Düşmanlarımızın sözlerini değil dostlarımızın sessizliğ
1029 Okunma, 2 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

24.10.2017

Düşmanlarımızın sözlerini değil dostlarımızın sessizliğini hatırlayacağız

Bazen bir konuşmanın bir cümlesi öylesine güçlü bir duygunun yansıtıcısı olur ki, o cümle vecize niteliğini kazanarak literatüre aktarılır... Dün vefatının 14'üncü yılında Aliya İzzet Begoviç'i anmak için yapılan toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı cümleleri, yukarıda tanımladığımız niteliklere sahipti. Örneğin "İnsan hakları" benzeri kavramları ağızlarından düşürmeyen ve kendilerini dünyaya hukukun ve demokrasinin bekçileri olarak sunan "Batı"nın temsilcilerine gönderilen çarpıcı mesajlar vardı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında.


Tribündekiler 
Bu konuşmadaki "
Zulmü tribünlerden seyredenler değişmedi. Sahile vuran masum çocuk bedenleri Batı medeniyetinin mezar taşlarıdır" cümlesi bile, söylediğimizi kanıtlamaya yetmez mi?
Avrupalıları kendilerine getirmesi gereken ve doğrularla dolu bu konuşmanın bazı bölümlerini hatırlamalıyız...
"
- Bugün Avrupa'nın hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır. Irkçılığın arttığı, Neonazi partilerinin hükümet ortağı olduğu bir Avrupa felakete sürükleniyor demektir. Şu anki manzara bir kıyamet senaryosunu çağrıştırmaktadır."

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/10/24/dusmanlarimizin-sozlerini-degil-dostlarimizin-sessizligini-hatirlayacagiz

 

Yorum:

Tek çare Kuran

İnsan dostunu seçmekte özgürdür, kendi karar verir. Keşke iş tanımaya gelince de o kadar şanslı olabilseydi. Maalesef hepimiz dostumuzu, düşmanımızı bir bakışta anlayacak kadar şanslı olamıyoruz. Neyse ki hayat imtihanlarla dolu ve bu sayede öğrenme şansımız oluyor. Ancak buna rağmen tanımamakta ısrar ediyorsak artık geriye yapacak bir şey kalmıyor, aldanacağız demektir.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın samimiyetinden hiç şüphem yok. Kendisi vatanı için canla başla çalışıyor, hem de koca ekseriyete rağmen TEK BAŞINA. En yakınları dahil kimsenin onun davasını benimsediğini sanmıyorum. Cumhurbaşkanı’nın etrafında, yapılan bunca yanlışa eleştiri getirip kendisini uyaracak kimse yok gibi görünüyor. Dahası ona bu kararları da yine etrafındaki insanlar aldırıyor olabilir. Bu ihtimal durumu daha da vahim bir hale getiriyor.

Kendisi Kuran ehli bir Mümin olarak ona Kuran ile yaklaşanlara kulak vermeli, istişare ekibini samimi Müminlerden oluşturmalıdır. Bunun dışında çıkar yol göremiyorum. Allah yardımcısı olsun, Allah Türkiye’yi korusun.

  

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
30.10.2017
22:59

Sayın Tayibet Erzen hanım efendi yazınız ve duanız için Allah razı olsun, duanıza da amin, Cenabı Allah kabul etsin, diyorum.

Sayın cumhurbaşkanımızın her dediğini duyup, gereğini yapmaya çalışanlar, son örnek, TEOG ile ilgili eleştirilerini anında alıp gereğini yapmaya çalışanlar, sayın Erdoğan'ın kaç sene önce söylediği, ''DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ.'' sözünü hiç duymadılar, bu sözün de gereğini yapmayı düşünmediler bile.

Sayın cumhurbaşkanımız, ''DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ.'' dediğinde, PARTİLİ CUMHURBAŞKANI değildi, acaba bu yüzden mi bu cümleyi önemsemediler?

Bugün hem cumhurbaşkanı olarak, hem Ak Parti Genel Başkanı olarak ne söylese, anında yapılmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanı olarak metal yorgunluğundan bahsetmiş olsaydı, bugünlerde istifa eden belediye başkanları yine istifa ederler miydi?

Sizin de söylediğiniz gibi, çevresindekiler bile sayın cumhurbaşkanımızla aynı derdi taşımıyorlar. Belki istisnalar da vardır, diyeyim yine de.

Bu anlamda referandum sonucu evet çıkmış olması hayırlı olmuştur. Merhum cumhurbaşkanımız Özal cumhurbaşkanı oldu, belli bir süre sonra ANAP bitti. Sayın Erdoğan cumhurbaşkanı ve Ak Parti genel başkanı olarak Ak Partiyi de kontrol edebiliyor, belki DİNDAR NESİL YETİŞTİRME konusu 2019 seçimleri sonrasına kalacak. Sayın cumhurbaşkanımız bu sözü söylediğinde CHP karşı çıkmıştı fakat Ak Partiden de bu cümleye sahip çıkan da olmadı. Sayın cumhurbaşkanımızın yerinde olsam bugünkü vekillerin de % 80 ini 2019 seçimlerinde aday göstermezdim. Bu vefasızlık da olmaz, siyasette vefa aramayacaksın, söylediğin, yaptığın her şey Allah için olacak, dün cumhurbaşkanımızın söylediklerine sahip çıkmayanlar, bugün söylediği her şeyi anında yapabilmek için yarışıyorlar. Şimdi bunlar vefa mıdır, davaya sahip çıkmak mıdır, yoksa kendini cumhurbaşkanımız Erdoğan'a ispatlayıp, belediye başkanlığı, vekillik kapmak adına makam-mevki davası mıdır?

ALLAH CC, SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN. VATANIMIZA, MİLLETİMİZE, DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN.

 

 

Hüseyin Kayahan
31.10.2017
09:13
(Allah Türkiye'yi korusun) AMİNNN




Sayı: 437 | Tarih: 29.10.2017
Mehmet Barlas
Düşmanlarımızın sözlerini değil dostlarımızın sessizliğ
Tek çare Kuran
1029 Okunma
2 Yorum
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Lazkiye planı
Türkiye için hazırlanan planlar
979 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
İşte bunlardan dolayı seviyorum Cumhuriyet’i
Geçmişte yaşamak
890 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Medine’den Medeniyet’e, İstiklâl’den İstikbal’e...
Akevler Medinesini Yalova Teşvikiye’de kuruyor!
868 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler