Güçlü Ülke
1333 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

Güçlü Ülke

 12/12//2015

1- Obama Kahire’ye geldi. Afrikalılarla barış içinde olacağız mesajı verdi. AB’ye cephe alıyordu. Osmanlıdan bahsedemedi. ABD’nin rakibi Osmanlılardı. Biz Kürtleri koruduk. Yeniden Osmanlı hakimiyetini sağlayacağız. Dünyaya barışı ancak biz getiririz.

- Enver Paşa Osmanlı İmparatorluğu’nu bu aklıyla savaşa soktu. Sonu imparatorluğun yıkılması ile bitti. Obama Kahire’ye geliyor. Türkiye hala Mısır ve Suriye yönetimlerine aldırmıyor. Rusya ile arası açık. İran gazı vermiyor. Çocukça ve tehlikeli iddialar. Türkiye dünyanın merkezi. Silahla, çatışmayla değil. Adil Düzen ile.

 

Putin’den sonra

2-  Petrolü 35 dolardan 150 dolara çıkardılar. Rusya’yı zengin ettiler. Rusya elde ettiği dolarla Rusya’daki muhalifleri bertaraf etti. Şimdi aynı el petrolü 150 dolardan 37 dolara iki günde indirdi. Putin’i göndermek istiyorlar. Yerine Bası Türk olan Şoygu mu gelecektir. Petrol fiyatı düşünce Rusya ve Müslüman ülkeler kaybetti. Avrupa ve Türkiye kazandı.

- Sermaye daima denge ister. ABD’ye karşı Rusya’yı dengede tutuyor. AB’ye karşı Çin’i dengede tutuyor.  CHP’ye karşı DP’yi dengeliyordu. Onu yıktı. AK partiyi dengede tutuyor. Rusya güçlendi, Sermaye’ye kafa tuttu şimdi indiriyor aşağı. AK Parti güçlendi kafa tuttu onu indiriyor. Çin güçlendi ne tarafta olduğu belli değil. Şimdi bunları dengeye getirmek istiyor. Yazarın yaptığı gibi kışkırtanlar var. Ama Çin’i de dahil edersek 4 lider yeniden anlaşır ve Sermaye’nin canına okuyabilirler.

 

Yeni Denge

3- Ruslar gazı, Türkler petrolü, ABD teknolojiyi kontrol edecek. Yeni denge bu.

- Sermaye şimdiye kadar Türkiye’de yatırım yapmıyordu. Çünkü Türkiye dinsiz ve güçsüz olacak, Ortadoğu’da İsrail İmparatorluğu kurulacak ve ateist Türkiye imparatorluğa tetikçilik yapacaktı. Erbakan’ın çıkışı ile bunun başarılamayacağını gören Sermaye İstanbul’da yatırımlar başladı ılımlı İslam’la Türkiye merkez olacaktı. Sermaye ikiye ayrıldı. Yatırımlar devam ediyor. Sermaye’nin elinde dolar var, Sermaye’nin elinde petrol var, Sermaye’nin elinde mafya var, Sermaye’nin elinde medya var.  Obama, Putin, Erdoğan üçlüsü bu imkanları bertaraf edecek tedbirler alıyorlardı. Obama ve Putin bu birliği sarstılar. Üçüncü cihan savaşı bu iki liderin çabası ile önlenebilir. Her iki lider Adil Düzen’e, Akevler’e kulak vermelidir.

 

Engellesinler de görelim

4- Biz güçlüyüz. Yeniden dünyaya hakim olacağız. Engellemeye çalışıyorlar. Engellesinler de görelim.

- Yazar, neler söylediğinin farkında mı? Sermaye böyle işlerle Osmanlıyı savaşa soktu ve yıktı. Hitler’i dünyaya saldırttı, Almanya’yı yıktı. Üçüncü bin yıl uygarlığı ya barış üzerinde kurulacak ya da ikinci dünya savaşı çıkarılacak. Ortadoğu onar milyonluk devletlere bölünecek, İsrail merkezli Ortadoğu birleşik devletleri kurulacak. Devletler silahtan arındırılacak. İsrail atom kimyasal, biyolojik ve bombalarla hakim olacak. Sermaye İstanbul’a taşınacak. Yazar Sermaye’ye böylece çanak tutuyor.

 

Büyük Yürüyüş

5- Türkiye, mahallenin ağabeyisi geri döndü. Güçler bölüşüldü. Petrol Türkiye’ye kaldı.

- Sermaye’nin elinde dört silahı var; a) Dolar, b) Petrol, c) Terör, d) Basın. Bunları elinden almak gerekir. Devletler bu hususta çaba gösteriyor. Doları alınmadıkça onun fitnesi bitmez.  Devletler ilahi kitaplara ve son kitap olan Kuran’a dönmedikçe Sermaye’yi yenemezler. Kuran’ı yarım asırdır günümüzün sorunlarını çözmek üzere yorumlayan Akevler’dir. Ona kulak verilmelidir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Sorunların Çözümü

Bugün Sermaye ile devletler arasında ayrı olmak üzere büyük savaş vardır. Bu Allah’ın takdiridir. Bunlardan biri; Siyasiler veya Sermaye veya her ikisi Kuran düzenini kabul edecek böylece Üçüncü Cihan savaşı olmadan Üçüncü bin yıl uygarlığına geçilecektir. Yahut taş üstünde taş kalmayacak. Nuh’un gemisine binenler semt kooperatifleri kurarak kurtulacaklardır. Onlar yeni uygarlıklar kuracaklar.

Kurtuluşa gitmek için;

1- İstanbul’da kuyumcular kooperatifi kurulacak ve altın bonosunu çıkaracak. Kooperatifin dünyanın her ilçesinde şubesi olacak. Kuyumcular ortak olacak bonoları altınla alıp satacak. Bankalar bonoları yerli para ile değiştirecek. Böylece dolar uluslararası para olmaktan çıkacaktır.  Uluslararası paranın karşılığı altın olacak.

2- Yeryüzünde devletler dış savunmaları yapacaklardır. İller bağımsız olacak ve iç güvenliği yapacaktır. Böylece uluslararası terör sona erecektir. İstihbarat ve mafyanın kaynakları kesilmiş olacaktır. 

3- Devletlerarası anlaşmazlıklar hakemler yoluyla çözülecektir. Büyük dinler nüfuslarına göre insanlık hakemlerini atayacaklar. Bunlar 100’den fazla olacak. Çıkacak ihtilaflar,  tarafların seçtiği hakemler ile, bu hakemlerin seçeceği başhakemden oluşan hakemler kurulunca çözülecek. Hakem kararlarına uymayan devlet dışlanacak ve gerekirse onunla tüm dünya savaşacaktır.

4- Devletler dış savunmayı yapacak iller iç güvenliği sağlayacak. Gümrükler ve vizeler kalkacak. Para transferleri tamamen serbest olacak. İş bulan herkes her yerde çalışacak. Malların, canların, emeğin, bilginin hareketi tamamen serbest olacaktır

Bunu bir devlet başlatacak. Mesela Türkiye, mesela İran, mesela Rusya hepsi adaydır. AB, ABD, Çin adaydır. O devlet birden huzura kavuşacak ve refaha ulaşacak ve bütün devletler sonunda bu düzene gelecektir.

Ergün Diler vatanın seviyorsa, Türkiye’yi savaş ateşine atacağına yukarıda söylediklerimizi bizimle tartışsın. Türkiye bunu başlatırsa o zaman yalnız Ortadoğu’nun değil tüm dünyanın barış merkezi olur.

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 340 | Tarih: 20.12.2015
Ergün Diler
Güçlü Ülke
Sorunların Çözümü
1333 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Yüzyılın projesi: Siyer-i Nebî Külliyesi-2
DEVLET KURUMU ALLAHTAN KORKAR MI?
1325 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Sur'a, Cizre'ye, Silopi'ye duyarsızlığın nedenleri
PKK ve aveneleri
1200 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Alan hakimiyeti kırsalda ve kentte farklı anlam taşıyor
Savaş kapıda değil, çoktan içeri girdi bile!
1131 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler