Olayı anlamak yerine “çok endişeliyim” demek çözüm mü?
929 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

Olayı anlamak yerine “çok endişeliyim” demek çözüm mü?

12.08.2017

Değişimin hayatımıza yansıttığı yeni durumları anlamak kolay değil... Acaba kişiler mi, "iç dinamikler" dediğimiz toplumsal birikimler mi, yoksa dış konjonktür ve genel olarak çevre mi, değişimi tetikliyor?

Nedensellik 
Ve düne kadar içe
 dönük ve dış dünyaya düşman olan Çin, nasıl oluyor da dünyaya açılıp, global rekabet ortamına ağırlık koyuyor? Çin Komünist Partisi eski kadroları ile yine var ve Çinliler de eski Çinliler. Ya da günün dünyasındaki temel çelişki, Trump ile Putin'in kişilikleri arasındaki farklardan mı kaynaklanıyor? Veya Kuzey Kore ile ABD'nin 67 yıl sonra yeniden sıcak bir anlaşmazlıkta karşı karşıya gelmelerine bakarsanız "Dünyada değişen çok şey yok" diyebilir misiniz?

Müthiş değişim

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/08/12/olayi-anlamak-yerine-cok-endiseliyim-demek-cozum-mu

Yorum:

Çok endişeliyim!

Olaylar yerine kişilerin ön planda olduğu yerlerde esas konudan her zaman uzaklaşılır ve asıl sorun üzerinde durulmaz. Niyet sorunu çözmek olmadığı zaman iş artık iyice magazinsel bir boyuta taşınır ve duygular hakim olmaya başlar.

Şimdi TV’yi açın, herhangi bir haber kanalında birkaç yorumcunun ülkedeki yanlışlar üzerinde ne güzel tartıştıklarını görürsünüz. Herkes diğerinden daha ağır bir eleştiri yapmak için adeta kendiyle yarışır. Neredeyse hiç kimse çözüm üzerinde konuşmaz. Konuşanlar da mevcut düzende, belli yerlerden gelen baskılar doğrultusunda konuşur. Siyaseti, ekonomiyi, eğitimi ve sosyolojiyi zaten geçiyorum ilahi konularda bile Kuran’a kulak verilmiyor. Çözüm, ilim ehli olmayan, ‘hoca’ vasfı verilen şahıslardan bekleniyor. Bu durumda diyecek tek şeyim var. Çok endişeliyim!

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 426 | Tarih: 13.08.2017
Mehmet Barlas
Olayı anlamak yerine “çok endişeliyim” demek çözüm mü?
Çok endişeliyim!
929 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Özel servis
Tarihi akış
922 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Milletçe kafayı yedik: Plajda bikiniyle namaz
Dejenere namaz
788 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler