Para ve silah
1111 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

24/06/2017

- Para ve silah savaşıyor. Rothschild Ailesi bir asırdır dünyayı yönetiyor. Birinci ve ikinci cihan savaşları onun eseridir.

- Sermaye Birinci Cihan Savaşı’nda imparatorlukları yıktı. İkinci Cihan Savaşı’nda müstemlekeciliğe son verdi. Şimdi bilgisayarla dünyayı tek Sermaye devleti olarak yönetmek istiyor. Devletleri yıkıp kaldıracak, dünya tek devlet olacaktır.

 

- Rothschild savaş çıkarmak istemiyor. En az iki yıl Pentagon ile savaşa girmek istemiyor.

- Rothschild üçüncü cihan savaşını çıkarmak istiyor ama bu İslam ve Hıristiyanlık arasında olmayacak, bu kapitalizm ve sosyalizm savaşı olmayacak. Çünkü bunların ikisine de hakim. Bu savaş ne savaşı olacak? Bana göre Doğu-Batı savaşı olacaktır. Rusya-Çin bir, Avrupa Birliği-ABD bir cephe olacak. İslam alemi ikiye bölünmüş, dengeli bir şekilde başlayacak. Yenilene yardım edip mağlubu galip getirecektir. İslam alemini şimdiye kadar Sünni-Şii diye ikiye bölmeye çalıştı. Başaramayınca da şimdi Arap-Acem ayrımı üzerinden İslam alemini bölmeye çalışıyor.  Pentagonla Rothschild, Trump aracılığı ile işbirliği içindedirler.

 

- Aile Pentagon’la savaşa girmez.

- Savaş önce Rothschild ve Rockefeller arasında başlamıştı. Sonra Rothschild merkezi ABD’den taşımak istedi. O zaman da halk cumhuriyetçi oldu. Clinton Sermaye ile anlaştı. Rothschild Sermaye’yi ABD’ye taşıyacaktı. ABD halkı Cumhuriyetçileri destekledi. Sermaye şimdi Trump ile gizli anlaşma yaptı. Pentagon savaş, Sermaye barış tarafı imiş gibi hareket ediyor. Yazar farkında olmadan Sermaye’nin sözcülüğünü yapıyor.

 

- Bu sene Bilderberg ABD’nin Virginia eyaletinde yapıldı. Pentagon’dan kimler katıldı bilinmiyor. Bu sene gizli tutuldu.

- Demek ki Pentagon’la Sermaye’nin arası açık değildir.

 

- Pentagon’da Ortadoğu konuşuldu, savaş ele alındı.

- Evet, Pentagon ile Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkarmak istemektedirler. Arap Müslümanlar Acem Müslümanlarla savaşa gireceklerdir. Durum tartışıldı. Şunu ifade etmek isterim ki İran ve Türkiye’nin Suudi Arabistan’ı işgal etmesi bir haftalık bir iştir. Mısır savaşa girerse darbeci komutanı sehpada görürsünüz. Mısır’ın Türkiye ve İran’la savaşacak gücü yoktur. Mısır halkı Acemlerin yanında yer alır. Bugünkü Arapların Acemlerle bir sorunları yoktur. Suudlulardan başkasının böyle bir sorunu yoktur.

 

- Putin Aile’ye meydan okuyor.

- Rusya uzun zaman savaşı sürdürecek kaynaklara sahiptir. Müslümanlar onun yanında olduktan sonra Rusya’nın yenilmesi çok zor. Çin halkı ABD’nin yanında olacak bir yönetime iştirak etmez. Rusya Türkiye ve İran’la bir olursa ABD ve Sermaye yenilecektir. AB de bu cephede yer alacaktır.

 

- Sermaye Rusya’da sokak hareketine girişti. 900 kişi gözaltına alındı.

- Sovyet halkı ABD’ye karşı bilinçlidir. Şimdiye kadar Müslümanları kullandı. Erbakan bu kullanmayı Putin’i destekleyerek sona erdirdi.

 

- Ekonomik kriz Rusya’ya %20 zarar verdi ama yıkamadı. Mısır gibi ülkelerde devlet başkanlarını devirdi. Suriye’de başaramadı. Suriye’de Trump geri adım attı. Şimdi Britanya’yı kışkırtıyor. Putin varken Sermaye’nin başarısı zor.

- Erbakan’ın CHP ile koalisyon yapması, İran’da Humeyni’nin solcularla bir olması, Gorbaçov’un inkılabı, ABD’de Obama’nın devlet başkanı olması ve Trump’un başkanlığı Sermaye’nin yediği darbelerdir.

 

-ABD küçük ülkeleri silahlandırırken Putin de başka küçük ülkeleri silahlandırıyor.

- Evet, üçüncü cihan savaşı hazırlıkları var. Arap ve Acem Müslümanlar arasında başlayacak.  Rusya ve ABD hazırlanıyor. Savaş başlayabilir ancak Acem Müslümanların galibiyeti haftalık meseledir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Yeni Düzen

Nasıl insan doğar, gelişir, 15 yaşına geldiği zaman kendisini yönetmeye başlarsa insanlık da doğmuş, büyümüş ve Milat’tan önce 60.000’den beri gelişmektedir. Bugün erginlik çağına gelmiştir. İnsanları ne peygamberler, ne krallar, ne de Sermaye yönetecektir. İnsanlar özgür iradeleri ile yaşayacaklardır.

Kişi yönetiminden tamamen kurallar yönetimine, şeriat yönetimine geçilecektir. Kurallar vardır. O kuralları da kişiler koymuşlardır. Kural dışına çıkma yoktur. Kurallar içinde de kişi tam özgürdür. Herkes kurallara uymak zorundadır. Kimse kimseye hükmetmemektedir.

Bu düzenin gelebilmesi için insanlık yirminci yüz yılı beklemek zorunda idi. Bugün artık kişilerin özgürleştiği, kuralların kesinleşmeye başladığı gündür. Geleceğin sancılarını yaşıyoruz. Devletler de Sermaye de artık merkezi yönetim sistemine son vermelidirler. Semtler ve bucaklar özgür olacaklardır. Merkez semt ve bucaklarda kişiler değil ortak kurallar geçerli olacaktır.

Bunların hepsi ilahi keyddir, ilahi mekrdir. Allah hayrulmakirin’dir.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
02.07.2017
11:00


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 920

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 920. Hafta - 01 Temmuz 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 920. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

ADIL DÜZEN İŞLETMESI

ADIL DÜZEN PARTISI

OLANLAR VE SONUÇ

NELER OLACAK?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Rabbimizin vaadi (Adil Düzen) yerine gelecektir

Adalet! Adalet Sarayları! Anayasa! Ve hatalar…

Biz size karşı değiliz ama biz Allah’a hamd ederiz

Mübarek On Bir Aylar (da) Mübarek Olsun!

Kur’an’ı anlayıp uygulama merhalesine geçelim

Reşat Nuri EROL

 

***

 

KEHF SÛRESİ - 2. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَنْزَلَ عَلَى عَبْدِهِ الْكِتَابَ وَلَمْ يَجْعَلْ لَهُ عِوَجًا (1) قَيِّمًا لِيُنْذِرَ بَأْسًا شَدِيدًا مِنْ لَدُنْهُ وَيُبَشِّرَ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا حَسَنًا (2)

مَاكِثِينَ فِيهِ أَبَدًا (3)

وَيُنْذِرَ الَّذِينَ قَالُوا اتَّخَذَ اللَّهُ وَلَدًا (4) مَا لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْمٍ وَلَا لِآبَائِهِمْ كَبُرَتْ كَلِمَةً تَخْرُجُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ إِنْ يَقُولُونَ إِلَّا كَذِبًا (5) فَلَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ عَلَى آثَارِهِمْ إِنْ لَمْ يُؤْمِنُوا بِهَذَا الْحَدِيثِ أَسَفًا (6) إِنَّا جَعَلْنَا مَا عَلَى الْأَرْضِ زِينَةً لَهَا لِنَبْلُوَهُمْ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا (7) وَإِنَّا لَجَاعِلُونَ مَا عَلَيْهَا صَعِيدًا جُرُزًا (8)

 

وَيُنْذِرَ  

Va YuNÜiRa

“Ve inzar edesin”

Buradaki inzar bundan önceki inzara atıftır. Masdar “En”i mahzuftur. Meful olarak isimleşmiştir.

Özel olarak Hıristiyanları da inzar et.

Bundan önceki sure Yahudilere hitap etmiş, üçüncü binyılın başında başlarına nelerin geleceği anlatılmıştır. Kur’an ilahi düzen olan İslâm düzenini anlatmaktadır. Hazreti Âdem başladığı kıssaları ile gelişmeyi dile getirmiştir. Bu iki surede ise üçüncü binyılı anlatmaktadır.

Bu üçüncü binyıl önemlidir. Çünkü bu binyılda teknolojik imkânlar tamamlanmıştır. İnsanlar artık yan yana imişler gibi konuşabilmektedir. Eşyalarını kargolara verip istendiği yere ve kimselere ulaştırabilmektedir. İslâmî düzen Miladi 600’larda bi’l-kuvve tamamlanmıştır, bilfiil ise yirmi birinci yüzyılda tamamlanacaktır. Bu iki sûre hassaten çağımızı anlatan sûredir.

Bizim iki görevimiz vardır.

Biri; Yahudilere fesat ve sömürü düzenine son vermelerini anlatmamızdır.

Diğeri de; Hıristiyanlara da hatalı inanışlarını anlatmamızdır. Kilise ile birlikte üçüncü binyıl uygarlığını kuracağız. Kilise artık batıl inançları bırakmalıdır. İsrail oğulları dinlerine soktukları putlardan ve putperestlikten kurtulmalıdırlar. Bunun için onların inzarı genel inzardan farklı yapılmıştır.

... ... ... 

... ...

 ...






Sayı: 420 | Tarih: 2.07.2017
Ergün Diler
Para ve silah
Yeni Düzen
1111 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
İnsanlığın dekadansla ölüm dansı, çıkış yolu ve Türkiye
Hız, Haz ve Ayartı!
1056 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
İmam Hatip öz evlat, Fen Lisesi üvey evlat
Namaz kıldırma memuruna ihtiyaç yok
800 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Almanya tüm Türk halkını karşısına alıyor
Aynı oyun, aynı seyirci
761 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler