Yeni elebaşı kim!
1111 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

14/04/2017

1-Yeni elebaşı kim!

Dünyayı CIA değil İngiliz sermayesi yönetiyor.  Asya Finans onların bankasıdır. Gülen’in tersine yeni birisi hazırlanıyor. İyi Kürkçe ve Arapça biliyor. Gülen’i AB büyüttü. İngiltere elinden aldı.

-Sermaye Gülen’i büyüttü. Şimdi onu ne yapacağı derdinde. Sermaye’nin Gülen’i büyütmesinin sebebi vardır. Gorbaçov’dan sonra değişen dünyaya ulaşabilmek için İngilizce öğreten bir örgüte ihtiyaç vardı. Böylece de saltanatını sürdürecekti. Sermaye ile Devletler’in arası açılınca Gülen Sermaye tarafı oldu. Türkiye ise Devletler tarafı oldu. Çatışmanın kaynağı budur. Allah ise Gülen örgütü ile İslamiyet’i dünyaya yaydı ve Adil Düzen’e hazırlık yaptı.

 

2-Savaş kararı

Sermaye Avrupa Birliği’ni dağıtıyor. Avrupa devletleri de Papa’ya gidip üç gün kaldılar. Sermaye’ye karşı savaş açtılar. Merkez Macaristan seçildi. Sermaye, Avrupa’ya Müslüman göçmenlere saldırıyor. Türkiye katılmıyor. Savaş büyük.

- Üçüncü bin yıl inkılabına doğru ilerliyoruz. Adil Düzen çalışmaları henüz tamamlanmadı. Sermaye-Devletler çatışması biraz daha devam edecektir. Adil Düzen bu çatışmaya insanlığın lehine son verecektir.

 

3-Geniş aile

Çin'i 1850’den beri Rothschild ile tanıdığı ailesi idare ediyor. Dünyanın10 büyük bankasından

dördü bunlarındır. Avrupa Birliği ve Rusya tasfiye edilecek, Çin bölünecek. Avrupa Birliği dağılacak.

-Sermaye’nin planı bu. Dünyada tek Sermaye devleti olacak. Marks bunun için hazırlanmıştır.   Kuran bunu açıkça ifade ediyor ve “mağlup olacaklar” diyor.  ‘Hayır’ çıkarsa bu mağlubiyetler yakında olacak demektir. ‘Evet’ çıkarsa daha ömürleri var demektir.

 

4- Pentagon’da savaş

Rothschild ailesi, ABD’de devletle çatışıyor. Pentagon Rothschild ailesine karşı.

- Bir güç belli seviyeye ulaşınca iç çatışma başlar. Sermaye ve siyaset böyledir. Üçüncü bin yıl bunların çatışması sonunda kurulacak. Uzak durmak gerekir.

 

5- Akdeniz savaşı

Akdeniz merkezdir.  Dünyaya Akdeniz’den hükmedilir. Suriye Akdeniz’e kıyısı olduğu için önemlidir. Dünyaya hakim olmak için etkin nüfusa, orduya, zenginliğe sahip olmak gerek. Güçlü Merkez Bankası olmalıdır.

- Tarım döneminde savaşlar toprak için yapılırdı. Sanayi döneminde savaşlar yeraltı kaynakları için yapıldı. Bugün savaşlarla Sermaye dünya devletini kurmak için savaşıyor. Tek silahı da karşılıksız dolardır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Tek Silah

Sermaye ile boğuşulmaktadır. Sermaye’nin elinde bulundurduğu tek silah vardır. O da karşılıksız paradır. Bunu kullananlar her türlü kötülüğü yapabilmektedir.  İnsanların çevresini istediği gibi organize etmektedir. Bununla mafya teşkilatını kurabilmekte, silahlı eylemler de yaptırabilmektedir.  Ayrıca basın ve yayın kuruluşları ile insanları şartlandırabilmektedir.  Kurduğu okullar ile tüm insanları batıl yola götürebilmektedir. Rüşveti kullanarak halkın üzerinde baskı kurabilmekte, herkesi korkutabilmektedir.

Bunun için;

1- Herkesin gerekli güvence sağlanmış telefonu olacaktır. Ancak kendi sesi veya parmak iziyle girebilecektir.

2- Halk semt kooperatifleri kuracak ve kooperatifler ortaklarına sipariş vermeleri için buğday bonosunu kredi olarak verecektir. Krediler nüfus başına dağıtılacaktır. Ayrıca merkezler arasında sipariş verebilmek için merkez kooperatifler kuracaktır.

3- Kooperatifler çalışanlara da çalışma kredisini verecektir. Bir işverenin yanında çalışsın sonra emeğinin karşılığını alsın. Ücret olarak bonoyu almış olacaktır.

4- Çalışan kooperatife gelip bu bonoyu vererek aldığı sipariş kredisini kapatacaktır. İşyerleri işçileri bono senedi ile çalıştırarak üretim yapacak ve ambarlara koyacaktır. Böylece borcundan kurtulacaktır.

5- Halk çalışarak ödediği siparişleri hafta hafta teslim alarak yaşayacaktır. Yani para faiz karşılığı değil, emek karşılığı çıkmış olacak. Yazılı nakit yerine hesabi olarak kullanacaktır.

6- Üreticiye ayrıca hammadde kredisi verilecek. Çalışan tarafından verilen hammadde kredisi ile başka işletmelere sipariş verebilecektir.

7- Üretici ürettiği ürünleri ambara verince orada tesislerin kirasını, vergi ve kooperatif paylarını da ambara vermiş olacaktır. Onun pay belgesini ilgililere verecektir. İlgililer ambardan malı çekmiş olacaklardır.

8- Semt kooperatifleri semt bonosu ile mallarını tüccarlara satacak ve tüccarlardan semt bonosu ile başka semtlerde üretilen malları alacaktır.

9- Semt içinde fiyatlar, ücretler, kiralar, vergi ve sigorta payları mal ile tahsil edilecek. Vergi olarak ayrılan malların tüccara satışından devlete vergi ve sigorta payı verilecek.

10- Ayrıca çalışmayanlara yeryüzü kira payı verilecek ve bununla sosyal güvence sağlanacak.

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
16.04.2017
08:28


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 910

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 910. Hafta - 15 Nisan 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 910. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Neden ‘Hayır?

EYALET SİSTEMİ

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Düşünelim; gelişmeleri böyle de değerlendirelim

Düşünmeye ve değerlendirmeye devam ediyoruz

‘SIRA TÜRKİYE’YE GELİYOR, UYANIN!’

Kafası karışık olanlar için referandum notları

Adil Düzen Anayasası’ yoksa, referandumdan bana ne!

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 16. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1)

...






Sayı: 409 | Tarih: 16.04.2017
Ergün Diler
Yeni elebaşı kim!
Tek Silah
1111 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Yerli ecnebiler referandumdan ne anlar ki?
Türkiye’nin tarihi önemi
912 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Yine yeni yeniden: Kılıçdar da Kılıçdar
Acınası durumdayız
875 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Çifte vesayet düzeni sona erdirilmedikçe...
YOLCU VE HANCI SAVAŞI!
846 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler