Havada ittifak
1206 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

08.10.2016

1-Havada ittifak

İstanbul’un Tarkim’deki hangarının benzeri İncirlik’te de vardı. Sivil yani Adana Hava alanını tamamlıyordu. Tuğgeneral Bekir Ercan Van 15 Temmuz’da özel Amerikan kurye arabasıyla Frankfurt’a gidip geldi. İstanbul’a uğradı.

-ABD ve Türkiye stratejik ortak olduğunu ilan etmiş ve 1950’den beri CIA ile MİT birlikte çalışmakta idi. Hangarlar ortaktı. Önce ABD’de CIA ile Sermaye’nin arası açıldı. Sonra Türkiye ile ABD’nin arası bozuldu. Bugünkü durum budur. Bugünkü askerler ve istihbaratçılar üç dere arasındadırlar, herkes eski çarkın içindedir ama kimin kim için çalıştığını bilmez.  Yazar da bilemez. Hatta bizzat aktörler de bilmiyor.

 

2- Caminin sırrı

Gülen’i anlamak için Yaşar Tunagür’ü bilmek gerekir.

- 1961’de İzmir’e gittim. Hava eğitim komutanlığında mühendislik yapıyordum. İhsan Emci ve Osman Eskicioğlu’nun baskısı ile Türk Ocağı yönetim kuruluna katıldım.  Fehmi Koru, Abdullah Gül, Sabri Tekir ve arkadaşlarından oluşan bir grup vardı. Bunların organizasyonu ile Ege’de konferanslar verdim. Yerli Sermaye İzmir’de ılımlı İslamcılık yapıyor, doğru şeyler söylüyordu. Ben de aynı şeyleri söylemeye başladım. Halkın bana karşı duyduğu ilgiden rahatsız olan ılımlı Müslümanlar Yaşar Tunagür’ü bana karşı İzmir’e getirdiler. Yaşar Tunagür bizim mahalleye taşındı. Çok samimi bir Müslümandır. Aynı zamanda çok zekidir. Sonra onların mahallesine taşındı ama bizimle olan samimiyeti ve desteği hiçbir zaman eksik etmedi. Osman Eskicioğlu ve İhsan Emci’yi öğrenci iken müftü muavini yaptı. Demirel’le arası çok iyiydi.

Gorbaçov’un Sosyeteler’de yaptığı inkılaptan sonra ABD oralara girmek için İngilizce eğitim veren okullar açmak istedi. Bunu Demirel’e havale etti. Demirel de Yaşar Tunagür’e, o da Fethullah Gülen’i buldu. Gülen çok samimi bir Müslümandır. Fedakârdır, çalışkandır. Tahsili yoktur, zekası ise Yaşar Tunagür seviyesinde değildir.  Kendisi ile üç dört sene Nur Evleri için çalıştık. Sözleşmeyi hazırladık. Arsa bulduk ancak vakıf onu tercih etti. Okullar da muvaffak olunca Sermaye düşünmeye başladı. Gülen’i ABD’ye almak şartı ile devam etti.

Evet, Gülen de Tunagür de bazen bize karşı göründüler ama bunların hepsi strateji idi. İslamiyet’e büyük hizmetleri olmuştur.  Herkesin hatası vardır.  Sonunda Allah’ın mekri hayırlı olmuştur. 15 Temmuz darbesini Sermaye ona fatura ediyor. Onun adına işlediği kesin. Onun da suçu olabilir. Yakınları içinde devlete karşı suçlu olanlar vardır. Bunlar adil yargı tarafından tespit edilip en ağır cezalar verilmelidir ama olağanüstü hal adı altında Sermaye’nin planını uygulamak, uygulayanları uçuruma götürür.

 

3-Terörist kürsüsü

Yaşar Tunagür’ün çocukları ABD’de. Demirel’le, Özal’la yakın ilişkileri var. Şirketleri var. Amerika’ya gidip gelir. İzmir’deki İspanya’dan gelenlerle yakınlığı var. CIA Gülen’i koruyor. FBI ise karşı. Gülen kürsüsü açılmış. Gülen FBI ile savaşıyor.

- ABD, CIA, FBI, Rockefeller, Rothschild, hep aynı çuvala konup düşünülüyor. Bunlar arasında büyük çatışma vardır. Önce bunlar uzlaşmışken şimdi çatışma durumundadırlar. Atlar tepiniyor Gülen eziliyor. Bugün dünya dengesi sarsılmıştır. Ilımlı İslam diye desteklenen Tunagür ve Gülen asla ılımlı değiller ama Demirel, Özal ve Yaşar Tunagür çok yüksek siyasetçidirler. Erbakan da bunların içindedir. Erbakan Sermaye’ye saldırmıştır. Demirel grubu bundan yararlanarak karşı grubu oluşturmuş, Sermaye’yi ve CIA’yı yanına almıştır. Herkes herkese oyun oynayabilir. Kim kazanmıştır? Türkiye Müslümanları. 15 Temmuz da böyledir.

Biz batılıları çok üstün zekaya sahip kimseler sanırız.  Haklı olan galip gelir. Sermaye’nin aklı olsa geleceği görür ve devletlerle savaşı bırakır. Türkiye’yi kalkındırdı diye Menderes’i astırdı. Özal’ı kurşunladı, zehirledi. Erdoğan’a kaç defa saldırdı. Kim kazanıyor? İslamiyet.

 

4- Çare sizsiniz

Gülen Alâeddin Kaya ile kardeşini Türkiye’ye gönderdi. Hapse gireceklerini bile bile gönderdi. Yakında çıkacaklarını bildirdi. 10 Kasım’da doğduğunu söylüyor. Bu 10 Kasım’da çıkış yapacak. Kaybetse de yapacak.

-  Kardeşini tanımıyorum. Alâeddin Kaya’yı tanıyorum. Darbeye katılma ihtimali sıfırdır.  Erdoğan, Gülen’e, Pensilvanya’ya bir elçi gönderdi. Bu Fehmi Koru idi. İki tarafın güvendiği başka kimseyi bulamadılar. Sonunda yine uzaktan da olsa Akevler’e güvendiler.  Bu da yanına Alâeddin Kaya’yı alarak gitti. Gülen bunları Türkiye’ye gönderdi. Türkiye’ye mesaj verdi. Ben yapmadım. Asıl yapanı bulun.

Fethullah Gülen’in okullarına askerler, Atatürkçü olmak şartı ile izin verdi. O da “10 Kasım’da doğdum, onun inkılaplarını devam ettireceğim.” dedi. Okulların hepsinde tüm dünyada Mustafa Kemal’in heykelini dikti. Hiçbir okulda alenen İslamcılık yapmadı.

Kırgızistan’da yaptıklarını biliyorum. Cumaya geldikleri zaman çocukların velilerini oraya götürüyorlar. Böylece çocukları seçiyorlar, Kırgızistan’da hiç İslamcılık yapmıyorlar. Biyoloji yarışması gibi yarışmalar açıyorlar. Başka ülkelerde kamp kuruyorlar. Kampta da İslamcılık yapmıyorlar. Orada namaz kılan çocuk varsa onu özel kampa alıyor orada Müslüman genç yetiştiriyorlar. Türkçe ders veriyoruz diye İslamiyet’i öğretiyorlar.

Okullar sayesinde tüm dünyada İslamiyet yayıldı. Şimdi Sermaye bunu Türk Devleti’ne yıktırmak istemektedir.

10 Kasım’da yine Sermaye onun adına hareket edebilir.

 

5- Özel toplantı

Türkiye’deki temaslardan sonra ABD’de Obama’nın başkanlığında Gülen’in iadesi toplantısı yapıldı. Obama’nın ısrarına rağmen iade edilmeme durumu ortaya çıktı.

- Sorun Gülen değil sorun Gülen’in okullarıdır. Gülen dünyada okullar kurarken o sadece öğretmenleri gönderdi. Öğrencileri yetiştirdi. Diğer bütün imkanlar CIA tarafından hazırlandı. Türkiye’de tayinlere destek verdi. CIA, dünyaya İngilizce öğrenilsin diye destekledi. İngilizce öğretti ama bu arada İslamiyet’i de öğretti. Orada okuyanlar şimdi devlet kademelerinde görevli. İslamiyet’e sempati ile bakıyorlar.

Şimdi Sermaye Gülen’i Türkiye’ye iade ederek dünyadaki okulları kapattırmak istiyor. ABD ise bu okulların kapanması ile dünyadaki Müslümanların ABD’ye cephe alacağını biliyor. Türkiye’deki Sermaye’nin saldırıları bir gün bitecek. Normal yola girebilir.

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 383 | Tarih: 16.10.2016
Ergün Diler
Havada ittifak
Sonunda hep kim kazanıyor?
1206 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
ABD’yi tatmin etmek için neleri gömdük?
Kör dövüşü
1072 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Mevcut durumdan pek mi memnunsunuz Selin Hanım
Cari sistemin başkanlığı
1061 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Emre Kongar
‘Toplumu çökertme’ projesi ve CHP
CHP’ye Yakarış
1018 Okunma
Vahap Alma
Yusuf Kaplan
Zihniyet devrimi ve maarif devrimi olmadan aslâ!
Kur’an insanlara birer örnek vererek (zihinsel devrim)
870 Okunma
Ali Bülent Dilek