Gelişine yedi Musul vuruşu
1029 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

18.10.2016

BİRİNCİ VURUŞ: Hani biz başladı demeden başlamazdı? Aha bak! Biz "Başladı" demedik ama başladı!

*

İKİNCİ VURUŞ: “Musul’da katliam var” diye bağırıyoruz ya... Musul operasyonuna buyur edilseydik... O zaman da “Musul’da fetih var” diye böbürlenecektik.

*

ÜÇÜNCÜ VURUŞ: İran ile Irak birlik olup Şiilik yapıyor, ABD ise bu ittifaka tam destek veriyor, bu arada Arap Birliği bile bunlardan yana... O zaman şarkımızı söyleyelim: “Bir sen kaldın geride, yorgun Türkiye!”

*

DÖRDÜNCÜ VURUŞ: Türkiye, Musul operasyonuna katılsaydı... CHP şöyle derdi: “Yurtta sulh cihanda sulh”... Türkiye, Musul operasyonuna katılamayınca... CHP şöyle dedi: “Biz Musul operasyonunda niye yokuz?”... İlahi CHP! Gerçekten bir acayipsin!

*

BEŞİNCİ VURUŞ: Eğittiğimiz iki bin kişi, Musul operasyonuna katılıyormuş... Yani “Türkiye işin içinde yok” demek yanlışmış... O zaman soralım: Hem “Eğittiğimiz iki bin kişi operasyona katılıyor” diyoruz, hem de “Musul’da katliam yapılıyor” diyoruz... Bu durumda katliama mütevazı bir katkı sağlamış olmuyor muyuz?

*

ALTINCI VURUŞ: Planlarımızı açıklıyorum: B Planı: Eğittiğimiz 2 bin adamı operasyona dahil etmek... C Planı: Musul’da katliam var demek. D Planı: Operasyon başarısız olsun diye dua etmek. E Planı: Ne haliniz varsa görün diye aradan çekilmek.

*

YEDİNCİ VURUŞ: Biz bir tek IŞİD’in kafa kestiğini sanıyorduk... Meğer “Haşdi Şaabi” adlı Şii milislerin oluşturduğu örgüt de kafa kesiyormuş... Kafa kesmenin mezhebi yok yani.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Musul destanı tiyatrosu

İster IŞİD ister Haşdi Şaabi fark etmez. Dünyadaki tüm silahlı örgütleri Sermaye kurar.

Bu nedenle Musul harekâtı tam bir tiyatrodur. Senaryosu yazılmış ve oyuncular tarafından sahneye konan bir tiyatrodur. Tıpkı “Kobani destanı” tiyatrosu gibi. Geçtiğimiz yıllarda sahne almıştı. Oyuncular PYD ve IŞİD idi. Tiyatroyu oynadılar.

Şimdi de “Musul destanı” tiyatrosu oynanıyor, oyuncu sayısı daha fazla, sahne daha geniş.

Güya IŞİD’le savaşacaklar. IŞİD’i dört koldan niçin sarmıyorlar o zaman. Niçin IŞİD Kerkük’te ortaya çıkıyor o zaman?

Biz şimdi tiyatroyu izleyeceğiz ve ortaya çıkacak sonuçlar Sermaye’nin planladığı sonuçlar olacak.

Çözüm tiyatro sahnesinde oyuncu olmak değildir. Sadece senaryo biraz değişir o durumda. Çözüm kendi içimizde Adil Düzeni getirip isteyenin bize hicretini sağlamaktır. Aksi takdirde biz de tiyatro sahnesinde bir oyuncu olmaktan öteye gidemeyeceğiz.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 384 | Tarih: 23.10.2016
Ahmet Hakan
Gelişine yedi Musul vuruşu
Musul destanı tiyatrosu
1029 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Ankara Fuller
Ne yapmalıyız?
1024 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Yeni güvenlik anlayışına geçiş çok doğru bir karardır
Yurtta sulh, cihanda sulh!
955 Okunma
Tayibet Erzen
Emre Kongar
Hangi ordu? Hangi yargıç? Hangi savcı? Hangi polis?
Kargaşa
893 Okunma
Vahap Alma