Ey Dumlupınar’da şehit düşmüş analar, babalar.
783 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Ey Dumlupınar’da şehit düşmüş analar, babalar, 8 yaşındaki çocuklar!..

Uğur DÜNDAR. 

14 Ocak 2018

 

 

Cenaze aracı yok!..

O nedenle bir ölüm halinde vefat edeni tanıyan tanımayan, ilçedeki herkes, hemen camiye koşuyor. Çünkü cenaze namazının ardından tabut, tıpkı köylerde olduğu gibi, mezarlığa kadar omuzlarda taşınıyor.

Aslında doğru dürüst, çevre düzenlemesi yapılmış, duvarlarla çevrilmiş bir mezarlıkları da yok!

Yoklar listesi bunlarla sınırlı değil!..

Örneğin konaklama yapılacak bir yer, tuvaletli lokanta ve düğün salonu da yok!..

* * *

Sanırım tahmin ettiniz.

Muhteşem 30 Ağustos Zaferi'nin, dolayısıyla Atatürk'ün unutturulması amacıyla en zorunlu yatırımların bile ihmal edilerek, yalnızlaştırılan “yoklar diyarı” Dumlupınar İlçemizden söz ediyorum.

Çalışanlarına maaş veremediği için kendi hakkını almayıp, birkaç hafta sonraya erteleyen çaresizliğe mahkum Belediye Başkanı Niyazi Tezcan'ın Dumlupınar'ından…

Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış Dumlupınar'dan…

* * *

Bu yalnızlık öylesine acı boyutlarda ki anlatamam!

Örneğin ilçenin bağlı olduğu Kütahya'da Dumlupınar Üniversitesi, Dumlupınar Stadyumu, Dumlupınar Mahallesi, kısacası bu şanlı ismin verilebileceği her şey var. Ama Dumlupınar'da üniversitenin bir fakültesi bile yok!

Kütahya'nın AKP'li belediyesinin Dumlupınar Zaferi'nin kutlanmasına zerrece katkısı yok!

Haydi orası AKP'nin elinde, zaten bu iktidar Atatürk'ü ve 30 Ağustos Zaferi'ni unutturmak istiyor, peki CHP'lilerin desteğiyle MHP'den seçilen Başkan Niyazi Tezcan'a, Isparta'nın MHP'li belediye başkanından bir yardımı var mı?

Hayır yok!

Dumlupınar Belediyesi'nin cenaze arabası ve 4 çekerli bir taşıt için yaptığı yardım başvurusuna “Mümkün değil” cevabını veriyor!

* * *

Peki, bu cennet ülkede yaşayan tüm yurttaşların her şeylerini borçlu olduğu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, silah arkadaşlarının aziz hatıralarına gereken hürmeti gösterip, Dumlupınar'ın makus talihini değiştirmek ve onu şanına yaraşır görünüme kavuşturmak kimlere kalıyor?

Elbette ki Cumhuriyet'in kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve onun yerel yöneticilerine…

* * *

Nitekim, SÖZCÜ'nün köşemde yaptığım tarihi çağrıyı manşete taşımasından sonra beklediğim gelişmeler, aşağıda isimlerini yazdığım CHP'li belediye başkanları ve siyasetçilerden geliyor:

Adana-Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, değerli kardeşim Yılmaz Özdil'in önerisiyle Dumlupınar'ı “kardeş ilçe” ilan ediyor. Bununla da yetinmeyip, bir kamyon ve iş makineleri gönderiyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, cenaze aracı armağan ediyor. Kütahya Belediyesi'nin 30 Ağustos kutlamalarına destek vermediğini görüp, zaferin coşkuyla kutlanması için çırpınan Eskişehir-Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Aydın-Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Ankara-Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı “Topuklu Efe” Özlem Çerçioğlu, üstlerine ne düşüyorsa seve seve yapacaklarını açıklıyorlar. Bu arada CHP'nin değerli Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, partisinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile Niyazi Tezcan arasında bağlantı sağlıyor. Tezcan'ı telefonla arayan Torun, “Ankara'ya gelin konuşalım, size yardıma hazırız” diyor.

* * *

Çağrımız üzerine Dumlupınar için adeta bir yerel yönetim seferberliği başlatan bu isimler Cumhuriyetimizin geleceğinden endişelenen geniş kitlelere umut kaynağı oldukları gibi alkışı da hak ediyorlar…

* * *

Çanakkale'den sonra sıra Dumlupınar'da!

* * *

Dumlupınar, Dumlupınar!

O kutsal topraklarda şehit düşmüş analar, babalar, henüz 8 yaşındaki çocuklar!

Şanlı ilçemizi “yalnızlıktan kurtarmak” amacıyla Dumlupınar'a koşanlar, aziz hatıralarınızı unutmadılar ve asla unutturmayacaklar…

 

Sayın Uğur DÜNDAR beyfendi. 

Gündeme getirmiş olduğunuz konu için size özellikle teşekkür ederim. Sizi sert eleştiren birisi olarak, güzel hizmetlere vesile olduğunuz zamanlarda da en büyük destekçiniz olacağımı bilmenizi isterim. Şahsim olarak, doğru kimden gelirse gelsin doğrunun yanında olurum. Yanlışı kim yaparsa yapsın, isterse babam veya evlatlarımdan birisi olsun karşısında olurum. Uğur bey! Bu yazınız hayırlara vesile olmakla beraber, tespitlerinizdeki noksanlıkları irdelemek isterim. 

Atatürk düşmanlığını kimin yaptığını tespit edebilmeniz ülkemizde zordur.  İşin içinde işler vardır. Ülkemizde 100 yıldan fazla faliyeti olan sermaye ve derin yapılar ülkemizdeki yöneticileri kontrol edebilmek için türlü türlü tezgahlar kurmuşlardır. Tertemiz hiçbirşeyden habersiz başkan olanlara zaman içerisinde anlayamayacakları şekilde hatalar yaptırarak istedikleri gibi at oynatmaktadırlar. Ak partiye her şeyi fatura etmeniz doğru değildir. Bugün CHP iktidar olsa ülkemiz kaset cenneti olur. 

Birkaç Ak partilinin gizlice düşürülmüş olabileceği tuzakları, CHP zihniyeti alenen yapılmasında mazur görmemektedir. Konumuz ile ne alakası mı var ? Müslüman Türk milletine manevi manada Mustafa Kemal sonrası CHP nin hizmeti yok sayılacak kadar azdır, merhum Ecevit in muhafazakar kesime adil yaklaşımları hariç. Bende size sorarım ki, madem bukadar Atatürk sevdalisi idiniz, bir ömür Atatürk diye diye bir vakit secdeye gitmediniz, Atatürk'ü kendinize ilah yaptınız da, bu yaşınıza kadar Dumlupınar'ı neden hiç aklınıza getirmediniz. Demekki neymiş ? Birileri islamı kullanarak dünyalık makam, şan şöhret peşinde, birileri'de Atatürk'ü kullanarak dünyalık peşinde. M.K Atatürk sağ olsaydı keşke !

 

Hüseyin Bağdatlı