Enerji savaşı
980 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

22/04/2017

1-Enerji savaşı

Sermaye enerji tekeli ile dünyayı yönetmek istiyor. 11 Eylül bunun için yapıldı. %26 iken %46’ya çıktı. İngiltere ile anlaşıp petrol tekelini kurmak istiyor. Türkiye’deki savaşlar da bu amaçlıdır. Emirler yerine gelmeyince oyunlar ortaya çıkıyor.

- Sermaye; Dolar tekeli, silah tekeli, mafya tekeli, piyasa tekeli ile dünyayı Yahudi devleti haline getirmeye çalışıyor.  Başaramayacak. Örnek olarak enerji tekelini ele alalım. Enerjiyi satacak yer bulamazsan ne işe yarar?  Rusya’nın, Çin’in, tüm İslam aleminin petrolü zaten var. Borular döşedi. Avrupa bunlardan pahalı da olsa satın alacak ve yaşayacaktır. Kaldı ki petrol üretilmemekte petrol yerine enerjiler üretilmektedir. Avrupa bunun teknolojisine sahiptir. Çin ile birleşmeyince bir şey yapmaya gücü yetmez.   Şirketleri Dolar sahtekarlığı ile ayaktadır. Doların ömrü sona erince bunların hepsi hikaye olur.

 

2-Asılın küreklere

Günümüzdeki bütün olaylar Sermaye ile Devletler arası çatışma sonucudur.  Hatta Sermaye de bölünmüştür. Parayı üretenlerle parayı kullananlar arasında çatışma vardır.

- İstanbul’un fethi ile Avrupalılar astronomiyi, coğrafyayı, pusulayı, barutu öğrendiler. İstanbul’un fethi ile eski dünyadan ümitlerini kestiler. Yeni bilgileri ile denizlere açıldılar. Böylece Avrupa için yeni dünya ortaya çıktı. 1)Avrupa kenarda iken şimdi dünyanın merkezine geldi. 2)Yıpranmış Avrupa topraklarının yanı sıra bakir doğal koylar ile bir kaç misli olan imkanlara sahip bir duruma geldiler. Yok olmamaya çalışan Avrupa halkı dünyanın çok başarılı ürünlerini elde etti. 3)Amerika’da bol altın vardır. Yerliler para olarak kullanmıyorlardı. Bir metre kumaş birkaç altın ediyordu. Böylece Avrupa nakit zengini de olmuştur. 4)Çobanlıktan başka meslekleri olmayan Yahudiler tarım dönemine geçince işsiz kaldılar. Ticaretle uğraşıyorlardı ama o zaman ticaret en aşağı meslek idi. Amerika’nın fethi ile ticaret baş meslek odu. Ticareti bilen de Yahudilerdi.  En alt sınıf iken yukarılara çıkmaya başladı. Hristiyan din adamları ve Avrupa asilzadeleri bundan son derece rahatsız oldu ve savaş devam etti.  Bugün bu savaş Sermaye ile Devletler arasındaki savaşa kadar devam etmiştir. Ne olacak? Sermaye galip gelecek diyorum ama 16 Nisan aksini söylüyor. ‘Evet’ veya ‘Hayır’a katılmayan yazar aslında Hayırcı. “Galip ve mağlup yoktur.” diyor. Türk Milleti ‘Evet’ ile hatalı oy kullandı. Çekeceği var ama birbirine yakın kulvarlarda savaşı sürdürüyor. Şimdilik galip mağlup yoktur.

 

3- Mevziler hazır

Obama Avrupa ile iş birliği içinde Müslümanları da yanına alıp barışçı bir dünya kurmak istiyordu. Amerika’da iki aile arasında sistem çatışması vardır. Rockefeller silah zoru ile, savaşla dünyayı yönetmek istiyordu. Rothschild barışla, ekonomik savaşla dünyayı yönetmek istiyordu. Sermaye Rothschild’i bunun için devreye soktu.  Amerikan halkı barış tarafına oy verdi.

- Bayan Clinton Rothschild’in emrinde iktidara yürüyordu. 15 Temmuz başarısızlığından sonra Sermaye Bayan Clinton’u iterek Trump tarafına geçti. Rusya, Türkiye ve ABD bir, Çin Avrupa Birliği ve İran bir cephe oluşturdu. 15 Temmuz olağanüstü hal ucubesi, ‘Evet’ler hep bu oyundur. Putin ve Tump da oyuna gelmişlerdir.  Türkiye de ‘Evet’ diyerek bu oyuna katıldı. İran’la Türkiye savaştırılacak. Önce bombalarla Türkiye ve İran yok edilecek İslam alemi başı kesilmiş horoza dönecek. Ondan sonra da Trump ve Putin’in hesabı görülecek Üçü de Hitler’in durumuna düşürülecek ve sonra yeni dünya kurulacak. Küçük devletler ve Sermaye’nin emrinde gruplar, İsrail’in atom bombaları ile idare ettiği Sevr benzeri planlanmış küçük küçük gruplar haline gelecek.

Buna şimdilik askerler da ‘Evet’ demiş görünüyorlar. Oysa Erdoğan’ı ABD’ye karşı AB ile birleşelim diye askerler getirmiş ve görevlendirmişlerdi. Erdoğan da milletvekili bile değilken “İlk işimiz AB’ye gitmektir.” demişti. Askerler Yüksek Seçim Kurulu’na baskı yaparak Sermaye’ye rağmen Erdoğan’ı başkan yaptılar.

 

4- Beyaz miğferliler

Iraktaki klor gazını kullanan Esad değil Beyaz miğferlilerdir. Diğer örgütleri yönetenler ilkokul mezunu ise bunlar Harvard mezunudur. Artık dünyadaki bu tür olayları bunlar yapacak. Rus elçisini de bunlar öldürdü. Rus uçağını da bunlar indirdi.

- Beyaz Miğferliler yardım örgütüdür. ABD 23, İngiltere 17, Hollanda 4 milyon vererek kurmuştur.  Sermaye bugün karşılıksız para ile sonsuz güce sahiptir. İnsanlık tanrıyı unutmuş Sermaye’ye tapıyor. Firavun’dan daha güçlüdür. Elden bu güç alınmadıkça bunu yenmek mümkün değildir.

 

5-NATO Kafa

Trump’un damadı ve danışmanlarının siyaseti birdir. Barzani’yi ve Bağdat’ı ziyaret ederek Türkiye’de yönetim değişecektir uzak durun diye tehdit etti. Barzani de Türkiye’den uzaklaşarak sinyalleri verdi. Trump NATO’ya karşı iken şimdi NATO’yu benimsiyor. Türkiye NATO’dan çıkmamalı. İncirlik de yerinde kalmalı. ABD Genelkurmay Başkanı İncirlik’te Hulusi Akar’la görüştü. Hakimiyetini bildirdi.

- ABD’de devlet var, bir de iki Sermaye var; Rockefeller ve Rothschild. Rockefeller öldü. Bir de Rothschild Cumhuriyetçileri de yanına aldı. Trump’u iktidar etmesinde son derece çapraz bir durum vardır. Aslında Rothschild savaş taraftarı değildir. Savaşsız dünyayı Sermaye’nin yönetimine almak istiyor. Rothschild ateist bir siyasete de sahip değildir. Hasılı şimdi dünyada herkes şaşkın durumda kimin ne yaptığı belli değil. ‘Evet’ oyununu kazanmasa da kaybetmeyen Sermaye şimdi yeniden değerlendirmeye çalışmaktadır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Meçhuller

Rothschild ile yakın çalışan dünyanın %40 sermayesine hükmeden Çin’deki Li Ailesi Rothschild ailesi ile yarışma durumundadır. Rockefeller Amerika’da beklemektedir. Trump da Hıristiyanların sahip olduğu sermayeyi temsil etmektedir. Dünya siyasetinde dört güçlü devlet var. ABD, AB, Rusya ve Çin. Dört büyük de sermaye var. Rothschild, Rockefeller, Li Ailesi ve Trump Ailesi. Şimdi Trump hem sermayeyi hem de devleti temsil ediyor. Sermaye kıl payı Trump’u başkan yaptı.  Sonuç nereye gidiyor. Bu savaşı kazanacak bir güç yoktur.

Türkiye önemli bir ülkedir. Üçüncü bin yılın halk ekonomisine sahiptir. Birincidir. Çok partili sistem demokrasisini yürüten ileri ülkelerdendir. İran ile ele ele vererek İslam aleminin önderidir. İslam alemi parçalanmadan onun yanındadır. Modern insanların ilme dayanan barışçı din anlayışına sahiptir.

Asıl önemi Türkiye’nin üçüncü bin yıl uygarlığı projesine sahip olmasıdır, bu Adil Düzen’dir. Beklediğim şudur. Türkiye çok yakında Adil Düzen’i benimseyen bir siyaset anlayışına girecektir. AK Parti’nin bunu yapma ihtimali çok kalmamıştır. Erdoğan’ın kafasında böyle bir proje var görülüyor ama Sermaye’nin tuzaklarına yakalanmış Adil Düzen kadrosunu uzaklaştırmıştır. Olağanüstü hal ve orduya karşı aldığı tavır fahiş hatadır. Dönmüyor dönemiyor.

Ancak diğer partilerde ümit belirmiştir. HDP’liler hapiste oldukları halde doğu ‘Evetçi’ olmuştur. HDP’lileri şimdiye kadar Sermaye kullanıyordu. HDP’liler de AK Parti’den önce Sermaye ile işbirliği içinde olmuşlardır. Şimdi ise Sermaye karar vermiş. HDP ve MHP tasfiye edilecektir. CHP ve AK Parti kalacaktır. İki Sermaye partisi ABD’de olduğu gibi oyuna devam edecektir.

HDP ve MHP’yi Sermaye kullandı. Şimdi tasfiye ediyor. Bu iki partinin Sermaye’ye karşı Adil Düzen’de birleşmek dışında yaşama şansları yoktur. CHP İstiklal Savaşı’ndan beri batılılarla görünürde bir oluyor ama güçlü bir İslam devleti olması için çalışıyor. Bu tarihi geleneğe devam edebilir ve devletine sahip çıkabilir. Bunun Adil Düzen ile olacağını anlayabilir.

Nitekim Kılıçdaroğlu “Gelin birlikte anayasa yapalım.” dedi. Saadet Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi ‘Hayır’ kullanmıştır. Sermaye ile bir olup, ülkeyi olağanüstü hallerle ve orduyu yıkarak güçlendirmeyi benimseyen AK Parti karşısında Adil Düzen hakim olabilir.

Bundan sonra olaylar son derece basit olarak çözülür.

Adil Düzen’de gümrükler ve vizeler kalkacak. Siyasi güçler ekonomiye karışmayacak sadece güveni sağlayacaklar. Ekonomiyi partiler değil kooperatifler yönetecek. Dinler ve ilimler ise bağımsız olarak kendi görevlerini yapacaklardır. Böylece bu sorunların hepsi çözülmüş olacaktır.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
24.04.2017
10:01


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 911

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 911. Hafta - 22 Nisan 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 911. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

ADP KURUCULARI ARANIYOR

ADİL DÜZEN HAVARILERİ NELER YAPACAK?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

KUR’AN VE İLİM 910. seminer notlarından

KUR’AN VE İLİM, ‘Adil Düzen’ ve çağın fıkhı

DP, ANAP, AK Parti geldi ama zulüm devam ediyor!

Referandum 50 eksi 1 çıksa; DEĞER MIYDI?!

‘AK Parti geldi ama o da zulmü önleyemedi…’

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 17. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1)
...




Sayı: 410 | Tarih: 23.04.2017
Ergün Diler
Enerji savaşı
Meçhuller
980 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
2019'da yüzde 48.4'ün başkan adayı kim olmalı
Sermaye’nin “Evet” başarısı
905 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Milletin devletine ve 5 Millî Seferberliğe doğru...
Osmanlı kapitalizme neden yenildi?
901 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Türkiye’den sonra dünyadaki en ilginç ülke hangisidir?
Aynı yolun yolcuları
790 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler