Ezik olmak beyinsel körlüğü de beraberinde mi getirir?
1249 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

14.04.2016

Neler yaşamadık ki?
- Yargıda haksızlığa uğradığımız zaman, kurucusu olduğumuz Avrupa Konseyi'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde hakkımızı mı arayabilirdik? Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkımız mı vardı? Farklı düşündüğümüz veya ana dilimiz farklı olduğu için susturulduğumuzda, bunu kime duyurabilirdik ki? Şimdi kutsadığımız, kendilerine övgüler düzdüğümüz şairlerin, yazarların, düşünürlerin hayatlarının kaç yılını adliye ile cezaevi arasında geçirdiklerini unuttuk mu?

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/04/14/ezik-olmak-beyinsel-korlugu-de-beraberinde-mi-getirir

 

Yorum:

Hipotez-Kanun İlişkisi

Bir iddianız vardır. Öncelikle bunu ortaya koyar ama elle tutulur hiçbir veriyle bunu ispatlayamayabilirsiniz. Bu iddiasız iddiayı desteklemek için deneyler, çalışmalar yapar ve sonuçlarla hipotezinizi kuvvetlendirirsiniz. Geçen zamana rağmen yerinizde duruyorsanız artık sarsılmaz bir gerçeğe ulaşmışsınız demektir.

Tabii bu her zaman böyle kolay olmayabilir. Çalışmalarınız baştaki savınızı sarsabilir hatta temelden değişikliğe bile yöneltebilir. O zaman da yapılacak iş çalışmayan, hatalı olan kısmı değiştirip yeni bir hipotezle yola devam etmektir.

Yana yakıla şikayetlendiğimiz anayasa için şimdiye kadar ne yaptık? Dönemsel ihtiyaçlar için anlık kanun değişiklikleri dışında, hangi tuğlaya dokunduk? Hiç.

Çalışmadığı baştan belli olan, devamlı hata veren bir sistemi süsleyerek yaşatmaya çalışmak ne kadar akla uygun? Hiç.

Avrupa İnsan Hakları’nın tüm insanlığı kucaklayan, adil ve evrensel değerlere sahip olduğunu gösteren hangi davasına şahit oldunuz? Hiç.

‘Yeni bir anayasa’ derken bile, önceden belli kesimlerce, üstünkörü hazırlanmış taslaklar dışında hangi ciddi ve ilmi çalışmanın hükümetçe onay gördüğünü ve en azından anayasa çalışmaları komisyonuna dahil edildiğini gördünüz? Hiç.

Bu kadar ‘hiç’in olduğu bir ülkede mevcut yasalar üzerinde tadilat yapma şansımız var mı, varsa bile bunun bir anlamı var mı? Hiç.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 357 | Tarih: 17.04.2016
Ergün Diler
Büyük Anlaşma
Büyük savaş ve Çözüm
1402 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Ezik olmak beyinsel körlüğü de beraberinde mi getirir?
Hipotez-Kanun İlişkisi
1249 Okunma
Tayibet Erzen
Emre Aköz
Naçizane Uyarılar
Klişe
1190 Okunma
Vahap Alma
Yusuf Kaplan
“İslâm dünyası”,İslâm’ın etrafında toplanamadığı sürece
ADİL DÜZEN PARTİSİ ACİLEN KURULMALI.
1183 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Köy Enstitüleri, Kuran Kursları
Allah’ın aydınlık dediğine karanlık diyenler
963 Okunma
Lütfi Hocaoğlu