Bir tane bile delikanlı çıkmayacak galiba
973 Okunma, 3 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

03.06.2017

- GENERAL MEHMET DİŞLİ: Benim FETÖ ile ilgim yok.

*

- YAVER ALİ YAZICI: Bilmiyorum, görmedim, duymadım.

*

- GENERAL AKIN ÖZTÜRK: Ben darbe yapmadım, darbeyi engellemeye çalıştım.

*

- GENERAL HAKAN EVRİM: Her şey yalan.

*

- GENERAL MEHMET PARTİGÖÇ: Benim bu işlerle hiç alakam yok.

*

Bu böyle uzar gider...

-

Size bir şey söyleyeyim mi?

Bu darbeci Fetullahçıların bir ortak özelliği var:

Hiçbiri ama hiçbiri delikanlı değil.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

OHAL saçmalığı

Sıkıyönetim yerine OHAL ilan edersen böyle olur.

Bir darbe girişimi olmuş. Neredeyse ülke yıkılacak. Oturmuş OHAL ilan ediyorsun, sıkıyönetim yerine. Moda ya, öyle yapacaksın. Avrupa öyle yapıyor ya sen de öyle yapacaksın. Asker düşmanlığı moda ya, öyle yapacaksın.

Oysa yapman gereken sıkıyönetim ilan edip yönetimi askere bırakmak ve darbecilere gereken cezanın asker tarafından verilmesi ve sükûnet sağlandıktan sonra tekrar yönetimi devralmaktı.

Ne yaptılar peki. OHAL ilan ettiler ve at izini it izine karıştırdılar. Alakası olmayan insanlar süründürüldü. Darbeciler mahkemelerde yargılanıyor ve müthiş bir tiyatro oynuyorlar, sanki dünyanın en masum insanları, oradan tesadüfen geçiyorlarmış. Serbest kalırlarsa şaşırmayacağım.

Askeri hadiseler sivil mahkemede yargılanmaz. Moda ya asker düşmanlığı. Yeni anayasa ile askeri mahkemeleri bile kaldırdılar. Dedik ya moda.

Şimdi görelim bakalım sivil mahkemeler nasıl yargılayacak askerleri? Göreceğiz bakalım tiyatrocu darbecilere ne yapacak?

Allah sonumuzu hayretsin.

 

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
08.06.2017
00:27

Sevgili Lütfi Hocaoğlu kardeşim,

Yönetimin askere devredilmesi milli iradeyi yok sayma anlamına gelmez mi? Paşalar ülkemize yönetici olarak hizmet etmek isterlerse, parti kurarlar ve seçime katılırlar. Rahmetli Özal'ın seçimi ilk kazandığı dönemde paşaların desteklediği parti milleti yönetecek kadar oy alamamıştı. 

Sivil mahkemeler darbecileri mevcut kanunlara göre yargılamaya çalışıyor, bana göre devletin bekası için OHAL uygulaması doğrudur. Suçu olmadığı halde yargılananlar elbette suçsuz olduklarını ispat edecek ve haklarına kavuşacaklardır. Suçsuz olduğu halde ispat edemedikleri için bir takım hakları elinden alınanlar da, çektikleri sıkıntılara karşı ahirette haklarını mutlaka alacaklardır. Mahkemelerin yavaş sonuçlanması gerçekten mağdur olanların mağduriyetini ve çilesini artırmaktadır.

Kullarının adaleti yavaş ve yanlış sonuçlanabilir fakat Allah'ın adaletinde yanlışlık ve haksızlık asla olmayacaktır.

Millette ve devlette asker düşmanlığı yok, sadece darbe yaparak bu memleketi sermayeci devletlere köle yapmak isteyen vatan hainlerine karşı elbette düşmanlığımız olacaktır. Kutubu Sitte-Riya bölümü-2005 nolu hadis anladığım kadarıyla FETÖ yü anlatmaktadır.

Allah CC, sermayenin planının gerçekleşmesine izin vermedi çok şükür. İnşallah haksız yere yargılananlar yakın zamanda haklarına kavuşurlar. Bir kelamı kibarda, ''HÜDA'NINDIR CEMİ İŞLER KULUNUN ELİYLE İŞLER.'' buyrulmaktadır. Allah'ın bildiği, bildiği şekilde kul eliyle gerçekleşiyor, fakat herkes eliyle işlediğinin karşılığını iyi ya da kötü neyse mutlaka görecektir. HESAPLAR ÜSTÜNDE BİR HESAP VARDIR. 

Allah'a emanet olunuz. Selamlar.

Lütfi Hocaoğlu
09.06.2017
01:24

Aleyküm Selam Ahmet Abi,

Eğer ülkede kargaşa varsa bu kargaşayı siviller düzeltemez. Bu nedenle ancak bu kargaşa askeri metotlarla düzeltilebilir.

Darbeye kalkışan askerlerin cezası da askeri metotlarla verilmelidir. O anda karar verilir ve affedilen affedilir, infaz edilen infaz edilir.

Hangi askerin suçlu hangisinin olmadığına sivil mahkemeler karar veremez. Sivil mantık onu çözemez.

Selamlar

Ahmet Yücel
10.06.2017
01:50

Sevgili Lütfi Hocaoğlu kardeşim,

Askeri mahkemelerin yargılamasıyla yıllardır dindar subay ve astsubaylar ordudan atılıyordu. hakkını arayıp geri dönen var mıdır, bilmiyorum. Askeri mahkemelerin kapatılmasını doğru buluyorum. Askeri ve sivil mahkemeler mevcut kanunlara göre yargılama yapmak zorundadır, buna rağmen askeri mahkemelerin ordudan atma gerekçesi, sivil mahkemelerde ordudan atmak için gerekçe olmamaktadır.

Kenan paşa darbesi döneminde güya yargılanıp sağcı-solcu eşit sayıda idamlar oldu. Yönetim gücü askerin elinde olduğunda, kontrol etmek, haksızlıklara itiraz etmek, haksız idamları engellemek, adaleti sağlamak kolay değildir. Kargaşayı/terörü destekleyip darbeye zemin hazırlayanlar (BİZİM ÇOCUKLAR TÜRKİYE'DE DARBE YAPTI./ABD) ın, darbeden sonra terörün belli bir müddet kadar kesilmesinin hikmetini de düşünmeliyiz. Belki kötü de olsa sivil bir yönetim, askeri yönetimden iyidir. Bana göre başta hataları çok da olsa, bazıları farkları yok dese de, namaz kılan idarecilerin olması, namaz kılmayan idarecilerden iyidir. 70 küsür yıldır yaşanmış tecrübeler yok sayamayız, Müslüman bir delikten iki defa ısırılma malıdır. ''KULAĞI KESİK HABEŞLİ BİR KÖLE DE BAŞINIZA GEÇSE, NAMAZ KILDIĞI SÜRECE İTAAT EDİNİZ.'' Peygamber efendimizin böyle buyurması, onların hatalarının da olacağını bilmesinden dolayıdır, hataları da olsa, Namaz kılan idarecilere itaat etmemiz emrediliyor.

Biz konusu haram olan işlere, uygulamalara razı olmamalıyız. Kötülüklere elimizle engel olamıyorsak, dilimizle/kalemimizle tebliğ ederek engel olmak zorundayız, bunu da yapamıyorsak tüm haram işlere buğz etmeliyiz. Bilerek ya da bilmeyerek haram işleyen Müslümanların hidayeti için dua etmeliyiz. Allah CC, bizim duamız vesilesiyle kardeşlerimize tövbe ve hidayeti nasip ederse ve bize de Cennet nasip edilmişse, bizim Cennette yerimiz eksilecek değil. Müslüman olarak hatası olan kardeşlerimize buğz etmekten iyidir. Allah'ın bize ihsan ettiği bugünkü idarecilerden daha iyi idarecileri Allah'tan istemek de hakkımızdır. Bunun için de çoğunluk olarak daha iyi Müslüman (Allah'ın yasaklarından sakınan ve emirlerini yaşama gayretinde olan) olmalıyız.

Yeniden konuya döneyim inşallah. Şahsen askeri mahkemelere de, askerin ülkeyi idare etmesine de karşıyım. Asker, seçilmiş sivil idarenin emrinde olmalı, kendisini yetiştirmeli, vatan savunmasına her an hazır olmalı. Kendisinde yönetici olarak liyakat görüyorsa istifa ederek siyasete atılmalıdır. Bu şekilde isterse parti de kurabilir bu şartlarda askerin yönetici olmasını doğru bulurum, zaten artık asker/Paşa/General değil, asker kökenli sivildir.

Allah'a emanet. Selam ve saygılarımı sunuyorum.





Sayı: 416 | Tarih: 4.06.2017
Ergün Diler
Siber Savaşı
Sonları geliyor
1008 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Bir tane bile delikanlı çıkmayacak galiba
OHAL saçmalığı
973 Okunma
3 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Cumhurbaşkanı Erdoğan eleştiri eksiğini özeleştiri yapa
Kime göre, neye göre?
901 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Türkiye’nin küresel güç olmasının yolu Suriye’den değil
CAMBAZA BAKMA, KENDİNE BAK!
787 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler