Siyasetin çok temel eksiği stratejidir
1069 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

06.11.2017

Dış siyasette de iç siyasette de "Kararlılık" tabii ki gerekli bir öğedir. Ancak tek başına kararlılık başarı için yeterli değildir. Bunun yanında "Strateji" de siyasetin olmazsa olmazıdır... Bir ülkeyi kararlılıkla yönetenler hangi tür bir geleceğin şeklini planlamıyorlarsa, günlük başarılar boşta kalır. Toplum da kararsızlıklara gömülür.


İbadi ve Barzani 
Özellikle dış siyasette
 strateji oluşturmanın zorlaştığı bir dönemde yaşamaktayız. Her alandaki radikal değişimler, bizi de sürekli viraj almaya zorluyor. En somut örnek Musul'un DEAŞ'tan geri alınması sırasında Irak Başbakanı İbadi'yle neredeyse boğazlaşmaya girecekken, Barzani'ye karşı oluşan cephede İbadi'yle müttefik olmamız değil midir? Ama sonuçta yıllardır yakın ilişkiler kurduğumuz Barzani'ye ve Kuzey Iraklı Kürtlere karşı, hem Iraklı Şiilerle hem de Haşdi Şabi dolayısıyla İranlı Şiilerle beraber bir cephe oluşturduk. Acaba uzun vadeli hedefimiz bu muydu?

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/11/06/siyasetin-cok-temel-eksigi-stratejidir

Yorum:

Herkes için bir mola zamanı gelmedi mi?

Strateji dediğiniz şey şura ile istişare halinde ortaya çıkar.

Önümüze konan her kağıdı okumadan imzalıyorsak ve bu kağıtlar bir insanın, bir ulusun kaderini değiştiriyorsa, aynı mantıkla her olayda sarf edecek bir sözümüz, ölçülüp biçilmeden ortaya atılmış bir yorumumuz varsa, gaf ve gaflet adı altında daha çok yanlışımız olur ancak biz yine de bu yanlışlara ‘strateji eksikliği’ deyip kişisel hatalarımızı teknik bir aksaklık gibi göstermekte ısrar edersek sonuç söze hacet bırakmayacak bir tablo ile karşımızda olur. Geriye bir tek başımızı kaldırıp bakmak kalır ki onu da baskı, korku, yılgınlık karışımı bir ruh halinden dolayı olsa gerek yapamıyoruz ve nihayetinde gerçekleri bir türlü göremiyoruz.

 

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
13.11.2017
23:28

Kaderin atılan bir imza ile değiştiğini bilmek için, kader kitabında ne yazıyordu, ne oldu? Bunu da bilmemiz gerekir. Aslında ne olup bittiyse kader odur. Yaşanılan kaderdir. Bunun içinde sebepler atılan bir imza vb olabilir. Hatasız kul olmaz, yapacağımız hatalar, tövbe edip etmeyeceğimiz, hepsi kitapta yazılıdır. Kader, Allah'ın bilmesidir. Ezelden ebede kadar olup bitecek her şeyi bilmesi kader, bildiği gibi olması ise kazadır. (Muhterem Tayibet Erzen hanımefendi kardeşim, sizin için değil fakat yanlış anlayabilecek kardeşlerimiz için bu açıklamayı yazdım.)

Cenabı Allah, bilmemekten münezzehtir. Biz kendi irademizle hata işler veya doğru işler yaparız.

''ÇOK TEDBİRE VERME KEDER, TEDBİRİ DE TAKDİR EDER.''

''HİÇ KULUNA ZULÜM EDER Mİ MEVLASI, KULUN ÇEKTİĞİ KENDİ CEZASI.''

Millet olarak İslamı yaşayamıyoruz, büyük düşmanımız nefsimiz, yaptıklarımızı bize doğru gibi sunuyor. Faizlere bulaşıyoruz, ne yapalım başka çare mi var, diyoruz. Yaradan Allah'a savaş açtığımızın farkında değiliz. Dosdoğru yaşayan kardeşlerimizi tenzih ederek yazıyorum.

''NASILSANIZ ÖYLE İDARE EDİLİRSİNİZ.'' hadisi şerifi tecelli ediyor. Biz ne zaman İslama dört elle sarılır, Allah'ın emrettiği gibi yaşarsak, ancak o zaman ADİL DÜZEN gelmiştir. 

''Kula bela gelmez/ Hak yazmadıkça./ Hak bela yazmaz kul azmadıkça.'' Günümüz Müslümanları rahat, huzur istiyoruz. İsraf ve faizden kurtulamıyoruz. ''İÇİMİZDEKİ BEYİNSİZLER YÜZÜNDEN BİZİ HELAK EDER MİSİN?''

''Ne gelirse kuluna, Haktan gelir.'' Bize düşen, ''ASLIMIZA RÜCU ETMEKTİR.''

''EMR OLUNDUĞUNUZ GİBİ DOSDOĞRU OLUNUZ.'' emrine uymak ve yaşamaktır.

''NEFİSLERİNİZDE OLANI DEĞİŞTİRMEDİKÇE, HAKKINIZDAKİ HÜKMÜMÜZÜ DEĞİŞTİRMEYİZ.'' Emri ilahinin tecellisi için, taklidi İslamdan-imandan, tahkiki imana dönmeli ve yaşamalıyız.

Anlaması da zor, anlatması da. Bu yüzden anladığımı da iddia etmiyorum. Yaşayabildiğimi de iddia etmiyorum. Tekrar belirteyim, amacım yanlış anlaşılmalar olmasın diye yazmaktı, söz uzadı. Yazdıklarımı siz kıymetli kardeşlerimiz zaten biliyorsunuz. İLİM TALEP EDEN, ÖĞRENEN, ÖĞRENDİKLERİNİ UYGULAMA GAYRETİNDE OLAN KARDEŞLERİMİZİN yazılarını okuyup anlamaya çalışıyorum. Allah razı olsun. Haklarınızı helal ediniz. Yanlışlarım varsa ki, mutlaka vardır, uyarılarınızı esirgemezsiniz diye ümit ediyorum.

ALLAH'IN SELAMI, RIZASI İÇİN ÇALIŞAN MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE OLSUN.






Sayı: 439 | Tarih: 12.11.2017
Yusuf Kaplan
Kaçırılmayacak, zihin açıcı kitaplar...
MERHUM ERBAKAN HOCANIN ADİL DÜZEN KİTABI
1200 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Hotel prens
İngiltere, yöneticileri azınlıktan seçer, onu böylece
1090 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Siyasetin çok temel eksiği stratejidir
Herkes için bir mola zamanı gelmedi mi?
1069 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
AK Parti Atatürkçülük değil de neyi yaparsa kazanır?
İş işten geçti maalesef
940 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
UĞUR DÜNDARIN 3 KASIM 2017 TARİHLİ YAZISINA CEVABEN
UĞUR DÜNDARIN ÖZLEMLERİNE CEVAP
792 Okunma
Hüseyin Bağdatlı


© 2024 - Akevler