Trump’un yeni gizli servisi
1036 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

19/01/2018

1-Trump’un yeni gizli servisi

Amerika’da 18 kadar gizli servis var, Trump da yeni bir gizli servis kurdu. Amacı körfez ülkelerini tek çatı altında toplamak ve bu yapıyı bir ABD eyaleti gibi yönetmek. Birleşmeyi de özel olarak kurduğu terör örgütleri ile sağlamayı planlıyor. İpek Yolu’nu gelecekte bu şekilde kontrol etmeyi planlıyorlar ama ABD’de buna karşı olanlar da var.

- Körfez, batı tarafından paylaştırılmış küçük küçük devletlerden oluşan bir bölge olarak “batı barışı”nın merkezi olmuştur. Batıdaki iç savaş körfez ülkeleri üzerinden yürütülür, körfezde üstünlük sağlayan savaşı kazanmış olur. Vekalet savaşı deniyor buna şimdilerde, oysa bu eski bir taktiktir. Türkiye ve İran birleşerek körfezdeki bu vekalete son verebilirler. E. Diler ABD ile İngiltere arasında bir savaştan bahsediyor, oysa savaş Sermaye ve emtia sahipleri arasında, yani Rockefeller ile Rothschild arasında. Birisi dünyayı kan ile desteklenen dolarla, diğeri üretimle desteklenen dolarla yönetmek istiyor. 

 

2-ABD sınırı aşamaz

ABD’nin dünya hakimiyeti Ortadoğu’daki gücü ile orantılıdır. Ortadoğu’dan çıktığı zaman kendi kıtasına çekilmek zorunda kalacaktır. Burada da ancak Türkiye ile beraber etkin olabilir. Bu nedenle Türkiye’ye saldırmaz. Saldırması halinde Türkiye genişler.

-Türkiye dünyaya Adil Düzen’i getirmekle görevlidir. İsrail, küçük bir devlet olarak kurulacak ve bağımsız olacaktır. İslam Devletleri tarafından korunacaktır. İsrail de ticaret ve ilim yaparak insanlık içindeki hizmetini sürdürecek. Bugün İsrail Sermaye’nin sömürü taşeronluğunu yapıyor.

 

3- Büyük oyun

DEAŞ ABD tarafından kurulmuş ve kasıtlı olarak büyütülmektedir. Dünyanın dört bir yanından insanlar bu örgüte katılıyorlar. Bu kendiliğinden olacak basit bir iş değildir. Örgütlenmesi ve yönetimi ABD’li generaller tarafından yapılmaktadır. Üstelik hala gizlice bu örgüt desteklenmektedir. Hedeflerinde Türkiye var.

- Birçok Müslümanda Mehdi beklentisi var. Sermaye bu beklentiyi kullanarak dünyaya hükmeden bir İslam gücü oluşturmayı deniyor. Kanlı eylemleri yüzünden bu beklenti başarısız oldu ve doğal olarak tüm İslam aleminin nefretini kazandılar. Daha önce de mezhepler üzerinden bu tür denemeler oldu, onda da başarısız oldular.

 

4-Terör hattı

ABD ile Türkiye ilişkileri çok yakındı. Çuval olayı veya Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi ile ilişkiler bozulmaya başladı. Şimdi ABD Türkiye’siz yapamıyor ama Türkiye ile de yapmak istemiyor.

-Birinci Cihan Savaşı’nda Osmanlı dağılmış ve Sevr ile karşı karşıya gelinmişti. Sermaye bunu, dinsiz ve bağımsız bir devlet oluşturmak amacıyla engelledi. Amaç güçlü bir ordu kurarak dünyaya hükmetmekti. İnkılapların temelinde bu yönde bir toplum oluşturma düşüncesi olabilir ama sonuç beklenenin tersi oldu. Mustafa Kemal Müslümanları göçmen olarak kabul etti, İnönü demokrasiyi getirdi, Menderes Sermaye’ye ihanet etti, Menderes’e darbe yapan askerler çok partili siyasi hayatı başlattılar. Daha birçok şey sayılabilir. Sermaye’nin Türkiye operasyonları Türkiye lehine sonuçlandı. Bugün Sermaye de Trump da şaşkın durumda. Sünni-Şii, Arap-Acem savaşını çıkaramıyor, ne yapacağını da bilmiyor.

 

5- Terör hattı

ABD terör grupları oluşturuyor.

- Sermaye devletlere gizli örgütler kurdururken bunların karşısında mafyalar kurdurdu. İki grubu da zaman zaman finanse etti, sonra da onları birer finans aracına dönüştürdü. İki grup çatışır görünse de aynı yerden kontrol edilirler. Erbakan, Humeyni, Gorbaçov ve Obama bu çatışmayı sona erdirmeye çalıştılar, Sermaye’nin oyununu deşifre ettiler. Şimdi aynı ülkelerin liderlerine tarihi bir görev düşüyor. Trump ikili bir oyun içinde gibi, nasıl biteceği şimdilik bilinmiyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Türkiye’nin görevi

İnsanlık tarihi çatışma ve sentez ile ilerler. Bugün tüm dünya çeşitli sıkıntıların pençesinde kıvranıyor, doğu savaş, güney açlık, kuzey bunalım, batı ise tatminsizlik içinde. Her yerde adaletsizlik ve memnuniyetsizlik yükseliyor. Yeni uygarlık İslam ile Batı sentezinden ortaya çıkacak. Önceden hazırlanmış uluslar uygarlığın kurulmasına ön ayak olurlar. Türkiye bugün bununla görevlidir. İnsanlığa Adil Düzen’i sunabilirsek bu görevimizi yerine getirmiş olacağız. Bunun ön şartı da bir Adil Düzen işletmesinin kurulmasıdır.

  

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
21.01.2018
10:30


ADİL DÜZEN 948

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 948. Hafta - 20 Ocak 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 948. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Sermaye’nin Türkiye Projesi VE

BUGÜN YAPILMASI GEREKENLER…

 

İNKILAPLAR Yeniden ele alınacak

AK Parti bu inkılapları programına koymazsa…

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Nuh Nebi’den kalma mı dediniz… Peki, ya siz!

Vakıf, kooperatif, sözleşme, anayasa vs. konular

Kur’an ve ilim merkezli hatırlatmalara devam…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MERYEM SÛRESİ - 3. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

كهيعص (1) ذِكْرُ رَحْمَةِ رَبِّكَ عَبْدَهُ زَكَرِيَّا (2) إِذْ نَادَى رَبَّهُ نِدَاءً خَفِيًّا (3) قَالَ رَبِّ إِنِّي وَهَنَ الْعَظْمُ مِنِّي وَاشْتَعَلَ الرَّأْسُ شَيْبًا وَلَمْ أَكُنْ بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا (4) وَإِنِّي خِفْتُ الْمَوَالِيَ مِنْ وَرَائِي وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا فَهَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا (5) يَرِثُنِي وَيَرِثُ مِنْ آلِ يَعْقُوبَ وَاجْعَلْهُ رَبِّ رَضِيًّا (6) يَازَكَرِيَّا إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ يَحْيَى لَمْ نَجْعَلْ لَهُ مِنْ قَبْلُ سَمِيًّا (7) قَالَ رَبِّ أَنَّى يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا وَقَدْ بَلَغْتُ مِنَ الْكِبَرِ عِتِيًّا (8) قَالَ كَذَلِكَ قَالَ رَبُّكَ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ وَقَدْ خَلَقْتُكَ مِنْ قَبْلُ وَلَمْ تَكُ شَيْئًا (9) قَالَ رَبِّ اجْعَلْ لِي آيَةً قَالَ آيَتُكَ أَلَّا تُكَلِّمَ النَّاسَ ثَلَاثَ لَيَالٍ سَوِيًّا (10) فَخَرَجَ عَلَى قَوْمِهِ مِنَ الْمِحْرَابِ فَأَوْحَى إِلَيْهِمْ أَنْ سَبِّحُوا بُكْرَةً وَعَشِيًّا (11) يَايَحْيَى خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَيْنَاهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا (12) وَحَنَانًا مِنْ لَدُنَّا وَزَكَاةً وَكَانَ تَقِيًّا (13) وَبَرًّا بِوَالِدَيْهِ وَلَمْ يَكُنْ جَبَّارًا عَصِيًّا (14) وَسَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا (15) وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مَرْيَمَ إِذِ انْتَبَذَتْ مِنْ أَهْلِهَا مَكَانًا شَرْقِيًّا (16)

 

***

 

 

فَاتَّخَذَتْ مِنْ دُونِهِمْ حِجَابًا فَأَرْسَلْنَا إِلَيْهَا رُوحَنَا فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَرًا سَوِيًّا (17) قَالَتْ إِنِّي أَعُوذُ بِالرَّحْمَنِ مِنْكَ إِنْ كُنْتَ تَقِيًّا (18) قَالَ إِنَّمَا أَنَا رَسُولُ رَبِّكِ لِأَهَبَ لَكِ غُلَامًا زَكِيًّا (19) قَالَتْ أَنَّى يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ وَلَمْ أَكُ بَغِيًّا (20) قَالَ كَذَلِكِ قَالَ رَبُّكِ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ وَلِنَجْعَلَهُ آيَةً لِلنَّاسِ وَرَحْمَةً مِنَّا وَكَانَ أَمْرًا مَقْضِيًّا (21) فَحَمَلَتْهُ فَانْتَبَذَتْ بِهِ مَكَانًا قَصِيًّا (22)

 

***

 





Sayı: 449 | Tarih: 21.01.2018
Ahmet Hakan
Muhalefetin çöküşü beni neden ilgilendiriyor?
Rahmetü’l-Ümme fi İhtilafi’l-Eimme
1053 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Trump’un yeni gizli servisi
Türkiye’nin görevi
1036 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Vatandaş olarak bize düşen Afrin’deki askerimizi destek
Afrin
934 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Sorunüretendeğilsorun çözen âdil bir hukuk sistemi şart
ARANAN ADİL HUKUK SİSTEMİ HAKEMLİK SİSTEMİDİR!
849 Okunma
Ali Bülent Dilek
Uğur Dündar
VATAN SAVUNMASI
ZEYTİN DALI DÜNDARA DA YARADI
824 Okunma
Hüseyin Bağdatlı


© 2024 - Akevler