Hayret ediyorum
808 Okunma, 5 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

17.10.2017

KADİR Abi gidince İstanbul’da... Melih Gökçek gidince Ankara’da oyların coşacağını zannediyorlar ya...

Hayret ediyorum.

Daha düne kadar “Haşdi Şaabi” aleyhinde konuşanlar, şimdi bir anda “Haşdi Şaabi” taraftarı oldular ya...

Hayret ediyorum.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Bu istifalar oy kazandırmaz, kaybettirir

Yerel seçim yapılıyor. Seçim sonucunda bir partiden birisi Belediye Başkanı seçiliyor. Belediye Başkanı vasfını kazandığı anda o vasıf artık o şahsa aittir. O şahıs partisinden istifa etse bile hala Belediye Başkanıdır.

Partinin onu aday göstermesi partinin onu ataması demek değildir. Atananı atayanın alması bile doğru olmamasına rağmen bugünkü düzen için geçerli olabilir. Ancak seçileni aday gösteren alamaz.

Erdoğan zannediyor ki bu belediyeleri değiştirirsem oylarım artacak. Büyük bir yanılgı içinde. Oysa sadece seçim zamanı adaylarını değiştirse yeterli olacaktı. Şu anda yaptığı manevralarla oylarını düşürdüğünün farkında bile değil maalesef.

Daha da acısı yanındaki kimsenin “Bu yaptığınız yanlış sayın Cumhurbaşkanım” demeye cesaret bile edememesi.

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Turgay Çoruhlu
27.10.2017
20:48

Tayyip Erdoğan başarılı belediye başkanlığı sayesinde tanındı ve AKP genel olarak Refah Partisi'nin öncülük ettiği iyi belediyecilik sayesinde kısa zamanda tek başına iktidar oldu. Büyük şehirlerin hepsini gördüğünüzde belediyecilikteki belirgin farkı görebilirsiniz. Örneğin İzmir'i gördüğümde Ankara (6 yıl yaşadım) ve İstanbul (13 yıl kaldım) karşısında çok geride bulmuştum. Son seçimde Ankara ve İstanbul da oyları düştü AKP'nin. Demek ki hizmet kalitesi düştü. Ya da benim düşündüğüm ve anlayabildiğim kadarıyla gerçek neden FETÖ bağlantısı olmalı. Her iki nedende bence çok geçerli. Hele hele bu kişilerin FETÖ ile bağlantılı oldukları kuvvetli delillerle (ByLock kullanmak gibi) ortada ise bunca zaman beklenmesi bile hatalıdır. Çoğu insan hala FETÖ destekçileri ve/ya müritlerinin sıradan zararsız kişiler olduklarını sanıyor. Bunlar ekonomik olarak -hala- çok güçlü ve -hala- aktifler. Karşınızdakiler amaca ulaşmak hususunda Maciavelli'ye rahmet okutacak kadar sınır tanımayan iyi eğitimli (mesela bilgisayar olimpiyatlarına katılan ve şimdi sosyal medya şirketlerinde ülkemiz aleyhine çalışan yazılımcılar gibi) ajanlardır.

Seçim için şimdiden çalışmaya başlamış AKP ve Erdoğan. Başarısız olan veya FETÖ ile ilişkisi olan tüm başkanlar istifa ettirilmelidir. Gönül isterdi ki kendileri istifa etsinler ama bizim kültürümüzde bu yok.

AKP ve Erdoğan'ın sonunu getirecek olan müteahhit ve tarikatlar başta olmak üzere menfaat gruplarının etkisi ve nüfuzu altına girmektir.

Ahmet Yücel
28.10.2017
01:53

Tarikatlar? Menfaat gruplarının başında geliyor" Sözünüze deliliniz nedir? Turgay kardeşim. Hangi tarikatlar iktidardan menfaat istiyorlar? 

Hak tarikatlar olduğu gibi sahte tarikatlar da vardır. Siz tarikatların hangi menfaatlerine şahit oldunuz? 

Turgay Çoruhlu
28.10.2017
21:24
Ticari faaliyetleri olan tarikatlar
Turgay Çoruhlu
28.10.2017
21:25
Ticari faaliyetleri olan tarikatlar
Ahmet Yücel
28.10.2017
23:48

Sayın Turgay Çoruhlu kardeşim, açıklamanız için teşekkür ediyorum. Çünkü başlangıçta tüm tarikatlar diye anlaşılıyordu. Tevbe, 119. Ayette, ''EY İMAN EDENLER, SADIKLARLA BERABER OLUNUZ.'' emrediliyor. Peygamber efendimiz, ''BENİM MÜREBBİM RABBİMDİR, BENİ RABBİM TERBİYE ETTİ.'' buyurmuşlardır. Peygamber efendimiz de ashabının  mürebbisi/öğretip eğiteni/terbiye edeni olmuştur. Ashabı kiram da tabiinden bir çok kişiyi yetiştirmiştir. Böyle böyle devam edip gidiyor. Yetiştiği gibi, yetiştirme kabiliyeti olanlara şeyh, mürşit, meşayih vb denilmektedir. Her Hak tarikatın başında bir veli/Allah dostu bulunmaktadır. Her veli mürşit olmayabilir fakat her mürşidi kamil sadık/veli/Allah dostudur.

Bir hak tarikatın mürşidi vefat ettiğinde, yerine yetiştirme kabiliyeti olmayan/icazetli olmayan biri geçerse, sünnetlerin  yerini zamanla bidatler alacaktır, dediğiniz gibi ticaret vb gibi uğraşlar da alacaktır.  SÜNNETTEN UZAKLAŞAN TARİKATLAR BATILDIR.

''DİN NASİHATTIR, DİN NASİHATTIR, DİN NASİHATLA KAİMDİR.'' Hadisi şerif

''DİN  GÜZEL AHLAKTIR.'' Hadisi şerif

''BEN GÜZEL AHLAKI TAMAMLAMAK İÇİN GÖNDERİLDİM.'' Hadisi şerif

Günümüzde çok söylenen bir cümle, ''Aklınızı kiraya vermeyiniz.''

Bir mürşidi kamil, bana Kuran'ı Sünneti tavsiye edecek, nasihat edecek, nefsim de, Aklımı sana kiraya vermem, diyeceğim. Böyle şey olabilir mi? Yaşadığını tavsiye edenin tavsiyesi, nasihatı tesirli olur.

''ALLAH'IN DOSTLARINA KORKU YOKTUR, ONLAR MAHZUN DA OLACAK DEĞİLDİR.'' Yunus 62

''BENİM ÜMMETİMİN VELİLERİ BENİ İSRAİL PEYGAMBERLERİ DERECESİNDEDİR.'' Hadisi şerif, bazıları bu hadisi şerife uydurma diyorlar fakat ispat edemiyorlar. ''BENDEN SONRA PEYGAMBER GELSEYDİ, BUNA ÖMER LAYIKTI.'' Hadisi şerif, bakınız peygamber değil fakat peygamber olabilecek kıymette. Gelmiş gelecek evliyaların ser tacı Hz. Ebubekir-i Sıddık. ''Peygamberlerin imanından sonra Ebubekir efendimizin imanı'' geliyor.

''ALLAH'A GİDEN YOLLARIN ADEDİ, MAHLUKATIN NEFESİNİN ADEDİ KADARDIR.'' Hadisi şerif

''Kişi bilmediğinin düşmanı olur.''

Bugün tarikat düşmanı o kar çok Müslüman var ki; Yunusları, Mevlanaları, Şey Edibalileri, Akşemseddinleri vb hiç birini sevemiyorlar.

Bundan geçtim, sünneti, hadisleri inkar eden Müslümanlar var. Peygamberimiz gaybi bilmez diyenler var, kısmen doğru fakat Allah bildirirse yine de bilemez mi? Bize Kuran yeter, biz sadece Kuran'ı biliriz, diyenler var. Kuran'da Musa as ile Hızır as kıssası var. Hızır'ın bir çocuğu öldürdüğü kıssa var, Hızır nereden biliyordu, çocuğun gelecekte imansız olacağını, anne ve babasını imandan edeceğini? Peygamber olmadığı halde Hızır kuluna bildiren Allah, Habibine bildirmekten aciz mi?

Hakkınızı helal ediniz Turgay Çoruhlu kardeşim, sadece cevabınız için teşekkür edeyim, demiştim. Teşekkür dışında yazdıklarım size değil itimat ediniz. Gerek çevremizde gerekse bir kısım İslami basında okuduklarımıza ve yayınlanmayan cevabi yorumlarımıza karşı bir cevap olsun niyetiyle uzatmış bulunuyorum. En son sayın Dilipak'ın yazısına yazdığım cevap yayınlanmamıştı, nefsim de sayın Dilipak'a mail olarak yazıp gönderdim.

Allah dostlarının sözleriyle/Kelamı kibarlar ile bitiriyorum.

''ŞERİAT TARİKAT YOLDUR VARANA, HAKİKAT MARİFET  ANDAN İÇERU.''  Yunus Emre

''CENABI ALLAH'IN, DOSTLARINI YARATMASINDAKİ HİKMET, ÜMMETLER BUNLARDAN KUVVET ALSINLAR, O MELUNDAN KORUNSUNLAR DİYEDİR. ONLARDAN YARDIMLARINI İSTEMEZSEK, KABAHAT TAMAMEN BİZİM OLUR.'' M. Zahid Kotku

''Bizim dört  tane sünneti terk ettiğimizi görürseniz, siz de bizi terk ediniz.''

''Şeriatten kıl payı ayrılan tarikat batıldır.  Başlarındaki şeyh/mürşit dedikleri kişinin gökte uçtuğunu görseniz, yine itibar etmeyiniz.''





Sayı: 436 | Tarih: 22.10.2017
Ergün Diler
Son Baskı
Kavimler ve uygarlık
861 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Hayret ediyorum
Bu istifalar oy kazandırmaz, kaybettirir
808 Okunma
5 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Zorla istifa ettirmek cumhuriyet tarihinde hep vardı
Cumhuriyet tarihinde darbeler de hep vardı
785 Okunma
5 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Erdemli, kişilikli, estetik şiir şehirlere doğru...
Yerel yönetimlerde devrim şart!
710 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler