Çin Seddi
968 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

7/12/2017 

1- Çin Seddi

ABD’de işler çok karışık, şimdilik Pentagon hakim duruma gelmektedir. Rothschildler kaybediyor.

-  Bugün dünyada izlenen politika güçlüyü belirlemek ve onun yanında yer alıp ezilen olmaktan çıkıp ezene geçmektir.   İnsanlara göre haklı olan güçlüdür. Yeryüzünde haksız olanların galip olması demek insanlığın sonu demektir.  Mikropların hayata galip gelmesi şeklindedir. Biz Sermaye’nin mağlup olacağına inanıyoruz. Dayandığı tek silah vardır, karşılıksız dolar. Doların sıfırlanması için bir gece yeterlidir. Beş büyük devlet bir araya gelip,” karşılıksız para olan doları kullanmayacağız, biz Altın Doları kullanacağız” dediği anda Sermaye’nin ömrü sona erer.  

Beş etkin devlet ülke paralarını altına kote edeceklerdir.  Peşin ödemeler ülke paraları ile olacak. Borçlanmalar ise Altın Dolar üzerinden olacaktır.  Bankalar altın dolarları altınla bire bir değiştireceklerdir. Ülke paralarını ise arz ve talep kanunlarına göre fiyatlandırıp değiştireceklerdir.  Bir sene sonra dolar uluslar arası para olmaktan çıkar.

2-İtiraf hesabı

Bugün üç lider vardır hedefte.  Sermaye istemiyor. Pentagon bunları kullanmak için sahip çıkıyor.

- Putin ve Erdoğan ikilisine İran da katılmaktadır. Avrupa önce cephe almaktadır, desteklemese de içten içe başarısını istemektedir.  Bunların hepsi doğrudur. Ne var ki Sermaye’nin adamları buranın yönetimine dolarla hakimdirler. Dolaysıyla mevcut yönetimlerle Sermaye’yi yenemezler.  Başkanlar, devletleri dışında sorunları üstlenen örgütler oluşturmalıdırlar. Hakemlik sistemi, Altın bono, halkın silahlandırılması, gümrük ve vizelerin kaldırılması, vergisiz düzenin oluşturulması gerçekleşmelidir. Çalışana kredi sistemi getirilmelidir.

3- Çifte Darbe

Trump’ı, Erdoğan’ı ve Putin’i indirmeyi Pentagon ayarlıyor.  Sermaye de bunlara karşı. Trump iki taraftan darbe alıyor.

- Darbeleri Pentagon değil Sermaye yapıyor. Pentagon’a fatura ediyor. Pentagondaki dolar köleleri de bu faturayı kabul ediyor. Sermaye 15 Temmuz’da böyle yaptı. Faturayı Gülen’e ve Pentagon’a kesti, kendisi değil onlar mağlup oldu. OHAL ilan ederek Sermaye istediğini yapmaktadır.

4-Penta-gon

Pentagon Sermaye tarafından güçlendirildi. Şimdi çatışıyor.

- Sermaye dünyayı bir tiyatro sahnesi gibi yönetiyor. Önce insanların baskıyla gruplandığını öğreniyor.  Grupları destekliyor. Kanlı eylem yetkisi olanları güçlendiriyor sonra da onları kavga ettiriyor. Yenileni destekliyor. Galip getiriyor. İkisini de emrine alıyor. İstiklal Savaşı budur, 15 Temmuz budur. Bugünkü ABD Doları budur.  Kudüs’ün başkent olmasına niye karşı çıksın? Türkiye laik devlettir. Din sadece istismar aracıdır. Kudüs’ün bizimle ilgisi nedir? Kudüs’ün anahtarlarını veren rahip Halife Ömer’den mescitte namaz kılmasını önerdi. Ömer “ben namaz kılarsam sonra sizden bunu alırlar.” dedi ve kılmadı. En cahil din adamları Kuranla, İslamiyet’le alakası olmayan deyimlerle Sermaye’nin sözcülüğünü yapıyorlar.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

UYGARLIKLAR

Bugün yeryüzü 10 milyara yaklaşan nüfus sahibidir. Dört büyük uygarlık yeryüzüne hakimdir. Hristiyanlık, Müslümanlık, Hinduizm ve Budizm. Bunlar peygamberlerin kurduğu uygarlıklardır. Bir de İsrail Sermayesi vardır. Bugün tüm dünyaya hakimdir. Yalnız ekonomisi ile değil dolar gücü ile dinlere, ilme ve siyasete hakimdir. Ekonomide de tekel kurmuşlardır. Bugün sorunlar yaşıyor.

a) Sanayileşme döneminde sermaye terakümüne ihtiyaç vardı. Dolaysıyla faizli sistem işe yarıyordu. Bugün ise sanayileşme tamamlandığı için yeni dolara ihtiyaç yoktur. Dolaysıyla faizli sistem artık işe yaramamaktadır. Sermaye bunun sıkıntısını çekiyor.

b)Faizli sistem devamlı büyümek zorundadır. Önce Avrupa’yı sonra Amerika’yı sonra Afrika’yı sonra Avrupa’yı sonra Rusya’yı ve en sonunda Çin’i yeni yatırım alanları olarak seçti. Faizli sistem ömrünü uzattı. Şimdi gideceği bir yer kalmamıştır. Dolayısıyla faizli sistem çalışmamaktadır.

c) Tam istihdamı dengeli bir şekilde sağlayamadığı için geri kalmış ülkelerde ilkel ekonomi devam etmektedir. Yavaş yavaş ileri ekonomilere geçilecektir. Tekelleşme sağlanmıştır. Tersi olmuş tam tekelleşmenin sağlandığı Sovyetler yıkılmış, Avrupa’da da yeniden halk ekonomisi doğmaya başlamış. Dolaysıyla Sermaye tekeli tam kurulamadığı için sorunları çözemiyor. Buna karşılık halk ekonomisi de organize olmadığı için başarılı olamıyor. İki taraf da çıkmazda. Adil Düzen bu sorunu kooperatifle çözmektedir.

Teknolojinin ilerlemesi ile uygarlık halka kadar gitmiş bulunmaktadır.  Bilhassa dinlerin direniş hareketleri Sermaye’nin tekeline karşı cephe almıştır.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 443 | Tarih: 10.12.2017
Ergün Diler
Çin Seddi
UYGARLIKLAR
968 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Ümmet Kudüs yorgunu
Mekke işgal altında değil mi?
925 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Filistin sonsuza kadar kriz konusu olarak mı kalacak?
Filistin oyunu
887 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
GARİBAN FİLİSTİNLİLERE YARDIM vizesi İSRAİLDEN
MÜSLÜMANLARDA FİİLİ DUA NOKSAN.
861 Okunma
1 Yorum
Hüseyin Bağdatlı
Yusuf Kaplan
Küresel bir İntifada başlatılmalı!
Ayakları olmayan intifada!
798 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler