Gerilimin asıl sebebi
872 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

12/05/2017

1-Gerilimin asıl sebebi

Gerilimin asıl sebebi Türkiye’deki yatırımlardır. Almanların Türkiye’deki 700 taraftarı tutuklanmıştır.

- Sermaye ordusu olmayan Almanya ve Japonya’ya yatırım yapmış, Türkiye’ye yatırım yapmamıştı. Avrupa’nın merkezi, Almanya olmuştu. Sermaye’nin Türkiye’de ajanları vardır. Bunlar değişik devletlerin ajanları olarak görünürler. Tutuklanan 700 Alman ajanı aslında Sermaye ajanıdır. Tutuklanan da Sermaye’dir. Sermaye Avrupa Birliği’ni dağıtma kararını almıştır. Türkiye ile Almanya’nın arasını açma oyunları vardır. Bu oyunu Almanya ve Türkiye anlarsa hem Türkiye ile İran’ın arası açılmaz hem de Avrupa Birliği dağılmaktan kurtulur.

2- Para ve silah

Sermaye ile Pentagon(silah) savaşıyor. Pentagon Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki teröristlerle uzlaşmasını ister. Sermaye Türkiye’nin hakim olmamasını ister.  Sermaye Çin’in Türkiye’den dünyaya açılmasını ister. Pentagon Çin’in yayılmasını önlemek ister.  Devlet başkanları bu iki güç arasında dengeyi kurmaya çalışır. Clinton ve Obama Rothschild’in adamı idiler. Türkiye’deki FETÖ olayı, Baykal’ın gitmesi olayı hep bu çatışmanın bir yanıdır.  Erdoğan önce Çin’e gidiyor sonra ABD’ye gidiyor.

- Tüm bunlar varsayımlarımıza uygun açıklamadır. Türkiye önemli.  Erdoğan ne diyecektir?

Erdoğan: “Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkarmak istiyor.  Pentagon Çin’i tehlikeli görüyor. Sermaye ise ABD’yi tehlikeli görüyor. Üçüncü cihan savaşını önlemeliyiz. Çin tarafsız olmalıdır.  Tarafsız kalırsa Türkiye ve İran Çin’in yanında yer alır ve üçüncü cihan savaşı çıkmaz. Türkiye barış taraftarı olan Çin ile işbirliği içinde olmaya hazırdır.” demelidir. ABD’ye gittiğinde de Çin’e söylediklerini tekrar etmelidir. “Kim savaşı başlatır bize saldırırsa biz İran’la beraber onun karşısında olacağız. İslam dünyası saldıranlara karşı birlikte olacaktır.”

İran’ın fuzuli vekili olmalıdır. (Hukukta fuzuli vekalet vardır. Kişi kendisine vekil tayin eder, tasarrufta bulunur. Fuzuli müvekkili kabul ederse geçerli olur.)

3- Yeni savaş

Sermaye şimdi parasını kullanarak devletlerin başına kendi yetiştirdiği kimseleri geçirmeye çalışıyor. İngiltere’de başardı, Almanya’da da Merkel gidecek ve başaracak sanırım. Sorun İtalya’da.  Kilise Aile’ye karşı. Sermaye’nin getirdiği adamlar kiliseye teslim oluyor.

-Gorbaçov’dan sonra kiliseye Hıristiyanlar hakim oldu. Ne var ki Sermaye 16.Bendikt’i istifa ettirip bunu getirdi. Bugün Sermaye’nin etkisinde Vatikan kilisesinde  atamalar olmadığı için Papalık henüz ele geçirilememiştir. Papalık, sonunda Ortodoks kilisesi ile barışmak zorunda kalacaktır. İngiltere ve Fransa’da başarılı olamayacaktır. Tarihi gelişme, bana göre, Merkel’in kazanması gerektiği şeklindedir ama Türkiye’de olduğu gibi yanılabilirim.

Savaş er veya geç Sermaye’nin mağlubiyeti ile bitecektir.  Bu güney Amerika’dan gelebilir, Afrika’dan gelebilir. Bilinmez.

4-Tetiğe asıldılar

Türkiye Çin’e gidiyor. Sonra ABD’ye gidecek. Trump kararını verdi. Sermaye tarafında değil, Pentagon tarafında oldu. YPG’yi silahlandırıyor. Türkiye böylece Sermaye’nin yanında yer alıyor. ABD’de CIA Pentagon, FBI Sermaye tarafındadır. Trump Sermaye’nin adamını da FBI başkanlığından aldı.

-  Benim için bu iyi haberdir. Sermaye’nin mağlup olacağına işarettir. “YPG ile Çin’in, Avrupa’nın, Rusya’nın Ortadoğu’dan yayılması önlenmek isteniyor.” deniyor. Bunlar yanlıştır.  Biz devletlerin yanında olmalıyız. Hiçbir zaman devlete karşı oluşan gücün yanında olmamalıyız. Sermaye’nin devlet başkanlarını atamasını yanlış görmeliyiz.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Erdoğan kilit

ABD’de Rockefeller bankerlik, Rothschild patronluk yapıyordu. Faizli sistem çalışıyor, insanlık uygarlaşıyordu. Uygarlık demek üretip tüketme yerine, ürettiğini satıp tüketeceğini almak demektir. Uygarlaşma tamamlanınca, yani herkese iş bulacak kadar tesisler kurulunca yeni yatırıma imkan kalmadı. Sermaye İkinci Cihan Savaşı ile dünyayı tahrip etti ve faize yeni alan açtı. Erbakan, Humeyni ve Gorbaçov’un peş peşe yaptıkları ile üçüncü cihan savaşı çıkarılamadı.  Yahudi sermayesi ikiye ayrıldı. Rockefeller terör olaylarıyla devletleri yola getirmek istedi. Ekonomik krizlerle bu işi bitirecekti. Rothschild karşı çıktı işletmeleri zora sokmak istemedi.

ABD’de Cumhuriyetçiler Rockefeller’i seçti, Demokratlar Rothschild’i seçti.  Clinton ve Obama böyle kazandı. Bayan Clinton Sermaye ile anlaştı.  Bu sefer Cumhuriyetçiler de Pentagon’la anlaştı. 15 Temmuz’da Sermaye’nin başarısızlığı ortaya çıkınca Rothschild aniden cephe değiştirdi. Trump’u sanki o seçtirmişti. Trump başkan olunca mücadele başladı ve devam ediyor.

Trump ya Sermaye tarafı olacak, Rothschild parasıyla tüm dünya devlet başkanlarını ele geçirecekti ya da Pentagon tarafı olacaktı. ABD savaşı çıkaran değil, savaşı önleyen güç olacaktır. YPG’yi desteklemesinin sebebi budur. Rusya ile anlaştı. Suriye ve Irak’ta tek güç hakim olacaktır. Türkiye de buna katılırsa üçlü ittifak Suriye’de barışı sağlayacak ve üçüncü cihan savaşı önlenecektir. Bu takdirde Erdoğan başkan olarak kalacaktır.

Sermaye tarafı öne geçerse Erdoğan iktidarı kaybedecektir. Sermaye gelip gelirse Derviş gelmezse bile başka biri yerine gelecektir. Türkiye barışın yanında yer almalıdır. İran’la sıkı kenetlenmelidir. İktidardaki yöneticilerin yanında olmalıdır. Sermaye ile ekonomik ilişkileri faizsiz sistemde kurabilir.

Uluslararası uzlaşmada hakemlik, uluslararası ekonomide faizsiz altın bonosu ile işlemler yapılmalıdır.  

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
16.05.2017
12:03


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 914

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 914. Hafta - 13 Mayıs 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 914. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

EMEK PARASI

FAIZ PARASI

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Allah nurunu -kâfirler istemese de- tamamlayacaktır

Geçmişten geleceğe bakış ve Türkiye’nin önemi

KUR’AN müminlere şifa ve rahmettir

Allah, ‘dua edenin duasına cevap veririm’ diyor

Biz doğruları söylemeye devam ediyoruz…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 3. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1)

....  ...  ...

...







Sayı: 413 | Tarih: 14.05.2017
Ahmet Hakan
Madem öyle gel böyle mi yapsak?
Suriye bataklığı
937 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
FETÖ zihniyeti’yle mücadele etmeden FETÖ’yle mücadele e
Hedefe varmak için papaz kıyafeti giymek!
930 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
ABD’ye değil kendimize güvenmemiz gerekiyor
Coğrafya değişir ama hikaye asla!
909 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Gerilimin asıl sebebi
Erdoğan kilit
872 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle