PKK meselesi hem uzatıldı hem de tadı iyice kaçtı
1123 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

Çok bilinen Temel fıkrasını bir kez daha hatırlatayım... Konuk olduğu evde Temel'e taze incir ikram etmişler. Temel ilk kez yediği bu meyveyi çok beğenmiş, ama mahcup bir delikanlı olduğu için meyvenin adını sormaya utanmış.

Aradan bir yıl geçmiş. Aynı eve konuk olmuş Temel. Ev sahibine "Bana geçen yıl ikram etiğiniz o lezzetli şeyden yine verebilir misiniz?" demiş. Ev sahibi "Nasıl bir şeydi o" diye sorunca Temel "Dışı mor ile yeşil arasıydı, kabuğunu soyunca beyaz bir zar vardı. İçi çekirdekliydi" diye tarif etmiş.

Hem uzamış...
Ev sahibi bu tarife bakarak "Herhalde patlıcan ikram etmiştik" diye düşünmüş. Sonra da Temel'e bir tabağın içinde patlıcan ikram etmişler.
Temel patlıcanı alıp ısırmış, ev sahibine dönmüş, öfkeyle "Siz bunu hem uzatmışsınız, hem de tadını kaçırmışsınız" demiş.
Bizim toplumsal yaşamımızı düşündüğünüz zaman, uzatıldığı için tadı kaçan nice durumun var olduğunu görürsünüz.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/08/20/pkk-meselesi-hem-uzatildi-hem-de-tadi-iyice-kacti

Yorum:

Zaman aleyhimize işliyor

Sayın Barlas yazısının devamında, uzatıldığından tadı kaçan mevzular olarak PKK ve FETÖ’den bahsetmiş. Bizim buna ilave edecek maalesef sürüyle sorunumuz mevcuttur. Ancak Türkiye’deki tutuk siyasetten dem vurup da mevzuyu dallandırmaya gerek yok. Sağlığı ve huzuru olmayan bir insana dünyaları verseniz de mutlu edemeyeceğiniz gibi güvenliği olmayan bir ülkeye de neyi sağlasanız boş.

Terör artık doğuyla sınırlı değil, Türkiye’nin her bölgesinde artık terör saldırıları oluyor ve bu sadece PKK tarafından değil, IŞİD tarafından da yapılıyor. Düşmanın adı değişse de tek cephe olarak finansmanı değişmiyor. Sermaye sonunda Türkiye’yi Suriye’ye sokmayı da başardı. Türk Ordusu’nun oradaki başarısı ve hakimiyeti Sermaye’nin artık orayı desteklememesi mi yoksa yeni bir yem mi bekleyip göreceğiz. Zaman aleyhimize işliyor.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 376 | Tarih: 28.08.2016
Ergün Diler
Asıl Cemaat
Ordumuza güveniyorum
1131 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
PKK meselesi hem uzatıldı hem de tadı iyice kaçtı
Zaman aleyhimize işliyor
1123 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Kemal Kılıçdaroğlu neden hedef oldu?
Allah’ın mekri Sermayenin mekrini siler
1063 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Bu toprakları bize ve İslâm’a mezar yapmak istiyorlar a
Batı yılanının kuyruğu!
1061 Okunma
Ali Bülent Dilek