Putin Rus turistlere “Artık İran’a gidin” dese ya
1206 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

Putin Rus turistlere “Artık İran’a gidin” dese ya

Tabii ki aklı başında her Türk ve her Rus iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesini ister... Ama bu aklı başında olması gereken insanların başında da iki ülkeyi yöneten kişilerin gelmesi gerekir. Ama ne yazık ki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düşürülen Rus savaş uçağının uyarılara rağmen Türk hava sahasını ihlal etmesine eğilecek yerde, ölçüsü kaçmış ve akla zarar tepkilerle, krizi tırmandırmayı yeğ tutmakta. 

Hem de İran'ın kankası 
Örneğin Rus turistlere "Türkiye'ye gitmeyin" uyarısı yaparken gerekçe olarak da "Türkiye'de mevcut yönetim ülkeyi İslamlaştırıyor" dedi.
Putin'in İslamlaştırma ve teokrasi konusundaki hassasiyetinin Suriye'de Esed'i ayakta tutmak için kankalık yaptığı İran için de söz konusu olduğunu varsaydığımızda, acaba Ayetullah Hamaney ne cevap verirdi ona? Putin'in bu açıklamasından sonra İranlı yöneticiler "Rus turistler bize gelsin, votkalarını dikip, bikinileriyle Hazar sahillerinde tatillerini geçirirler" içerikli bir davet yapar mıydı? 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/11/27/putin-rus-turistlere-artik-irana-gidin-dese-ya

Yorum:

Medya ortaklığı ve savaş çığırtkanlığı

İşi gücü fitne olan sol medya ile Z kalite haber yapmaktan bir türlü usanmayan sağ medyanın ilk defa ortak bir paydada buluştuğunu görüyoruz. O da hayra alamet değil tabii ki.

Biri Erdoğan’ı yerden yere vurup Rusya’nın Türkiye’ye saldırmasını umuyor, diğeri Erdoğan’a gaz vererek Rusya’ya saldırtmaya çalışıyor. Rusya’nın hemen harekete geçmesi gerektiğini söyleyenler bile çıktı. Pes artık, pess.

Bu nasıl bir savaş çığırtkanlığıdır böyle. Savaş, adı geçince bile tüyler ürperten bir durum. Koşulları ve sonuçları olabildiğince ağırdır. Biz asarız, biz keseriz, gerekirse savaşırız…Bunlar laf değil!

“Lojistiğinden haber ver” demezler mi adama?

Neredeyse her şeyiyle dışa bağımlı bir ülkeye bu dayılanmalar birkaç beden büyük oluyor. Kaldı ki gücün varken bile savaş en, en, en son yoldur. Bunun yerine sağ duyulu olup en gerilimsiz çözüm yolu aranmalı, birlik olunmalı.

Oynanan uçak oyununun Sermaye’nin işi olduğunu göremeyenlerin sayısı az değil. Buna bir de siyasi liderler eklenince alınan kararların ve atılan adımların ne kadar yanlış olduğundan sanırım bahsetmemize gerek yok.

Türkiye’de kalıcı aydınlık için karanlık bir dönem gerekiyorsa savaş kaçınılmazdır, olacaktır. Ama herkesin şunu çok iyi bilmesi gerekiyor ki; bu en son olması gereken şeydir. Çok, çok kritik bir karardır. O yüzden Allah korusun, Allah siyasilere akıl fikir versin, zalimleri sevindirmesin diyorum.

 

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 337 | Tarih: 29.11.2015
Ergün Diler
Pasta Savaşı
Tehlike
1388 Okunma
Süleyman Karagülle
Emre Aköz
‘Dur’ deme, durdur!
İnsan ve Aşk
1316 Okunma
Vahap Alma
Yusuf Kaplan
Menzilini yitirmezsen, Hakikat rüzgârı her dâim eser
Umutlar gizli medrese açılışına kaldı!
1279 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Aslan gibi bir Tahir Elçi'yi vurdular
Tahir Elçi’yi kim vurdu?
1249 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Putin Rus turistlere “Artık İran’a gidin” dese ya
Medya ortaklığı ve savaş çığırtkanlığı
1206 Okunma
Tayibet Erzen