Hem Rusya ile dostuz hem de NATO’nun üyesiyiz
990 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

11.08.2016

Türkiye'nin Rusya ile yeniden yakınlaşma sürecine girmesi, dış siyaseti yanlış yorumlayanlar için Türkiye'nin Batı ittifakına şantaj yapması anlamına geliyordu... Sanki Türkiye NATO'ya ve NATO'lu müttefiklerine "Siz olmasanız bile, yanımızda Rusya var ya" mesajı veriyordu.
Oysa Türk dış politikasının uzun yıllar sonunda oluşan çizgisinde, bu tür gösterilere hiç yer yoktur. NATO'lu müttefiklerin ve özellikle Amerika'nın son darbe girişimine ilişkin ikircikli tutumlarına rağmen, "Derin Türkiye"de kimsenin "NATO'yu terk edip, Rusya ile ittifak kuralım" dediği duyulmamıştır.

NATO'dan açıklama 
Bu gerçeği NATO'lular da bildiği için dün Brüksel'de yapılan açıklamalar, olaya ışık tutar niteliktedir...
NATO'dan yapılan açıklamada, NATO'nun Türkiye'deki darbe girişimi karşısındaki tutumu ve Türkiye'nin NATO üyeliği ile ilgili spekülatif haberlerin basında yer aldığı belirtilerek, ittifakın bu konudaki pozisyonu vurgulandı. Türkiye'nin, NATO'nun ortak çabalarına önemli katkılarda bulunan değerli bir müttefik olduğu ifade edilen açıklamada, "Nesillerdir görülmeyen bir şekilde en büyük güvenlik sorunlarıyla karşı karşıyayken, Türkiye ittifakın uzlaşmaya dayalı kararlarında tam olarak yer almaktadır. Türkiye'nin NATO üyeliği tartışma konusu değildir" denildi.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/08/11/hem-rusya-ile-dostuz-hem-de-natonun-uyesiyiz

 

Yorum:

Doların vadesi

Dünyada köklü değişimlerin olabilmesi için mevcut sorunlara köklü çözümler getirilmesi gerekir.

Bugün tüm dünyayı dize getiren dolar, iktidardan düştüğü an dünyaya barış da, refah da, huzur da, demokrasi de, adalet de gelmiş olacak. Bunun için gerekli olan ilk adımı Çin-Rusya ittifakı atmıştır. Şimdi de Rusya ile Türkiye’nin dış ticareti kendi paraları ile yapıp, dolar yerine Lira-Ruble’yi kullanması gündemde. Bunun gerçekleşmesi halinde artık önü alınamaz bir süreç başlamış olacak. Ülkelerin kendi paralarını kullanmaları halinde Sermaye doları ile devletleri yönetmek rolünden vaz geçmek zorunda kalacak ancak beklenildiği gibi bunu olabilecek en acımasız, en kanlı şekilde yapacaktır. Olabilecek tüm fitnelere hazırlıkla olmak gerekiyor.

Geçtiğimiz aylarda düşürülen Rus uçağı sonrası girilen süreçte tarafların ne denli zarar görebileceğini hep beraber gördük. Gerek siyasi, gerek ekonomik krizlere sebep olan bu Sermaye oyunu 15 Temmuz darbe girişimi ile tam anlamıyla deşifre olmuş, tabiri caizse ak koyun, kara koyun meydana çıkmıştır.

Şimdiki süreçte artık çok dikkatli olmak, sağduyuyu elden bırakmamak ve İSTİŞARE EKİBİNİ ÇOK ÖZENLE SEÇMEK GEREKİYOR.

 Allah’ın yardımı bu kadar açıkken, nankörlük edip de çekirgenin durumuna düşmemek duasıyla bitiriyorum.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 374 | Tarih: 14.08.2016
Mehmet Barlas
Hem Rusya ile dostuz hem de NATO’nun üyesiyiz
Doların vadesi
990 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Yeni yöntem ne?
Hakikat ne?
987 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Ehl-i Sünnet’e saldırmak, İslâm’la savaşan Batılıların
Ya yeni hal ya izmihlal!
986 Okunma
Ali Bülent Dilek
Emre Kongar
Demokrasi şöleni
Yazık ki Haklı
946 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Hakan
İlker Paşa öyle demedi Sayın Cumhurbaşkanı
İtidalli olmak, oyuna gelmemek
926 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler