Avrupa Birliği’nin insani değerleri ve gerçekler
1021 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

29.05.2016

Önümüzdeki Haziran'ın 23'ünde İngilizler sandığa gidecek ve "Avrupa Birliği'nde kalalım mı, çıkalım mı" konulu referandumda oylarını kullanacaklar... Buna benzer bir referandum bizde yapılsaydı ve "Avrupa Birliği'ne girelim mi girmeyelim mi" sorusu bizim halkımıza sorulsaydı acaba sonuç nasıl çıkardı?

Varsayalım ki bu tür bir referandumda ana konu "İnsani değerlerin AB ülkeleri tarafından nasıl algılandığı" çizgisinde olsun... İşin kilit noktası tabii ki ölümden kaçan Suriyeli sığınmacılara karşı kimin nasıl davrandığı olmaz mıydı?

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/05/29/avrupa-birliginin-insani-degerleri-ve-gercekler

 

Yorum:

İçe dönüş zamanı

Boyuna eleştirdiğimiz, o hiç mi hiç beğenmediğimiz, insana yaklaşımını doğru bulmadığımız Avrupa Birliği’ne girmek için neden bu kadar çırpındığımızı ve devamlı onların normuna göre bir düzen kurmaya çalıştığımızı ben anlayamıyorum.

Olaya sosyolojik açıdan bakacak olursak, toplumun düzeni ancak sosyo- ekonomik düzeyiyle paralel olursa gerçekçi bir yaşam ortaya çıkar. Bizden inanç, kültür, eğitim, ekonomi açısından farklı olan toplumların kurallarına göre yaşamaya kalkarsak, bu kurallar kağıt üstünde kalır ve herkes bunun  dışına çıkar. Gelişim olmaz, ancak gerileme ve anarşi olur.

Bizimkiler ısrarla dağılmak üzere olan bir topluluğa girmeye çalışma yerine kendi içlerine dönseler ve ona uygun bir yapılanmaya gitseler hem ülkenin uluslararası prestijini zedelememiş hem de işe yarar bir şey yapmış olurlar. Dünyaya göre AB kapılarında sürünen ve üyelik dilenen bir Türkiye profilini yıkmanın bana göre başka bir yolu yoktur.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 363 | Tarih: 29.05.2016
Ergün Diler
Yeni eski savaşı
Dünya Kuran’a kulak vermelidir
1148 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Kaybedecek vaktimiz yok: İnsana “yatırım” yapmadan aslâ
İnsana yatırımı yapacak insanlar üretmek!
1041 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Avrupa Birliği’nin insani değerleri ve gerçekler
İçe dönüş zamanı
1021 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Yıldönümünde Gezi'ye dair soru ve cevaplar
Gezi’ye dair diğer cevaplar
983 Okunma
Lütfi Hocaoğlu