Nükleer savaş patlasa bile herhalde ona da alışırız
902 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

16.09.2017

Ne kadar çarpıcı ve tehlikeli olsalar da, yaşanan olaylara alışılıyor. Sonunda sanki doğal düzen böyleymiş zannediliyor. Olayların nedenlerini soruşturmaya falan gerek duyulmuyor. Son olarak Kuzey Kore'nin attığı ve Japonya'nın üzerinden geçerken Japonları paniğe uğratan balistik füze, gazete manşetlerinde haber olamadı. Galiba bir nükleer savaşa ya da Kuzey Kore'ye dönük Amerika'nın işgal girişimine kadar, Kuzey Kore'nin bombaları ve füzeleri fazla ilgi çekmeyecek.


Sanki 15 Temmuz yaşanmadı 
Bizim 15 Temmuz
 2016 darbe girişimi de bu çizgide ele alınmıyor mu? Sanki bu çeşit haince darbe girişimleri doğal şeylermiş gibi, artık hatırlanmıyor bile... Yargılananlar, tutuklananlar falan sanki ortada bir şey yokken sırf iktidarın diktatörlük eğilimini tatmin etmek için bu durumdalarmış gibi değerlendiriliyor içerideki ve dışarıdaki belirli çevreler tarafından. Ve sanki Fetullah Gülen'in ataları Amerika kıtasına ilk göç eden ve Pensilvanya'ya yerleşen ilk beyazlarmış gibi bakılıyor bu sığınma ve korunma olayına...

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/09/16/nukleer-savas-patlasa-bile-herhalde-ona-da-alisiriz

 

Yorum:

Etki ve tepki

Ben bunu etki-tepki ilişkisine bağlıyorum. Yaşanan bir olaya verdiğimiz tepki bir sonraki olayın seyrini belirler. Örneğin bir trafik kazasında kural ihlaline verilen ceza hafif ise bu tip kural ihlalleri artar ama ceza ağır olursa, caydırıcı olursa buna benzer kazalar yaşanmaz.

Bizde cezalar caydırıcı ve efektif olmadığı için devamlı aynı suçlar işlenir böylece herkes için o suç norm hale gelir. Bırakın kaza yapılmasını 5-6 kişinin yaşamını yitirmediği bir kaza haber değeri bile taşımaz. Tepki eşiğimiz bu hale gelince bu refleks her olayda da öyle yaşanır. Ülkede bir yıl içerisinde bir sürü kaset ve ses kaydı ortaya çıktı, paralel yapılanma deşifre oldu, seçimler ve referandum yapıldı, bir de bunların üstüne darbe yaşanınca artık geriye bir tek atom bombası beklentisi kaldı ki onun da eli kulağındadır, gelir herhalde.

Neye alışıp, neyi yadırgayacağımıza biz yani halk karar veriyor. Siyasiler sadece bizim gücümüzle besleniyor, bunu artık görelim lütfen.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 431 | Tarih: 17.09.2017
Yusuf Kaplan
İnsansız şehir, şehirsiz insan…
Tayyip Erdoğan rüyası!
1181 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Pentagon’un planı
Üçüncü Cihan Savaşı çıkar mı?
910 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Nükleer savaş patlasa bile herhalde ona da alışırız
Etki ve tepki
902 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Dost, düşman her an değişebiliyor
Sermaye’nin oyunları, bizim saçma siyasetimiz
861 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler