Pilotaj Hatası
1411 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

16/12/2016

1-Pilotaj Hatası

Trump’un başkan olması ile Rus tahvilleri %14 değer kazandı. Çünkü Rusya ve ABD Avrupa’ya karşı. Dolar artacak. Petrol pahalanacak. AB ve Çin zor durumda. Rusya ve ABD kazanacak. Türkiye de bunlardan olabilir. Hava kuvvetlerinde 17 pilottan başkasına güvenilmez. Gülen Tansu  Çiller ve Cindoruk’la görüşerek işe başladı. Gülen 1000 öğrenciyi soktu.  İstihbaratla gazeteciler elde etti ve ABD’ye kadar gitti.

- Sermaye Doları ABD’ye taşıyacak, altın satın alacak, doları batıracak altın dolar çıkaracak. Dünyaya ABD’den hükmedecek. Bayan Clinton böyle ekledi gitti. Trump da benzer tavır takınır gibi. Rusya, Çin ve ABD bu saldırıya karşı çıkar. Türkiye ve İran da yanlarında olursa Sermaye yenilir. Gülen sadece bir vitrindir. Sermaye dinleri alt edemeyince içlerine girmek istedi. Tüm tertip Sermaye tarafından yapılmıştır. Gülen göstermelik dolaşmıştır.

 

2- Tak diye geldiler

Türkiye enerji anlaşmaları yaptığı günlerde olay olur. TAK yüklenir. Böyle bir kuruluş yok. HDP’nin arkasındaki güç özerklik şartı ile başkanlık istiyorlardı. MHP bunun önünü kesmek için AK Parti ile işbirliği yaptı. Anayasa başkanlık görüşmeleri karmakarışık.

-Dünya Üçüncü Binyıl, İkinci Kuran uygarlığını bekliyor. O düzende ne tekel sermaye var ne de dünyaya hükmeden bloklar vardır.  Sosyalizm de kapitalizm de sona ermiştir. Bular doğum sancılarıdır.

 

3- TAK operasyonu

Avrupa Rusya ile bir olmak istiyor. Trump ABD ile Rusya’nın birlikte olmasını istiyor. Türkiye ile herkes ilgileniyor.

- Sermaye’nin yarım bin yıldır elde ettiği hükümranlık son buluyor. Sermaye sıkıntıda, üçüncü cihan savaşını organize ediyor. Değişik varyantlar deniyor. Dünya da uyanmakta ve Sermaye’ye cephe alıyor. İnsanlar yeniden tanrılarına dönüyor. Bu onların savaş dışı uzlaşmalarına doğru gitmelerini sağlıyor.

 

4- Bak ortak!

Türkiye’ye bir çok operasyonlar tertip etiler, başaramadılar.

-Türk Milleti asker millettir. Yenileceğini biliyorsa savaşa girmez. Mustafa Kemal ile bunun için savaşmadı. Millet Partisi’ni değil de Demokrat Parti’yi bunun için tercih etti. Saadet’i değil de AK Parti’yi bunun için tercih etti. Fırsat kollar desteklediği zaman galip gelecekse haklı ama zayıf olan tarafta yer alır. Şimdiye kadar hep batının yanında yer aldı. Zaman kazandı. Şimdi Sermaye’ye cephe aldı. Çünkü Sermaye yeniliyor ve bunda Türkiye’ye büyük ihtiyaç var.

 

5-Canımıza TAK etti

Rus Generali “İngilizlere düşman olmak kötüdür ama dost olmak daha kötüdür.” der. Yahudi İngiliz bir oldular ve dünyayı sömürmek için dünyanın her yerine asker yerleştirdiler. NATO böyledir. Bu pahalı. Ucuzunu aradılar. Ilımlı din ile girdiler. FETÖ budur. Biz NATO ile savaşıyoruz. Tüm olayları bunlar yapıyor. Yanlış yapılıyor. Sokaktaki esnafla uğraşıyorlar.

- Bir düşünür anlatmıştı. Japonlara göre üç ulus var; Japonlar, Almanlar ve Türkler. İki de insan olmayanlar var. Ruslar ve Anglosaksonlar. Diğerleri ulus değil ama insan. Bu mantık yanlıştır. Sermaye dolar aşkına insanları birbirine düşman ediyor. Tüm insanlar iyidirler. Yahudiler de iyidir.  Sermaye sahipleri de öyle. Tüm fitnenin kaynağı Rothschild ile Rockefeller ailesi. Bunlar da iyi insanlardır. Peki kötü olan kimdir? Düzen kötüdür. Sistem kötüdür.

Türkiye’de AK Partililer kadar Hareket Partililer de iyidir. CHP’liler ve HDP’liler de iyidir. Kötü olan düzendir. Uygarlıklar yaşlanırlar. Yaşlılık demek hastalık demektir. Bunama demektir. Bugün insanlık yeni uygarlık için hazırlanmaktadır.

İnsanların hiç mi günahları yoktur? Vardır. Hiç kimse kötü olmadığı halde herkes günahkardır. Düzen değiştirmekle meşgul değiller.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Düzen suçlu

Bugün dünyada ve Türkiye’de olanlarda suçlu kimdir? Düzen suçludur.  Yerinden yönetim yerine merkezi yönetim suçlu. Hakemlik sistemi yerine hakimlik sistemi suçlu. Karşılıklı para yerine karşılıksız faiz parası suçlu. Ortaklık sistemi yerine işçilik sistemi suçlu.

Kötülerle değil kötülükle savaşmak zorundayız. Karanlıkları yenecek olan bir mum hatta ateşböceğidir. Silahlarla, süngülerle karanlığı yenemezsiniz. Bağırmakla çağırmakla karanlık gitmez. Bir mum yakmalısınız. Aydınlık öyle gelir.

Hep dert yanıp ağlamakla sonra da meydan okumakla sorunlar çözülmez. Sorunlar alınacak tedbirlerle çözülür. Söylediklerimizle meşgul olsanız düşünmeniz gerek. AK Parti Sermaye’nin emrinde olmayan yazarlara kulak vermelidir. AK Parti’yi destekledikleri için uyaranlara kulak vermelidir. Yazarlar da Adil Düzen’e kulak vermelidir. Yapılacakları tekrar etmeliyiz:  

1- Türk Ordusu yeniden düzenlenmeli. Biat yoluyla düzenlenmeli ve ordumuz 12 orduya çıkarılmalı. Ergenekon ve 15 Temmuz askerleri tekrar orduya kazandırılmalı.

2- Yerinden yönetim sistemine geçilmelidir. On iki bölge merkezinde kuvvetli, silahlı güç bulundurulmalı, diğer yerlerde taşra illerinde bağımsız iller oluşturulmalı ve iç güvenlik onlara bırakılmalıdır. Her il kendi jandarmasını kendisi kurmalarıdır.  Kendi dilleri ile tedris yapabilmelidir.  Bir ilin nüfusu bir milyondan fazla olmamalıdır. Güçlü devlet, özgür halk ilkesi benimsenmelidir.

3- Nüfusu 10.000 civarında olan bağımsız bucaklar oluşturulmalıdır. Bucaklar kendi hukuklarını kendileri oluşturmalıdır. Hakimlik sisteminden hakemlik sistemine geçilmelidir. Diplomayı devlet vermeli ama hakemleri taraflar seçmeli ve hakemlerin seçtiği baş hakemlerle oluşan mahkeme yansız, bağımsız, etkin ve saygın olmalıdır. Merkezlerde de hakemler hakim olmalı. Yargı üstünlüğü kabul edilmelidir. Sivil yönetimle askeri yönetim tamamen birbirinden ayrılmalıdır.

4- Faizli karşılıksız para yerine bucaklarda buğday, illerde demir, ülkelerde emekle tanımlanmış yapı (toprak)  ve insanlıkta altın bonoları çıkarılmalı. Piyasadaki para; emek, sipariş, mal ve yapı karşılığı olmalıdır.

 

 AK Parti bu dört işlemi yapacak. Dört işlemden de kaçacak.

1-Olağan Üstü Hal uygulamasına derhal gün kaybetmeden son verilmelidir.

2-Dışarıda hazırlanıp yutturulan başkanlık anayasasından vazgeçilmelidir. Uzlaşma anayasası hazırlanmasına devam edilmelidir. Uzlaşmada hakemlik sisteminden yararlanılmalı.

3-Komşuların iç işlerine karışılmamalıdır. Oradan gelecek muhacirler kabul edilmeli, mülteciler kabul edilmemelidir. Bunlar yüz lojmanlı apartmanlara yerleştirilmelidir.

4-Yap işlet modelinde devlet garantisi kaldırılmalı. Türk tarımını ve sanayisini batırmamak için yapanlar, inşaatlarını dışarıdan gelecek işçilere yaptırmalıdırlar. Türkiye yabancıların Türkiye’de çalışmasını teşvik etmelidir. Gümrükler ve vizeler kalkmalı, yabancıların ülkede çalışma yasağına son verilmelidir.

Ergün Diler ve Fehmi Koru kafalarını bunlar üzerinde yormalıdır.

  

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 392 | Tarih: 18.12.2016
Ergün Diler
Pilotaj Hatası
Düzen suçlu
1411 Okunma
Süleyman Karagülle
Emre Kongar
İyi ki padişahlık yok; demokrasi var!
Kötü ki…
1157 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Hakan
Tak sonuç değil, sebeptir
Hepsi sermayenin örgütü
1078 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Irak ve Suriye asla bize model olamazlar
İnsanlıktan geriye kalanlar
1055 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Türkiye, mazlumların umudu: İşte Batılıların korkusu bu
Zekice ülke stratejisi nasıl geliştirilir?
1004 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek