diriliş

Dünyadaki olaylarda hepsi gölgedir. Asıl oynayanlar, İngiltere’de Stuart ve Windsor aileleridir. Stuart ABD tarafını, Windsor Avrupa’yı tutar. Stuartlar protestandır.

Bu iki aile arasındaki savaş devam ediyor. Kim galip gelecek? Türkiye kimin tarafında olursa o galip gelecektir.

- Bu iki ailenin adını yeni duyuyoruz. Rockefeller Sermaye’yi temsil ediyor. Rothschildler çıktı, şimdi de yeni aileler ortaya çıktı. Gerçek şudur, Sermaye aralarında çatışır ama bize beraber görünür. Birbirini yok etmezler. Biri galip gelmez. Yahudiler, Türklerle bugünkü dünyayı kurdular.  1900’lerde “Türkler yok oldu dediler” ve yeni düzeni Türklersiz kurmaya çalıştılar. Başaramadılar. Bu iki aileden biri galip gelmeyecektir. Kuran galip gelecektir.  Sermaye ya yok olacak yahut şeriata gelecektir.

  

4- 15 Temmuz ruhu

Hafız Esad ABD taraftarı, Stuart taraftarı idi. Beşar Esad’ı Windsor’lar biriyle evlendirmek istiyordu. Babası öldükten sonra evlendirdiler.  Ürdün’de de benzer evlendirmeler vardır. Şimdi ikisi de Windsor taraftarı. 5 Temmuz’u da Windsor yaptı, onlar yapmadı.

-İki aile arasında savaş vardır.  Onlar arasındaki çekişme dünyayı güçlendiriyor. Sonunda ikisi de devre dışı olacaktır.

 

5-Hedef Akdeniz

Doğu Akdeniz’de büyük gaz rezervleri var. Güçler şimdi onu ele geçirmekle uğraşıyor.  YPG’nin Akdeniz’e açılmasını planlayan ABD’ye Türkiye Afrin’le mani oldu.

-Yalan. Akdeniz’de doğal gaz yoktur. Sermaye’nin dünyanın güçlerini savaştırmak için uydurduğu yalanlardır bunlar. Böylece belki birbirine girer ve üçüncü cihan savaşını çıkabilirler ümidindedir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum: 

Dünya imtihanda

Birinci ve İkinci Cihan Savaşı’nı çıkaran Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkaramıyor. Bunun tek önleyici nedeni Necmettin Erbakan’dır. Adil Düzen’i anlatmadan önce dünyadaki Sermaye sömürüsünü çok açık bir dille ve çeşitli şemalarla anlattı. Dünyanın bütün dillerine çevrildi. Her yerde konferanslar verildi. MSP ile yapılan koalisyon ile Sermaye’nin oyunu bozuldu. Ben teşhise değil tedaviye gelmemiz gerek demişti. Kulak verdi. Anlattıkları semere verdi. Kapitalizm ve sosyalizm tarihi kalıntı haline geldi.  Adil Düzen’i de anlattı ama örnek vererek gösteremedik. Şimdi örneğini göstermek için çalışıyoruz.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
26.02.2018
05:31


ADİL DÜZEN 953

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 953. Hafta - 24 Şubat 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 953. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI,ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

YIKILANLARIN YERİNE NE GELECEK?

-GELECEK OLANLAR ÇOK SADE VE ANLAŞILIR ŞEYLERDIR-

***

HER OLUŞUN ECELI VAR

-MÜSLÜMANLAR KUR’AN’A DOĞRU YOL ALIYORLAR-

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 





Sayı: 454 | Tarih: 25.02.2018
Ergün Diler
Anlayacaklar!
Dünya imtihanda
1204 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Muhalefetin büyük çaresizliği
CHP’nin adayı
846 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
İslâm’la post modern savaş süreci, muhasebe ve yarma ha
ÇÂRE;DÖRT ADİL DÜZEN!
784 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Fetvalarla tavsiyelerin birbirine karıştığı günlerdeyiz
Fetva ve Nasihat yerine İçtihat ve İstişare
742 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
Türkiye derhal Suriye rejimiyle çok yönlü işbirliğine g
OK YAYDAN ÇIKTI BİRKERE
722 Okunma
Hüseyin Bağdatlı