Alan hakimiyeti kırsalda ve kentte farklı anlam taşıyor
1131 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

17.12.2015

Bugün yaşadığımız hiçbir olay, bizim için ilk değildir. Terörü de sade dağlarda ve kırsal kesimde yaşamadık ki... Batı kentlerimizde bile "Kurtarılmış bölgeler" olduğunu 1980'lere dayanan yıllarda görmedik mi? Ama yazılı hafızası zayıf olan toplumlar geçen haftayı uzak tarih olarak görür. Belirli konularda elde edilen birikimler de, buharlaşırlar. 
PKK'lı teröristlerin Güneydoğu kentlerinde sahneye koydukları eylemlere karşı verilen mücadelede, geçmişten alınan derslerden yararlanılması gerekir. 

Farklı alanlar 

Güvenlik güçlerimiz terörle mücadele edilirken "Alan hâkimiyeti"ni elde etmek konusunda kırsalda çok başarılılar... Dağlardaki mağaralar bile artık güvenlik güçlerinin hedefleri arasında. Ama durum kentlerdeki terörle mücadele konusunda biraz farklı. Binlerce insanın yaşadığı bir kenti, hendeklerle, tünellerle donatan teröristlerle mücadele ederken, o kentin tüm yaşamını bütünüyle durdurmak teröristlerden çok o kentte yaşayan ve terörle ilgileri olmayan insanları daha çok etkiler. 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/12/17/alan-hkimiyeti-kirsalda-ve-kentte-farkli-anlam-tasiyor

 

Yorum:

Savaş kapıda değil, çoktan içeri girdi bile!

Türkiye hem içerde hem dışarda hareketli günler geçiriyor. Rusya ile Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan gerilim sürerken ülkenin doğusunda da tansiyon hiç düşmüyor. Diyarbakır’da, Şırnak’ta insanlar sokağa çıkma yasağı ile hayatlarını sürdürüyorlar. Sorsak “ülkede savaş yok”, “PKK’yı bitirdik”, “kara savaşında bizden iyisi yok” falan, filan. İcraatta ise Cizre gibi Silopi gibi avuç içi kadar olan yerler bile pislikten arınmış ve güvenli hale getirilebilmiş değil. Durum bu iken biz niye hala kendimizi kandırıyoruz ve ısrarla aslanı oynuyoruz? Türk ordusu güçlü, amenna. Peki, operasyonlar isabetli mi? Tartışalım.

Basın niye susuyor?

Niye hükümet layıkıyla eleştirilemiyor?

Biz hangi ara bu kadar korkak, bu kadar çıkarcı, bu kadar yalaka bir toplum olduk?

Burnumuzun dibiyle ilgilenmeyip oradaki insanları çıkar çatışmalarının içinde bıraktıkça, onlara yapılan bu zulme ortak olmuş olmuyor muyuz? Niye doğudaki insanlar eğitim gibi, sağlık gibi temel hizmetlerin bile yerine getirilemediği bir sürece maruz kalıyorlar? Niye herkesin derdi Rus gazı da, oradaki insanların ekmek kuyruklarından haberleri yok? Bu soruların cevabı aranmıyorsa artık Allah’ın müdahalesini bekleyeceğiz, yapacak bir şey yok.

Sonuç olarak; eğer koskoca devlet, ufak bir ilçede bile güvenliği sağlayamıyorsa siz bu ülkeyi işgal edilmiş sayın.

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 340 | Tarih: 20.12.2015
Ergün Diler
Güçlü Ülke
Sorunların Çözümü
1332 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Yüzyılın projesi: Siyer-i Nebî Külliyesi-2
DEVLET KURUMU ALLAHTAN KORKAR MI?
1324 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Sur'a, Cizre'ye, Silopi'ye duyarsızlığın nedenleri
PKK ve aveneleri
1200 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Alan hakimiyeti kırsalda ve kentte farklı anlam taşıyor
Savaş kapıda değil, çoktan içeri girdi bile!
1131 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler