Referandumu kim kaybedecek
1107 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

18.02.2017

- VATANDAŞI tehdit eden, korkutan, umutsuzluğa sürükleyen kaybedecek.

*

- Karamsarlık aşılayan, negatif tablolar çizen ve güzel bir gelecek vaat etmeyen kaybedecek.

*

- Derdini basitleştirerek anlatamayan, neyi desteklediğini ya da neye karşı çıktığını hap gibi ifade edemeyen kaybedecek.

*

- Çok bağıran, çok kutuplaştıran, çok ideolojik takılan... Kaybedecek.

*

- Televizyon denilen mecrayı iyi kullanmak için kafayı çalıştırmayan kaybedecek.

*

- Kendi doğal tabanının dışına çıkamayan kaybedecek.

*

- Seçmenini sandığa taşıyamayan kaybedecek.

*

- Bağırana karşı daha fazla bağıran, gerginlik yaratana karşı daha fazla gerginlik yaratan, her lafa cevap vermeye kalkan... Kaybedecek.

*

- Kutuplaştırma oyununa gelen... Kaybedecek.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Yine kandırılıyorsunuz Cumhurbaşkanım

12 Eylül referandumuydu. O zaman başbakan olan Erdoğan şiddetle savunuyordu bu referandumu. Cemaat neredeyse canını verecekti “Evet” çıksın diye. Aynı referandumu şimdi getirelim bakalım, Erdoğan ne diyecek? O referandumun neticesinde paralel yapılanma en güçlü haline ulaşmadı mı? O zaman kandırılmıştı Erdoğan.

Yıllarca kandırdılar. Bu iyidir, böyle yapalım dediler, kandırdılar. En tipik örneği Suriye değil mi? Kandırmadılar mı? 15 günde Emevi Camiinde namaz kılacaktık hani? Ne oldu? Harabe bir Suriye ve bu bataklığın içinde boğuşan Türkiye.

Çözüm süreci vardı bir de. Hani çözüm süreci ile Kürt sorunu çözülecekti. Oysa tam bir kandırmacaydı ve ülkeyi bölünme noktasına kadar getirdi bu süreç. Sonunda kandırıldığını anladı Erdoğan ve rafa kaldırdı.

Şimdi geldik yeni bir referanduma. Ama ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanım, yine kandırılıyorsunuz. Öyle bir kandırılıyorsunuz ki inanılmaz.

2019 seçiminde yürürlükte olacak olan bir sistem için bu acele niye. Aslında sebebi çok basit. 2019’da kendisinin seçileceğini zanneden Erdoğan gaza gelip bu referandumu alelacele geçiriyor. Oysa durum öyle değil. Bu referandum geçtikten sonra oynanacak oyunlar var. O oyunlardan en büyüğü 2018 içinde ekonomik kriz çıkarmak. Ülkede kargaşa çıkarmak. Referandum 2019’a doğru olsaydı oyunu anlayacak olan Erdoğan bundan vazgeçecekti. Bu nedenle aceleye getiriliyor, geriye dönüşü olmasın diye. Bunu başardıkları zaman artık Erdoğan seçilemeyeceği için ülkenin en tepesinde Sermaye tarafından atanmış bir masonu göreceğiz. Ülkeyi eline alacak bu mason ve istediği gibi at koşturacak. Ondan sonra Erdoğan da “yine kandırılmışız” diyecek. Ama artık iş işten geçecek.

 

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 401 | Tarih: 19.02.2017
Ergün Diler
Kilit ülke Türkiye
Zafer
1118 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Referandumu kim kaybedecek
Yine kandırılıyorsunuz Cumhurbaşkanım
1107 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Siyaset mesleğinde başarının şartları bellidir
Temel Dersler
1043 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Türkiye’nin yörüngesini bulma mücadelesi...
GÜVEN ADASI NASIL OLUNUR?
911 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek