NATO’nun Kosovalı kasabı
919 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

1- NATO’nun Kosovalı kasabı

“Kosovalı NATO kasabı Suriye’de DEAŞ’ı komuta ederken öldürüldü.” diyorlar. Savaş devam ediyor,  Sermaye dolar ve silahla dünyayı yönetiyor. Katar’da çatışan dolarla silahtır. Kimin galip geleceği 2017’de belirlenecek.

-  Mısırla Hittiler savaşıyorlardı. Meşhur Kadeş Anlaşması tarihin en kapsamlı anlaşmasıdır. Kim galip gelecek derken İsrail oğulları geldi, iki uygarlık da tarihe karıştı. Romalılarla Persler savaşıyordu. Kim galip gelecek derken İslamiyet galip geldi. Şimdi de Sermaye ile yönetim çarpışıyor. Kim galip gelecek? Kimsenin beklemediği Adil Düzen galip gelecek. Musa ve Muhammed’i izleyenler galip gelecek.

 

2- Pentagon beşgeni

İkinci MHP partisi kuruluyor. Bahçeli ABD’ye karşıdır. Pentagon onu istemiyor.

Pentagon İran, Türkiye, Katar ve Sureye üzerine saldırı planı hazırladı. PYD’ye 900 tır silah yollandı sözde DEAŞ’a karşı gerçekte Türkiye’ye karşı. Katar Arabistan tarafından işgal edilecek. Türkiye ve İngiltere zor durumda kalacak.  Katarın dolar gücü 180 devlettinkinden fazladır.

1916’da Pentagon Katar’daki gücün İngiltere’ye ait olduğunu tespit etti. Operasyon bunun üzerine yapılacaktı. Obama önledi bir yıl sonra operasyon çarpıtma ile başladı. Katarın Hamas ve Taliban’ı desteklediği ileri sürüldü. Oysa bunları destekleyen eski CIA başkanı David idi. Katar’a baskı yapıldı ve Hamas ve Taliban’ı kabul etmek zorunda kaldı. David bunu başardı. Olaylar bu basit istikamette.

- Sermaye eskiden Pentagonla birlikte çalışıyordu. DP iktidarları zamanında Sermaye ile iktidarın arsı açıldı.  CIA devlet tarafında oldu.  Eski CIA başkanları Sermaye tarafında çalışıyorlar. Yazar eski CIA başkanlarının yaptıklarına Pentagon demekle hata ediyor.   Sermaye şimdi kendi yaptıklarını Pentagon’a fatura ediyor. Trump bu sorunu çözmek için bu operasyonu bizzat eline almıştır.  Proje yürüyor ama Sermaye’nin adamları tarafından değil de Trump’un adamları tarafından yürüyor.

 

3- Ankara Anlaşması

Çatışma İpekyolu merkezli. Çin ve İngiltere yani Sermaye İpekyolu’nu kendi hâkimiyetinde,  Trump ve Rusya kendi hakimiyetinde istiyor.

-Batı uygarlığını Sermaye korudu. Hedefi dünyayı tek Sermaye imparatorluğunda birleştirmekti. Devletler buna karşı. Sermaye de devletleri çatıştırıyor. Kendisi böylece hükümranlığını sürdürüyor. Gelecekte dünyayı ne silahı olan, ne de sermayesi olan yönetecektir. İnsanlık semt kooperatifleri ile ekonomik bağımsızlıklarını elde edecektir. Üretime ve düzene semt kooperatifleri hakim olacaktır. Mikroda semtlerin oluşturduğu bucaklar şeriat düzeni içinde yaşayacaktır. İller iç güvenliği sağlayacak, savaşları ise devletler yapacaktır. İnsanlık uygarlaşma çabası içinde olacaktır.

 

4- Anahtar Türkiye’de

ABD silah ve dolarla dünyaya hakimdi. Bugün dolar Çin’de toplanıyor. Hakim olan da İngiltere’dir. Uçak gemileri ABD’den bağımsız denize iniyor.

- Faizli Sermaye önce Avrupa’yı emrine aldı sonra ABD’yi ele aldı. Sonra Hindistan’ı, sonra Afrika’yı, sonra Sovyetleri yıktı. En sonunda Çin’i de sömürmeye başladı. Faizli sistemin hastalığı vardır. Büyümek zorundadır. Dünyada gidilecek yeni ülke kalmadı. ABD Merkez Bankası’nın etki alanı sona erdi.

Rockefeller’in yönettiği ABD Merkez Bankası yeni para basmadı. Çünkü Rothschild’e yetecek kadar dolara sahipti. Yeni para ihtiyacı yoktu. Rockefeller’i devre dışı yapan Rothschild mevcut dolarları ABD’de toplayacak. Altın satın alacak, doları batıracak, yeni dolar çıkaracaktı. Yani yeni merkez bankasını kuracaktı. 15 Temmuz bu işin sonunu getirdi. Trump başkan oldu.  Henüz gelecekle ilgili planlar tamamlanmış, cepheler belirlenmiş değildir. Türkiye üzerinde Sermaye de karar vermemiştir. A planında Müslümanları Sünni-Şii gruplandırılması ile çatıştırılacaktı. Erbakan ve Humeyni sayesinde bu mümkün olamadı. Şimdi ise Erdoğan buna engel teşkil etmektedir. Şimdi Müslümanları Arap ve Acem olarak bölmek istemektedir. Katar operasyonu budur.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

İnsanlık Anayasası

Devletler-Sermaye çatışmasında farklı silahlar savaştığı için galip ve mağlup olmaz ve savaş bitmez. Silah doları yenemez, dolar da silahsız yapamaz. Ara ara çatışır, ara ara uzlaşır, iki taraf da varlıklarını sürdürürler. Bunların bu çatışmasından yararlanan halk kendi başının çaresine bakmaya başlar. Çıkan krizleri yerinde kendi imkânları ile söndürmeye başlar. Semt kooperatifleri kuracaktır. Bağımsız çalışan semt kooperatiflerinden başarılı olanların sistemi dünyaya hakim olacaktır. Kurumlar değil sistemler hakim olacaktır. Sermaye ve yönetim de başarılı semt kooperatiflerinin sistemini kabul etmek zorunda kalacaktır. Üçüncü bin yıl uygarlığı böyle oluşacaktır. Dünyaya Adil Düzen gelecektir.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
10.07.2017
11:33


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 921

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 921. Hafta - 08 Temmuz 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 921. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

TIMARLI HİZMET SİSTEMİ

TIMARLI HİZMET ORDUSU

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Adalet, Delilik, Bayram, Kur’an, İlim ve Adil Düzen

Sermaye, Kur’an, Adil Düzen, Erbakan, Millî Görüş

Siz emrimizi dinleyin, ne söylüyorsak onu yapın

Herkes bilsin, ‘adalet’ ancak ‘Adil Düzen’ ile gelir

Reşat Nuri EROL

 

***

 

KEHF SÛRESİ - 3. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَنْزَلَ عَلَى عَبْدِهِ الْكِتَابَ وَلَمْ يَجْعَلْ لَهُ عِوَجًا (1) قَيِّمًا لِيُنْذِرَ بَأْسًا شَدِيدًا مِنْ لَدُنْهُ وَيُبَشِّرَ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا حَسَنًا (2) مَاكِثِينَ فِيهِ أَبَدًا (3) وَيُنْذِرَ الَّذِينَ قَالُوا اتَّخَذَ اللَّهُ وَلَدًا (4) مَا لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْمٍ وَلَا لِآبَائِهِمْ كَبُرَتْ كَلِمَةً تَخْرُجُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ إِنْ يَقُولُونَ إِلَّا كَذِبًا (5) فَلَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ عَلَى آثَارِهِمْ إِنْ لَمْ يُؤْمِنُوا بِهَذَا الْحَدِيثِ أَسَفًا (6)إِنَّا جَعَلْنَا مَا عَلَى الْأَرْضِ زِينَةً لَهَا لِنَبْلُوَهُمْ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا (7) وَإِنَّا لَجَاعِلُونَ مَا عَلَيْهَا صَعِيدًا جُرُزًا (8)

أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحَابَ الْكَهْفِ وَالرَّقِيمِ كَانُوا مِنْ آيَاتِنَا عَجَبًا (9) إِذْ أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ فَقَالُوا رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا (10) فَضَرَبْنَا عَلَى آذَانِهِمْ فِي الْكَهْفِ سِنِينَ عَدَدًا (11) ثُمَّ بَعَثْنَاهُمْ لِنَعْلَمَ أَيُّ الْحِزْبَيْنِ أَحْصَى لِمَا لَبِثُوا أَمَدًا (12)

أَمْ  

EM

“Yoksa”

İnsanlar bir anne babadan türemişlerdir.

Uygarlıklar da tektir.

Toplayıcılık, avcılık, çobanlık ve çiftçilikten sonra kent uygarlıkları doğmuştur. Başlangıcı Mezopotamya’dır. İlk şeriat da Hz. Nuh şeriatıdır. Uygarlık da bir merkezden doğmuş ve gelişmiştir. Bugün yeryüzünde etki eden uygarlıklar Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve Kur’an uygarlıklarıdır. Kur’an Mezopotamya uygarlığını Hz. Nuh ve Hz. İbrahim kıssaları ile anlatır, Mısır ve İbrani uygarlığını Hz. Musa ile anlatır. Ondan sonra gelen Roma uygarlığını bu surede (Kehf) anlatmaktadır.

... ... 

...





Sayı: 421 | Tarih: 9.07.2017
Ahmet Hakan
İslam âleminin temel sorunları
İslâm Alemi ne demek?
2164 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Yarının dünyasına doğru yeni arayışlar
Önce bağımsızlık sonra yeni düzen
939 Okunma
Tayibet Erzen
Emre Kongar
Adalet Yürüyüşü için iki mecaz
Ne Günlere Kaldık
919 Okunma
Vahap Alma
Ergün Diler
NATO’nun Kosovalı kasabı
İnsanlık Anayasası
919 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle