Çoğulcu demokrasinin sağlığı güçlü lidere bağlıdır
992 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

Denizdeki balıkların denizi bilmemeleri herhalde mümkündür ki ağızlarından "Demokrasi" kelimesi düşmeyen kişiler, dünyaya çoğulcu demokrasinin örneği olarak sunulan Amerikan demokrasisinin ne tür bir "Tek Adam" rejimi olduğunu bir türlü göremiyorlar.


Trump başkan olunca 
"Anayasa", "Kuvvetler ayrılığı", "Hukukun üstünlüğü" ve benzeri ne kadar ilke varsa hepsinin fazlasıyla bulunduğu Amerika'da, Trump'ın başkan olmasıyla her şey nasıl değişiverdi... Yıllarca süren müzakereler sonucu oluşturulan ticaret antlaşmaları bir günde iptal ediliyor. Dünyadaki siyasi dengeleri yeni bir zemine oturtan "Tek Çin" politikası bile bir anda reddediliyor.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/01/27/cogulcu-demokrasinin-sagligi-guclu-lidere-baglidir

 

Yorum:

İşin tadı iyice kaçtı

Dünyanın bulunduğu yere bakarak, demokrasinin, adaletin ve insan haklarının varlığından söz edemeyeceğimizi keşke herkes anlamış olsaydı. Oyuncular değişince, senaryodan medet ummaya başlayanlara ne demek gerek bilemiyorum. İyi niyetli mi, hayalci mi yoksa başka bir şey mi?

Bush gitmiş Obama gelmiş, Obama gitmiş Trump gelmiş ne fayda! Trump’ın gelişine üzülüp Clinton gelseydi durumun farklı olacağı zannına kapılan şu adını koyamadığımız arkadaşlarımızın, dünyada işlerin, en azından şimdilik, halk iradesiyle yürümediğini anlamaları gerekiyor. Nisbi sistem ile, %1 bile olsa herkesin kendine mecliste temsilci bulabildiği ve güdülmediği bir sistemde kimin geldiği önemlidir. Aksi taktirde virgül dahi oynatamayacak sözüm ona dünya liderleriyle biz anca şov izleriz, şov.

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 398 | Tarih: 29.01.2017
Ahmet Hakan
Ah şu 14 yıllık iktidar olmasaydı
AK Partinin intiharı
1060 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Dolar War!
İki sorun, iki çözüm
1055 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Çoğulcu demokrasinin sağlığı güçlü lidere bağlıdır
İşin tadı iyice kaçtı
992 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Avrupa dağılıyor, ABD çatırdıyor, dünya bize bakıyor...
DÜNYA BİZE BAKIYOR DA BİZ NEREYE BAKIYORUZ?
836 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler