Eller tetikte
920 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

1-Eller tetikte

ABD dış işleri bakanı tehditle Pentagon’a taraftar topluyor. İngiltere ve Çin ise karşısında Türkiye de onlar tarafı.

- Sermaye dolar kabzı ile tıkanmıştır. Ancak bir dünya savaşı ile bu işi çözeceğini ümit ediyor. Dünya ikiye bölünmüş durumdadır.  Bu bölünme henüz tamamlanmamıştır. İran Sermaye tarafı olmalı. Türkiye Pentagon tarafı olmalı. Önce Ortadoğu’nun ve Müslümanların işi bitirilmeli. Sonra dünya bombalarla harabeye çevrilmeli ondan sonra Sermaye eline kalem ve cetveli alıp haritada doğru çizgiler çizmeli. Türkiye İran’dan ayrı kalmalı ve tarafsız kalmalı. Bu yalnız Türkiye’nin çıkarına değil üçüncü cihan savaşını da  önleyen bir eylemdir.

 

2-Değişim yılı

Çin’de Ekim’de seçim var. Londra Şi’nin kalmasını, Pentagon ise gitmesini istiyor.

- Sermaye faizine yer bulmak için yeni alanlar arar. Son alan Çin olmuştur. Çin izin verdi ve Sermaye  Çin’de Li Ailesi ile hakim oldu. Fabrikalar kurdu.  Sermaye Çin’i ekonomik bakımdan esir aldı. Ne var ki Çin devlet olarak varlığını sürdürüyor. Çin halkı teknolojiyi öğrendi. Şimdi ise Sermaye tarafı mı yoksa Devletler tarafı mı olacak? Bu net değil. Ekim seçimi bunu belirleyecektir. Şi giderse Sermaye büyük zafer kazanacak.  Devletler’in mağlubiyetine doğru adım atılmış olacaktır. Şi kazanırsa üçüncü cihan savaşı çıkmayacak demektir.

 

3- Kanlı yol

İpekyolu kanlı yoldur. Bir de lityum var. Oda Afganistan’da. ABD lityumun olduğu yerlerde asker bulunduruyor.

- Kuran düzeni geleceğini Allah çok açık bir şekilde vaad ediyor. Üçüncü bin yıl, Kuran düzeni  yılı  olacaktır. O düzende devletler kavmidir. Sayıları yüz civarındadır. İslam (barış) devletleri arasında vize yoktur, gümrük yoktur. Mal mübadelesi, emek mübadelesi, nakit transferleri ve ilmi veriler tamamen serbesttir. Gümrükler olmadığı gibi telif hakları da yoktur. Kimse insanlığın birikimini kullanmadan bir şey yapamaz. Patent isteyen, onluk sistemi, ikili sistemi, logaritmayı kullanmamalıdır. İpekyolu devletlerin yolu değil, Açık denizler gibi insanlığın yoludur. İpekyolu savaşı söz konusu değildir.

 

4-Referandum oyunu

Kuzey Irak’ta referandum olacak. Referandumu Pentagon istiyor. Barzan’i gidecek başka Barzani gelecek. Kuzey Irak, Irak’tan ayrılacak. Bunu Barzani istemiyor. İngiltere ve Türkiye istemiyor.

- Kuzey Irak’ın Irak’tan ayrılması veya Irak’ta kalması bizi fazla ilgilendirmez. Kendi iç işleridir. Biz eğer Ortadoğu’yu düzenleyeceksek. İran, Türkiye, Irak ve Suriye bir  araya gelip ortak bir harita çizmelidirler. Barzani müşahit olarak kalmalıdır. Dört devletin aldığı karara uymayan Arabistan devletleri ile bu dört ülke siyasi ilişiklerini kesmelidir. Ortadoğu’da krallıklara son verilmelidir. Batı sistemi ile devlet başkanları gelmelidir. Hanedan biat ile kazanırsa o da gelebilmeli. Devlet başkanlarının ülkede  biat baskısını yapmaya bu dört devlet izin vermelidir.  Esad fahri başkan olarak ömrünün sonuna kadar kalmalıdır.

 

5-Fatura ağır olur

İzmir papazı Buca cezaevinde hapiste. Cezaevinde bomba patlatıldı. Yaralanan gardiyanlar var. ABD’de iki grup var. İngilizler isteyen grup.

- Sermaye savaş çıkarıyor. ABD halkı AB halkına yakın. Onlarla üçüncü cihan savaşına girmeyi istiyor. ABD yöneticileri ise dünyaya tek başına hükmetmek istiyor.  İngiltere’ye karşı. 

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Yanılıyorlar

AK Parti 15 Temmuz’un arifesinde ABD’de Sermaye ile anlaştı. Türkiye’ye davet etti. Sermaye’nin arzusuna uyarak OHAL ilan etti ve zulüm devam etmektedir. Sermaye’nin önerilerine uyarak Başkanlık Sistemi’ni getirdi. AK Parti zannediyor ki Sermaye galip gelecek. Yazar açık söylemese de hep buna doğru gitmektedir.

Mahir Kaynak “Devletlerin yeneceğini sanıyorum.” diyordu. Ben size gerek Kuran’ın gerekse ilmin verdiği verilere dayanarak söylüyorum. Sermaye mağlup olacak ve saltanatı sona erecektir. Devletler galip gelecek mi? Devletler’in Adil Düzen üzerinde anlaşma ihtimali büyüktür. Dolaysıyla Devletler galip  olarak varlıklarını sürdürürler. O halde Türkiye tarafsız kalmalıdır. İlle de bir tarafta yer alacaksa Devletler tarafında yer almalıdır.

AK Parti bir oyun oynamak istiyor, hata ediyor. Türk Ordusu’nu çökertip Sermaye devletlerini kurmaya katılma yanlış bir yoldur.  Türk Ordusu iki ağır darbe geçirdi. Ergenekon ve 15 Temmuz. Ancak gücünü kaybetmedi. Ordu gücünü korumaktadır. Bu oyunlara gelmeyeceğine inanıyorum. AK Parti’nin de zaman kazanmak için böyle davrandığı görüşümün gerçekleşmesini istiyorum.

Türkiye’nin Sermaye’nin yanında yer alması yalnız AK Parti’yi değil, Türkiye devletini de yıkar.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 429 | Tarih: 3.09.2017
Ergün Diler
Eller tetikte
Yanılıyorlar
920 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
İşte CHP’nin olası 2019 adayları
Çatı adayı CHP’liler bile televizyondan öğrenecek
849 Okunma
3 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
İçeride “hukukun üstünlüğü” dışarıda ise “kuvvet üstünl
Bindik bir alamete, gidiyoz…
846 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Dünya bizi bekliyor… İyi hazırlanmalıyız…
Bize devrimin yolları!
754 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler