Paris saldırıları hakkında beş şey söyleyeceğim
1287 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

15.11.2015

-BİR: Çok rica ederim, Paris saldırılarından yola çıkarak yeniden "İslam tartışması" başlatmayalım.

 Bu teolojik bir olay değildir, siyasi bir olaydır. İnsanlık tarihinde insanların birbirlerini öldürmeleri için gerekçe edilmedik konu kalmamıştır. Son dönemdeki gerekçe de “İslam”. Peki neden son dönemde hep İslam gerekçe ediliyor? Bunun da teolojik olmayan bin türlü nedeni var. Uzatmak istemiyorum.

*

-İKİ: Arada zıvanadan çıkmış bazı tiplerin, bu tür saldırılar ile İslam arasında bağlantı varmış gibi bir imaj vermesine bakmayın. Müslümanların genel ekseriyeti bu tür saldırılara şiddetle itiraz ediyor! Kınıyorlar! Bakmayın siz, “Gerçek İslam bu değil” sözünün, sosyal medyada alay konusu edilmesine... Mühim bir sözdür o ve şiddete mesafe koymak anlamına gelmektedir.

*

-ÜÇ: Temennim odur ki... Paris saldırılarının ardından yeni bir savaş başlamasın. Savaş savaşı doğurmasın. Yine yeniden küresel savaş tamtamları çalmasın. “Fransa’nın 11 Eylül’ü” falan denilip 11 Eylül’den sonra dünyada estirilen fırtınanın bir benzeri estirilmesin... O küresel savaş ortamının dünyayı nereye getirdiği ortada. Temenni ederim ki bu kez farklı bir yaklaşım sergilensin.

*

-DÖRT: Bu olayın ardından görüyoruz ki... Başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa’da iç güvenlik tedbirlerine aşırı yüklenilecek. Güvenlik / özgürlük dengesi tartışmaları yeniden başlayacak. Göçmen politikaları yeniden belirlenecek. Ve terör, maalesef bir kez daha hedefine ulaşmış olacak ve en fazla da özgürlükleri vurmuş olacak.

*

-BEŞ: Başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa’da yaşayan Müslümanların hayatı bu kez iyiden iyiye zorlaşacak. “Vay efendim, şimdi sırası mı bunun?” falan demeyin. Evet, efendim. Şimdi tam sırası... Unutmayalım: Terörün kendisine alan bulmasında bu tür olayların ardından ortaya çıkan Müslüman karşıtı atmosfer, çok önemli bir rol oynamakta. Böyle bir atmosfere yol açılmamalı. Azami gayret gösterilmeli.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

IŞİD’in ve PKK’nın hamisi

Dünyada tüm illegal örgütler bir yerde kurulur ve o yerden idare edilir. Hepsinin ipleri Sermaye’nin elindedir.

PKK’yı kuran da IŞİD’i kuran da Sermaye’dir.

İkisini de idare eden Sermaye’dir.

İkisini de birbiri ile savaştırır gibi görünen Sermaye’dir.

Suruç’ta, Ankara’da, Paris’te olayları yaptıran da Sermaye’dir. PKK’yı azdıran da Sermaye’dir. PKK’nın paralelindeki partileri kurduran da Sermaye’dir. Paralel devletleri oluşturan ve idare ettiren de Sermaye’dir.

Ancak Sermaye ile savaşarak onu yenemezsiniz.

Siz hakkı getirirsiniz, batıl kendiliğinden söner.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 335 | Tarih: 15.11.2015
Yusuf Kaplan
Çağ körleşmesi ve “nüfuz” meselesi
Nüfuz ne kelime!
1518 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Patron Testi
Ne yapılmalı?
1361 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Paris saldırıları hakkında beş şey söyleyeceğim
IŞİD’in ve PKK’nın hamisi
1287 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Ha Paris, ha Ankara, ha Suruç... Hepsi hedefte...
Ateş düştüğü yeri yaktıkça bu zulüm devam edecek
1186 Okunma
Tayibet Erzen