Operasyon üstüne operasyon
1398 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

26/02/2016

Demirbank, 1 milyarın üstüne satılacakken vergi ödenmesin diye 350 milyona satıldı. Banka tasfiye edilirken sesini çıkarmayan sahipleri, Avrupa mahkemesinden özel karar çıkardılar. Devlet büyük tazminatlar ödeyecek. Devletin banka verelim teklifi için “yukarıya soralım” dediler.

- Sermaye karşılıksız doları insanlığa kabul ettirmiş. Her şeyi dolara bağlamış. Böylece Sermaye dünyayı istediği gibi idare ediyor. Devletlerle Sermaye arasında savaş vardır. Doların karşısına altın bono ile çıkmadıkça bu savaş bitmez.

 

2- Şemsiye

- 93’te Saddam Kuveyt’e girdi, geri çekildi. Kürtler özerklik elde ettiler. Eşref Bitlis Paşa buna karşı idi.  CIA öldürdü. Yalnız onu değil, Özal, Mumcu hep o dönemde operasyona tabi tutuldu. Başkanın değişmesiyle siyaset değişmez. Bunlardan Obama’nın haberi yok.

- Sermaye Ortadoğu’da İsrail imparatorluğunu kurmak istiyor. Büyük Ortadoğu projesi budur.  İran, Irak, Türkiye, Suriye, Arabistan, Mısır ve Kuzey Afrika parçalanacak, nüfusu 10 milyonu geçmeyen devletçikler olacak. Silahtan tecrit edilecek, İsrail’e atom dahil her türlü silah verilecek böylece İsrail bir Ortadoğu oluşturulacak ve Sermaye Ortadoğu’ya taşınarak dünyayı yönetecek. Dinsizleştirilmiş Ortadoğu halkından bilhassa Türkler’den tetikçiler İsrail ordusunda paralı asker olarak çalıştırılacak. Bu plan Erbakan’ın dünyaya anlattıkları ile aksadı. Sovyetler demokrasiye geçti. ABD Obama’yı seçti şimdi de Clinton’u seçerse Sermaye bitiyor demektir.

 

3-Büyük Operasyon

İşe El-Kaide’den başladı. Kendisi mağarada ama dünyadaki tüm pislikleri o yapıyordu. Müslümanlar anarşist hale geldi. ABD ve Rusya bir olup İslam alemini yok edecek, Avrupa’yı da devre dışı bırakacaklar.  Rusya Suriye’ye girdi. Göç dalgası Türkiye ve Avrupa’ya vurdu. Böylece Avrupa Birliği dağılma tehlikesine girdi. Türkiye ikiye bölündü. Türkiyesiz bunlar yapılamaz.

- Yazar ikilem içindedir. Hem dünya İslam’a ve Türkiye’ye karşıdır. Hem de Rus Amerikan ittifakı içinde etkin rolü vardır. Mahir Kaynak da buna göre düşünüyordu. Ona göre gelecek dünyada Çin ve AB bir olacak, Rusya ve ABD bir olacaktı. Savaş sonunda Rusya ABD tarafı kazanacak ve Türkiye onlar tarafında yer almalıdır. Bunu açıkça söylemiyordu ama açıklamalar hep o istikamette idi.

Benim görüşüm farklıdır. Rusya, Çin ve İran bir, ABD ve AB bir olacak, üçüncü cihan savaşı çıkarılacak. Savaş alanı Türkiye ve İran olacak. İki ülke halkıyla beraber tarihten silinecek. Sermaye şimdi oturup, bu iki devleti parçalayıp devletçikler haline getirecek ve İsrail İmparatorluğu’nu kuracaktır. Büyük devletler yerine küçük devletler yönetecek. Bilgisayar sayesinde artık merkezi güçlere gerek yoktur. Yeryüzü 1000’e yakın devletçikten oluşturulacak. Buna karşı ulusal devletler direnecek ve sonunda devletler ulusal olacaktır. Yeryüzünde nüfusu 30 milyonla 100 milyon arasında devletler olacaktır.

 

4- Elin Adamları

Graham Fuller geçtiğimiz gün televizyondaydı. Önemlidir. İzlenmesi gereken biridir. Birkaç maddede Türkiye'yi uyarıyordu... Açık açık! 
Türkiye Erdoğan'ın BAŞBAKANLIĞI dönemindeki politikalara dönmeli. Dönmezlerse hem Türkiye hem AK Parti büyük zarar görür. 
 Esad gitmeyecek. Ankara kendini buna hazırlasa ve bununla yaşamayı bir an önce öğrense iyi olur. 
 Katar'la ilişkiler geriye çekilmeli, azaltılmalı... 
 İran'la karşı karşıya gelinmesin. 
 Moskova ile ilişkiler düzeltilsin. 
 Suriye, Irak ve Türkiye'deki Kürtler ile yakın ilişki kurulmalı...

HDP kendisini kapattırmak istiyor, böylece tüm Kürtleri PKK’nın yanında toplayacak. CHP HDP’nin yerini alacak. Baykal devreye girdi CHP de parçalanacak. MHP’de Akşener Amerikancı olarak görevini yapıyor. AK Parti içinde bunlara meyilli olanlar var. Türkiye daha da karışacak.

 

- Obama ve Putin Sermaye ile savaşta. Erdoğan’ı yanlarına almışlardı. Sermaye bunların arasını bozmak için her türlü operasyonu yapmaktadır. Graham Obama’nın adamı olarak Türkiye’ye doğru şeyler söylemektedir.

1- Türkiye eski siyasete dönmelidir. Yani Beşar Esat’la dost olduğu günlere dönmelidir. Komşuların iç işlerine karışmamalıdır. Esad ile de Sisi ile de aralarını iyileştirmelidir.

2- Esad gitmeyecek, ona karşı olan siyasetten vaz geçmelidir. Şimdilik Esad’ın dışında Suriye’de birliği sağlayacak kimse yoktur. Kulağı dost olarak çekecek.

3- Katar Sermaye’nin kalesidir. Oraları daha Rusya ve Amerika ele geçirememiş. Türkiye’nin gücü yetmez.  Küçük devletler devlet değil ki,  devletlerin birer maşasıdır.

4- “İran’la karşı karşıya gelmemeli” diyor. Değişik yazılarımda bunu en büyük tehlike olarak görüyordum.

5-Rusya ile iyi ilişkiler için değişik yazılar yazdım.

6-Bütün Kürtlerle iyi ilişkiler kurmalıdır, diyor. Sermaye, yaşlı PKK‘lıları tasfiye edip yerine genç PYD kadrosunu oluşturuyor. Bunların üzerine saldırmak, onların güçlenmesini sağlamaktır. Yani Sermaye PKK kadrosunu tasfiye ediyor. Aralarında çatışma var. Düşmanın birleşmemesi için sıra ile saldıracaksınız. İkisine birden saldırırsanız yenemezsiniz. Birini bitirdikten sonra diğerine geçeceksiniz. Bu beyan, ABD’den gelen büyük mesajdır. Biz görünürde farklı konuşabiliriz. Sizin asıl yapacağınız iş bunlardır diyor. Demek ki ABD sermayesiz de büyük devlettir.

Sermaye ve ABD, bir noktada anlaşmış durumdadırlar. Buna 1 Kasım seçiminde karar verdiler. AK Parti dışındaki partiler tasfiye edilmelidir. Yerine DYP benzeri bir parti kurulmalıdır. Bunu bugün ancak Gül yapabilir.  Bana göre Gül Erdoğan’la bu konuyu görüştü. ABD DYP benzeri bir partinin kurulmasını ve bunun diğer üç partinin tasfiye edilerek yapılmasını ve böylece Türkiye’de bu partiler arası denge kurulması gerektiğini söylüyor. Arınç’ın evinde ne karar aldıklarını bilmiyoruz. Ben Adil Düzen Partisinin kurulması taraftarıyım. Emekli bir orgeneral bunun başına geçmelidir.

 

-Bir Yahudi kadın, İngiliz parlamentosunda. Siyonizmin fedaisi. Sur’da bulunuyor. Kimle savaştığımızı görelim.

Artvin’de Cerattepe’de büyük altın rezervleri var. Almanya’da kurulan vakıfların Türkiye uzantıları burada doğa koruması bahanesi ile altın çıkarttırmıyorlar. Dr. Necip Hablemitmoğlu Bergama eylemlerinde bu hususu ortaya koyduğu için öldürülmüştür.

- Alman vakfı dediğin Sermaye’nin kurduğu paravan vakıftır. Petrol gibi altın rezervlerine sahip olmak istiyor. Kendisinin çıkaramadığı yerlerde siyanür, doğa derken ulusların altın üretmesine mani oluyor. Çözüm;  madenler insanlığındır. Devletler sadece beşte birini vergi olarak alırlar. Çıkarma tüm insanlık için serbesttir. Sadece özel hukuk ihalelerine mahkeme müdahale eder.  

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Yeni Parti

Sermaye, yeni güç oluşmaya başlayınca önce onu yok sayar ve büyümesini böylece önler. Yeni oluşum güçlenecekse onu doğrudan muhatap almaz, onu sessiz sedasız durdurmaya çalışır. Durduramazsa şiddetli bir şekilde ona savaş açar. Yenemezse onu tanır. İçine soktuğu ajanlarla yönetimi ele geçirir. Böylece sonunda doları ile fetheder. Ne var ki bunu yaparken taviz vermek zorundadır. Yeni oluşumu görüşlerini bozarak benimsiyorlar.

Bundan sonra bu oluşumu ikiye böler. Birbirleri ile çatıştırmaya başlar. Her iki tarafa kendi adamlarını yerleştirir. İki grup vardır. Başkaları elenir. Her ikisinin de başına kendi adamları geçmiştir. Böylece yönetme devam eder.

Osmanlı İmparatorluğu’nda orduyu, yeniçeri ve sipahi teşkilatı olarak bölmüş ve yönetmeye başlamıştır. Sipahi teşkilatı sonunda tasfiye olmuş ve milli ordular kurulmuştur. Meşrutiyette iki parti oluşturulmuş bunlar arasındaki kavga orduya bulaşmış ve cephede birbirine ihanete dalmıştır. Balkan ve  Birinci Cihan Savaşı böyle kaybedildi.

CHP zamanında da İnönü ve Bayar çekişmesi şeklinde ortaya çıktı. Sonra CHP DP ikilisi uzun sürmedi. CHP ve diğer partiler dengesi Evren’e kadar sürdü. Evren CHP’yi de kapattı. Ondan sonra denge Milli Görüş ile diğer partiler arasında başladı. Demek DYP’yi CHP’ye teslim etti ve %5 oy böylece CHP’ye katıldı.

7 Haziran’da yapılan denemede CHP ve MHP ile bu sorunun çözülemediğini görünce şimdi yeni oyun peşinde.  HDP kapatılacak, MHP ve CHP bölünecek, AK Parti’den de dışlananlar birleştirilecek ve yeni parti kurulacak ve Türkiye’de iki İslami eğilimli parti kurulacak bunlar arasında denge kurulacaktır.

HDP’nin tasfiyesi, CHP ve MHP’deki karşı sesler, Gül Erdoğan görüşmesi, Arınç’ın evinde toplantılar, bu yolda atılmış adımlardır.

HDP, MHP, CHP bugünkü şartlar altında muhalefet yapacak durumda değildir. AK Parti de ancak bunların korkusu ile oy alıyor, muhalif parti kalmayınca o da paramparça olur. O halde bir parti kurulmalıdır.

1- Bu partinin genel başkanı emekli orgeneral olmalı.

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisinde, ona sadık olmalıdır. Yoksa başarı şansı yoktur. Aksi halde ülke için yararlı olmaz.

3- Türk ordusu o partiden emin olmalıdır ordu sivil yönetime karışmamalı ama bir daha Ergenekon yaşanmamalıdır.

4- Parti laik olmalıdır.  Siyaset dine, din de siyasete karışmamalı. Yeni anayasayı hazırlayıp düzen değiştirmeden iktidara talip olmamalı, yeni anayasa yapılıncaya kadar AK partiyi desteklemelidir.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 350 | Tarih: 28.02.2016
Ergün Diler
Operasyon üstüne operasyon
Yeni Parti
1398 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
HDP'nin açıklamasına cevap veriyorum
Münafıklığın en üst derecesi
1174 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Şafak bulutları, çığır-insan sahabe timsaller nerede!
Kaht -ı rical,katl-i rical ve peygamberleri öldürmek!
1174 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Mahkemelerin varlığı adaletin varlığının kanıtı değildi
Yeni Anayasa
1169 Okunma
Tayibet Erzen
Emre Aköz
Sevgililer Günü İçin (dayaklık) Hediyeler
Aşk’a İntifada
1140 Okunma
Vahap Alma