Özgürlükçü demokrasi en büyük zenginliğimizdir
1167 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

27.04.2016

Özgürlükçü demokrasi en büyük zenginliğimizdir

Komşularımızda olduğu gibi topraklarımızdan petrol ya da doğalgaz fışkırmadı... Ama Anadolu insanının bilinci bu toprakların kaderini, komşularımızın sahip olamadıkları zenginliklerle donattı... "Kader size sadece limon veriyorsa, bundan limonata yapmayı denemelisiniz" denilmez mi?
İşte bu bilinç sayesinde bu zor coğrafyada çoğulcu ve özgürlükçü demokrasi yaşıyor. Bilinçli insanlar ve toplumlar en elverişsiz coğrafyalarda bile, kaderlerinin yönünü olumluya çevirecek kararlar alabilirler. Bu bilincin sandığa yansıması sayesinde Türkiye'nin alt ve üst yapısı yenilendi... Yollar, köprüler yapıldı, köylü toplum kentli oldu. Türkiye bir turizm ve bir ihracat ülkesi olarak 21'inci yüzyılı karşıladı.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/04/27/ozgurlukcu-demokrasi-en-buyuk-zenginligimizdir

 

Yorum:

Yerinden yönetim

Başlığa bakıyorum da Sayın Barlas’ın hangi yüzyılın Türkiye’sinden bahsettiğini anlamaya çalışıyorum.

Etrafıma bakıyorum hoşgörüsüzlüğün, nefretin, bencilliğin ve şiddetin hiç bu kadar tavan yaptığı bir dönem hatırlayamıyorum. Tabii bu çok da önemli bir veri olmasa gerek ne de olsa bu yaşlarda edinilen tecrübenin bu kadar büyük bir gözlem yapmaya yeterli olamayacağı hepimizce malum.

Benim asıl merak ettiğim nokta, bu coğrafyaya verilen nimet özgürlükçü bir ruhsa, biz ne ara bu kadar tutsak yaşar olduk? Biz özgür falan değiliz. Bir boyunduruk altında yaşıyoruz ve yaşam koşulları bizi daha ileri düşünmekten alıkoyuyor. Birinci derdimiz geçim sıkıntısı ki bu zaten çoğumuzun ömrünü tamamlamasına sebep oluyor.

Birçok farklı ırkı ve dolayısıyla kültürü yüzyıllarca barındırmış olan bu topraklar, muhakkak ki dünyada özel bir yere sahiptir ve illa ki dünya siyasetinde önemli roller alacaktır. Ancak bu, bizim kuru kuru demokrasi ve özgürlük söylemlerimizle değil etkin faaliyetlerimizle gerçekleşebilir. Farklı seslere tahammül edebildiğimiz gün o görev tamamlanmış olur. Bunun da benim bildiğim tek yolu Adil Düzen’e göre yerinden yönetim sistemini uygulamaktır.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 359 | Tarih: 1.05.2016
Ergün Diler
Dolaşım sistemi!
Laiklik
1324 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Laiklik, “tasma”! Özgürlükse, ayartıcı maskesi!
Laiklik veya Allah(cc) yolunda ölmek!
1252 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Erdoğan son noktayı koydu ama dağılmıyoruz. Neden?
Komik vaziyet
1188 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Özgürlükçü demokrasi en büyük zenginliğimizdir
Yerinden yönetim
1167 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler