Yeni düzen muhalefet partilerini de değişime zorlayacak
703 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

04.05.2017

16 Nisan referandumunda onayladığımız anayasa değişikliklerinin neleri değiştirdiğini, yavaş yavaş öğreniyoruz. Mesela Cumhurbaşkanı'nın artık partili olabileceğinin ilk göstergesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye dönüşü oldu.


CHP'de fırtına
Önceden pek düşünülmeyen bir durum da, değişikliklerin sadece iktidarı ve Cumhurbaşkanı'nı değil, tüm siyasi partileri ve özellikle ana muhalefet partisi CHP'yi de etkileyeceğiydi... Nitekim Deniz Baykal'ın bir televizyon söyleşisindeki sözlerinin CHP'de yarattığı fırtına, önceden pek tahmin edilemeyen yeni durumun işaretçisiydi.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/05/04/yeni-duzen-muhalefet-partilerini-de-degisime-zorlayacak

 

Yorum:

Ya muhalefet yeni düzeni değiştirirse?

Sanırım bu gidişle 2019 gelmeden, bilinen yeni düzene alışmak zorunda kalmadan yepyeni bir düzenle karşılaşacağız. Bir çok çevrede şimdiden arayış başladı ve bir çok zıt kutup ilginç bir şekilde ortak bir paydada buluşmuş bir halde buldu kendini.

Buna tezgah diyemeyeceğim, olsa olsa takdiri ilahi olur. Bazı şeyler doğal yollardan ve kişilerin rızalarıyla yapılmayınca Allah onların olması için uygun zemin ve şartları ayarlar ve irade ettiğini oldurur. Bu, bu kadar basittir işte.

Yaşanan zulüm Türkiye ile sınırlı değil, maalesef. Ortadoğu, Avrupa, Afrika açıkça kan ağlıyor. Düzenin böyle devam etmesi düşünülemez, sonunda savaş da çıksa ki duamız böyle olmamasıdır, yine de dünyaya adalet ve barış gelecektir.

 

Tayibet Erzen








© 2024 - Akevler