Zaman ayarlı operasyon
1155 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

17/6/2016

1- 

Mehmet Ali Kalay’ın Görkemli operasyonu, dünyaya İslamiyet’i yeniden sevdirmişti. Bunu söndürmek için Amerika’da CIA ve FBI Orlando operasyonunu düzenlediler. 54 kişi ölmüştür. O kadar da yaralı var. Eşcinsellere yapılan bu saldırıyı CIA ve FBI 29 yaşındaki Afgan bir genç olan Ömer Sıddık Metin'e yükledi.  Oysa Ömer Sıddık Metin FBI ile ilişkili biri. Belki de daha önce öldürülmüştü. Zaten olayda sekiz çeşit silah kullanılmış. Yani fail çokmuş.

- Sermaye ile siyaset arasında savaş var. Dolarla silah çatışıyor. Sermaye, Müslüman teröristleri devlete karşı kullanıyor, böylece devletlere Müslümanları yok ettirecek, sonra da devletleri emri altına alıp dünyayı Musevi devleti olarak yönetecek. Hayali bu. CIA ve FBI içinde Sermaye’nin paraleli olanlar da kullanılıyor. Yanlış teşhis, Sermaye’yi yenilmez güç göstererek insanları ümitsizliğe sürüklemekten başka bir işe yaramaz. Sermaye-Yönetim çatışmasında Sermaye Müslümanları terörist olarak kullanıyor. Halk ve devletler de Müslümanlarla işbirliği yaparak Sermaye’nin fitnesine son vermek istiyor. Sermaye’nin bu oyunu kendisinin aleyhine olur. Dünyayı İslamiyet etrafında birleştiriyor. İşte Allah’ın mekri budur.

 

2- Survivor

Bir kazada sağ kalan kimselerin survivor olarak kabul edildiğini öğreniyoruz. Yangın olur da bir kısım eşya kurtarılırsa bu da survivor olur.

- Arapçadaki necat karşılığı olmalıdır. Kurtuluş diyebiliriz. Yazar, dünyanın helake doğru gittiğini kurtuluş için Türkiye’ye dönmemiz gerektiğini söylemelidir. Onların oyunlarını anlatmalıdır. Erbakan teşhis kitabı yazarken ben karşı çıktım. Çözümleri ortaya koymalıyız.” dedim. Sonra tedaviyi beraber yaptık. İlim bakamından proje bazında Erbakan’ın yaptığı, Yazarın yaptığı doğru olabilir. Eğitim bakımından çok yanlıştır. Öğrenciye önce yanlışları söylemeyeceksin. Akılda o kalır onu doğru sanır. Önce doğrusunu söyleyecek sonra yanlış hareketleri göstereceksin. Kuralları vardır. Yazar, Türkiye’ye dönülmesini öneriyor. Çözüm yok. Dünya uçuruma gidiyor, bizim tedbir almamız gerek. Bu doğru ama tedbir nedir? Ondan bahseden yok. Yorumda onu anlatacağım.

 

3- Kıskaç operasyonu!

Uçağı düşürdüler. Rusya ile Türkiye’nin arasını açmak için. Putin söyledi Rus halkı dinledi. Antalya’ya gelmediler. Bu sadece Putin söylediği için değil, ekonomik kriz olduğu için gelmediler.  Türkiye’de bir şey yapamazlar.

- Uçak düştüğü zaman yazdım. Türkiye hemen Milli Savunma Bakanını istifa ettirmeli idi. Uçağı düşürenler askeri mahkemede muhakeme edilmeli idi. Rusya’dan özür dilenmeli idi. Rusya da hiç aldırmadan “Biz haberleri olmadan hudutlarını ihlal ettik. Uçak düşürmelerinde hakları var.” demeliydi. Her iki davranış gerçeklere uymayabilirdi ama siyaset gereği böyle yapılır. Gorbaçov’un devreye girmesi ile kriz ucuz atlatıldı.  Düşmanı yenmek için onu şaşırtmak gerekir. Uçak düşerse,  Türkiye buna sahip çıkar Putin de gereğini yapar hesaplarını bozmaları gerekirdi. İki ülke arasında savaş zorunlu sebeplerden doğar. Örnek olarak Türkiye Rusları boğazlardan geçirmezse Rusya savaşmak zorunda kalır. Türkiye NATO’nun silahlarını Türkiye’ye yığar ve Rusya tehlikeye girerse Rusya ile savaşmak durumunda olur. Rusya Erzurum’u işgale kalkışırsa veya donanma ile İstanbul’u işgal ederse savaşmak zorunda kalırız.

Şimdiye kadar Sermaye akılsızları yönettiler, bu tür kararlar aldırtıyor ve sonunda savaş çıkarabiliyordu ama bugün çıkaramıyor. Hala aptal yöneticiler çıkabilir ama insanlık artık uyanmıştır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

 

Karşılıksız dolara çözüm

 

Sermaye yirminci yüzyıldaki gücünü kaybetti. Artık basınla insanları kandıramıyor. Basının dolduruşuna kimse gelmiyor. Bugün Sermaye’nin tek silahı kalmıştır. O da karşılıksız dolardır. Hala dünyada dolar altın yerine geçerli olan paradır. Hala Sermaye sınırsız parasal güce sahiptir. Bu sayede hala teröristleri beslemektedir. Bu sayede hala rüşvet dünyanın en büyük hastalığı olarak devam etmektedir. Hala gümrükler gibi sermaye sömürü araçları devrede.

İnsanlığın kurtulması için çok basit tedbirler alınabilir.

   1- Her devlet kendi parasını altına kota etmelidir. Yani farksız olarak kendi parasını merkez bankası altınla değiştirmelidir. Merkez bankaları altının değerini değiştirebilirler. Bununla dövizleri de kontrol edebilirler ama merkez bankası altını karsız almak satmak zorundadır. Altının değeri o kadar yükseltilmelidir ki “Altınım bitti.” demelidir.

   2-  Devlet borç ve alacaklarını altına kota etmelidir. Devlet tüm ödemeleri kendi parası ile yapmalıdır. Tahsilatı da kendi parası ile istemelidir. Devlet kendi ülkesinin parası dışında bir parayı kullanmamalıdır.

   3-  Devletler birbirlerine kendi paralarını borç vermelidirler. Faizsiz olarak verilen bu krediyi halkına faizsiz olarak kredi olarak vermelidir. Onunla ithalat yapmalıdır. Böylece her devletin parası bugünkü sistemle çalışabilir ama dolar devreden çekilir.

   4- Devletler; emeğin,  malların, girişimin ve teknolojinin ülkelere karsı hareketlerine karışmamalıdırlar. Tekeli önlemelidirler. Dünyanın tek pazar olmasına karşı olmalıdırlar. Gayrimenkuller kalkmalı, vizeler kalkmalı. Devletler vergilerini alıp güvenliği kurmalıdırlar. Serbest piyasanın oluşması için hukuki düzenlemeler yapmalı. Makro planları düzenlemeli. Sosyal güvenliği işverene yük olmadan sağlamalı. Sermaye’nin kurduğu tuzaklar kaldırılmalıdır.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 366 | Tarih: 19.06.2016
Ergün Diler
Zaman ayarlı operasyon
Karşılıksız dolara çözüm
1155 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Eskiden hayatımızda şiirler de vardı
İhtiyaçlar Piramidi
1124 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
İHH'yı vurmak, mazlumları, kimsesiz çocukları vurmaktır
Sadakalı değil, Zekatlı sistemi kurmak!
965 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
‘Tak dağıtılmalı’ diyen Demirtaş’a sesleniyorum
Münafıklıkta zirve
958 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ali Bulaç
Siyasi İslam Nedir?
Adil Düzen'in Önemi
0 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler