ABD’ye değil kendimize güvenmemiz gerekiyor
911 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

12.05.2017

YPG'ye ABD tarafından verilecek silahlar sadece Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceğine gölge düşürmüyor. Bu kararı verenler, ABD'nin başkanı Trump'ı da hiç hesaplamadığı bir konuma düşürüyorlar. Irak ve Suriye konusunda Obama-Clinton ikilisinin hatalarını sürekli seslendirerek seçim kampanyasını sürdüren Trump, şimdi başkan olarak bu ikilinin açtığı yola girmiş oluyor...

Büyük yanılgılar
ABD'nin dış politikasına yön verenler, dünyanın başka ülkelerine uzaylı gibi bakarlar. Örneğin 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra işgal ettikleri Almanya ve Japonya onlara hiç problem çıkarmadan uyum gösterdikleri için, Irak ve Afganistan'ın da Almanya ve Japonya gibi davranacaklarını zannetmişlerdir. Sonuçta Irak da, Afganistan da bitmeyen savaşa sürüklenmişlerdir.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/05/12/abdye-degil-kendimize-guvenmemiz-gerekiyor

 

Yorum:

Coğrafya değişir ama hikaye asla!

Dünyada hala çok büyük bir yanılgı var, maalesef. O da; ABD’nin hala süper güç olduğunun, istediği devlete istediği şeyi yapabileceğinin ve yaptırabileceğinin sanılmasıdır.

Başından, ta en başından sahne arkasında hep Sermaye vardı ve dünyayı istediği yöne sürüklüyordu. Biz hep ABD’yi suçlayıp ondan korkar olduk. Oysa Clinton, Obama, Trump bunların hepsi hikaye.

Sermaye’nin istemediği biri başkan olamayacağı gibi, yönlendiremeyeceği biri de o koltukta oturamaz. Sermaye bu şantajı sadece ABD’de yapmıyor. Clinton’a oynadığı Lewinsky skandalı benzeri bir oyunu Fransa’da Hollande’a, İtalya’da Berlusconi’ye ve en nihayetinde Türkiye’de Baykal’a oynadı. Mertçe değil ancak belden aşağı oynamayla oyun kazanabilen bir düşman sizin rakibiniz olmaz. Siz onunla mücadele edemezsiniz. Hata yapma lüksünüz ve fazladan şansınız yoktur. Bu durumda yapılacak ek şey rehberi doğru seçmektir. Çok şükür biz o eşsiz kaynağa sahibiz. Ah, bir de kulak verip dinleyebilsek.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 413 | Tarih: 14.05.2017
Ahmet Hakan
Madem öyle gel böyle mi yapsak?
Suriye bataklığı
940 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
FETÖ zihniyeti’yle mücadele etmeden FETÖ’yle mücadele e
Hedefe varmak için papaz kıyafeti giymek!
931 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
ABD’ye değil kendimize güvenmemiz gerekiyor
Coğrafya değişir ama hikaye asla!
911 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Gerilimin asıl sebebi
Erdoğan kilit
873 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler