Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kararlılık uyumu şa
931 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

20.05.2016

Tam uyum 
Dış siyasette atılması gereken adımlarda da, Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın tam uyumu kaçınılmaz bir gerektir. Eğer bir yabancı "Biz Başbakan'la anlaştık, Cumhurbaşkanı'na ne oluyor ki" benzeri açıklamalarla Türkiye'yi hizaya getirmeye kalkışırsa, onun ağzının payı hemen verilmelidir. Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yarışır gibi her gün meydanlarda ve televizyonlarda boy göstererek zamanını geçirmek yerine kendini önünde bekleyen sorunları çözmeye adarsa, başarı şansı daha da artacaktır.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/05/20/cumhurbaskani-ile-basbakan-arasinda-kararlilik-uyumu-sarttir

 

Yorum:

Günü ‘bugün’den ibaret sananlar

Başkanlık sistemine doğru gidilen bir ülkede, cumhurbaşkanı ile başbakan arasında uyum arayışına girmek ekstra gerginlik ve zaman kaybından başka bir şey olmasa gerek. Sırf böyle bir uyuma ihtiyaç duyulmadığından yetkiler tek elde toplanmaya çalışılıyorken, kim takar başbakanı!

Dünyanın yerel yönetimlere, kantonlara doğru yol aldığı bir çağda ısrarla merkeziyetçi bir tutum takınmak, inattan öte bir şey olsa gerek. Herhalde bunun için çalışanlar hep baki kalacaklarını zannediyor, bu sebepten kendileri için şartları olgunlaştırmaya ve uygunlaştırmaya çalışıyorlar. Durum böyle olsaydı bile işin vahameti değişmeyecekken, bir de devletin o çok korktukları DİĞERLERİ’nin eline geçtiğini düşünsünler, bakalım aynı kararlılık ve iştahı sergileyebilecekler mi?

Başa gelen herkes ‘Milletim için’ ile başlayan vaatlerle sadece ama sadece kendi çıkarı için çalışırsa zaten bu ülkenin daha iyi şartlarda olmasını bekleyemeyiz.

Çözüm yerel yönetimlerle demokrasiyi hayata geçirmek ve merkezi koruma ile güvenliği sağlamaktır. Ülkede başkan sıfatıyla tek bir genelkurmay başkanı olmalı ancak her bölgenin(bölge olması şart değil, başka bir yönetim birimi de olabilir) başkanı ayrı olmalıdır. Biz bunu sağlamadıkça, özgürlükler de, demokrasi de, insan hakları da, uygarlaşma da ancak ve ancak hayal olur.

Sayın Barlas yazısında başbakan ile cumhurbaşkanının görevlerini karıştıracak ve sırf işini yapmaya çalışıyor diye Başbakan’ı azarlayacak kadar gerçekleri karıştırmış durumdayken, Allah aşkına söyler misiniz bana, sokaktaki vatandaş ne yapsın?

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 362 | Tarih: 22.05.2016
Ergün Diler
Senaryo
Neler yapılacak?
1267 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
PKK’nın Roboski’si
AK Parti dönemi fecr-i kâzibdir
1001 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Gelen büyük felâket: İslâm’ı dize getirmek ve “bitirmek
Tecdid-i iman olurda tecdid-i İslam olmaz mı?
957 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kararlılık uyumu şa
Günü ‘bugün’den ibaret sananlar
931 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler