İktidara karşı olmak terörü desteklemeye gerekçe olabil
1041 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

13.02.2016

İktidara karşı olmak terörü desteklemeye gerekçe olabilir mi?

Şu anda Türkiye'nin bütünlüğünün, güvenliğinin, istikrarının yanında olmak ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın veya AK Parti iktidarının yanında olmayı karıştıranlar var...
Eğer ülkeniz içeriden ve dışarıdan tezgâhlanan komploların hedefi ise ve eli silahlı çeteler Güneydoğu kentlerinde yaşayanlara hayatı zindan ediyorlarsa, "Ben bu iktidara karşıyım" gerekçesi ile terörizmi meşru görmek kabul edilebilir mi? Bunlar terörü siyasal ve sosyal yaşama egemen kılmak için her çeşit melunluğu tezgâhlarken, devleti suçlamak hangi akla ve mantığa sığar? 

Acı gerçekler 
Ya da Amerikan derin devletinin ürettiği bir örgüt "Dini cemaat" kisvesi altında Türkiye'de adliyeyi, polisi ele geçirip darbe yapmak için harekete geçtiyse, bunları izlemekle yetinmek mümkün müdür? Bu örgütün tezgâhladığı komplolar ile çok yakın geçmişte nice suçsuz insan tutuklandıysa, bugün bu örgüt adına konuşan ve yazanların "Özgürlük ve adalet istiyoruz" içerikli söylemleri bir anlam taşır mı? 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/02/13/iktidara-karsi-olmak-teroru-desteklemeye-gerekce-olabilir-mi

 

Yorum:

İlahi adalet

Dünya; aklı hür, vicdanı hür yaratıkların diyarı olsaydı ne güzel olurdu değil mi?

Düşünsenize bir kere ön kabul yok! Ön ret yok! Ambargo yok! Cadı avı yok!

Amma velakin bunların hepsi bizde var.

İnsanların siyasi fanatikliği, siyasi küfre kadar dayandırabildiği bir toplumda duygular ve çıkarlar ön planda olur. Herkes ranta göre hareket eder. Bugün iktidar diye AK Parti camiasında olan bir sürü insan geçmişin 28 Şubat goygoycusu, başörtülü avcısı, cuntacısı, din düşmanıdır. Talihe bakın ki her ne olduysa yanan ampul kalplerini de aydınlattı ve imana geldiler. İşte sana ilahi(!) mucize.

Cefada olmayıp da sefa sürenlerin akıbetini zaman gösterecektir. Bugün sırf işlerine gelmiyor diye, sırf AK Parti’nin başarısı olmasın diye ki ‘başarı’ kavramı bu terör süreci için oldukça manidar ve düşündürücü bir kavramdır, PKK ve destekçilerini savunanları ahiret için Allah’a havale etsek de bu dünya için layıklarını bulmalarını diliyoruz.

İyi ve güzel olan birçok kavrama kuşkucu ve kötümser yaklaşmamıza sebep olanlar yarın bu ülkede kargaşa olunca soluğu yurtdışında alacaklarından o kadar da emin olmasınlar. Ne de olsa kullanılan eldivenin sonu daima çöp kutusu olmuştur. İlahi adalet de işte tam bu noktada tecelli etmiştir.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 348 | Tarih: 14.02.2016
Ergün Diler
100.yıl
Çözüm yerinden yönetim
1147 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
PYD üzerinden CHP’ye vurmak
Biz haklıymışız
1115 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Müslüman olma coşkusu, ümmîleşme ve “vasat ümmet” yolcu
Mumyacı Müslümanlar!
1059 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
İktidara karşı olmak terörü desteklemeye gerekçe olabil
İlahi adalet
1041 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler