Neden Cizre?
1315 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

11/09/2015

- Hürriyet karşı olduğu HDP, MHP ve Cemaat’e neden yandaş oldu? Askeri desteklerken neden şimdi karşı? Hedef halk ayaklanması? 1990’dan önce Fethullah Gülen asker tarafından ve devlet tarafından desteklendi. Öcalan teslim edildi. Gülen Amerika’ya götürüldü. 28 Şubat’ta Gülenciler rahatsız edilmedi. PKK Avrupa’ya, Cemaat Avrupa’ya taşındı. Artık denetimden çıktı. Bütün çatışma Erdoğan’a karşı olmuştu. Kırk yılın sonunda hedeflerine varır gibi oldular.

- Hürriyet’i İngilizler kurdular. Milliyetçilik yaptırarak Türkleri Kıbrıs’a saldırttılar. Böylece İngilizler, Rumlara karşı adanın hakimiyetini sağladılar. Gazete yazarını değiştirse de kendisi değişmiyor. Kaynak hala onlardan geliyor.

Erbakan’ı devre dışı etmek için Gülen ve AK Parti desteklendi. Ordu kendisini ancak onlardan görerek korundu. AK Parti’yi destekleyerek Milli Görüş iktidar edildi. Şimdi Cemaatle AK Parti’yi karşı karşıya getirerek birbirini yok etmeye zorluyorlar. Canciğer olan AK Parti ve Cemaat şimdi birbirine acımasızca saldırıyor. Ne var ki ne Cemaat ne AK Partililer bu oyuna geliyor. Yarın bunlar tekrar birleşecekler. Avrupa 500 senedir iç savaş yapmaktadır ama dünyaya o hakimdir. Müslümanların bu kavgası İslamiyet’i büyütecektir.

 

-Dünya içte ve dışta koalisyon yaptı.  Türkiye hedefte, Erdoğan hedefte.

- Cumhurbaşkanımız hatalar yapmadı mı?

1- Milli Görüş gömleğini çıkardı. Adil Düzen’e karşıyım diye ısrar etti. Oysa Adil Düzen İslam düzeni idi, yasalar izin vermediği için Adil Düzen dedik. Şimdi İslam’dan bahsediyorsunuz.

2- Yasaları değiştireceğine yasaları uygulamayarak özgürlüğü sağlamaya çalıştı. KDV kanunda hala duruyor. Cezası duruyor ama alenen fatura kesmeyeceğim diyor. Ekonominin yüzde sekseni kayıt dışı. Kayıt içi yarım asırdan beri çalışan kooperatifimizin 50 milyon dolarlık arazisini eski yönetim gasp etti. AK Parti Lozan’da alınanları iade etti ama bizim yerimiz hala mahsup.

3- Çıkardığı saçma yasalarla ordumuzu mahvetmedi mi? Dünyanın hiçbir yerinde savaşanlar sivil mahkemelerde muhakeme edilmez. Yahudiler hariç onlar herkesi her yerde muhakeme ediyorlar.

4- İshak Alaton’un takdim ettiği anayasayı görüşerek resmen Cemil Çiçek kabul etti. Bizim sunduğumuz Adil Düzen’e göre İnsanlık Anayasası’nı biz kooperatiflerle görüşmeyiz diye reddetmedi mi?

Hastalığı teşhis hastayı tedavi etmez. Reçeten nerede Sayın Diler? Bizi okuma tenezzülünde bulunsan bilirsin ama okuyamazsın çünkü sonra Takvim’de yazamazsın. Yazılarınızın bir gayesi var. Halkın moralini bozmak.

 

- PKK taşerondur. Avrupa’nın ABD’ye karşı taşeronudur.

-Hatalı teşhis. PKK Sermaye’nin beslemesidir. Sermaye dünyanın bütün devletlerinde böyle eşkıyaları besler, iktidarları böylece avucunun içinde tutar. Şimdiye kadar AK Parti’yi iktidarda tutmak istiyordu çünkü Adil Düzen tehlikesi vardı. Erbakan tehlikesi vardı. Şimdi bitti zannediyor. AK Parti’nin ve Cemaat’in işini bitirmek için kullanıyor.  Sorun temelinden çözülür. Eşkıyanın gönlünü okşamakla sorun çözülmez. Çözüm süreci iyi idi. Ama Adil Düzen gelmeli ki bugünkü durum olmasın. Yerinden yönetim, hakemlik sistemi ve çalışana kredi, bürokratik engelleri kaldırma yeterli idi.

 

-  Dağlıca’daki oyun seçimin iptali içindi.

- Seçim iptal edilerek Türkiye’yi devletsiz hale getirmek istiyorlardı. Unuttukları bir şey vardı. Türkiye’de bir ordu vardı ve kararını vermişti. PKK yok edilecekti.

 

-Cizre olaylarını Demirtaş önceden hazırladı.

-Durmadan düşmanların yaptıklarını dile getiriyorsunuz. Okuyucuyu ruhen çökertiyorsunuz. Biz bir şey yapmadık mı neden anlatmıyorsunuz?

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Biz ne yaptık?

1960’ta gördük ki CHP ve DP işbirliği yaparak Türkiye’yi Sermaye’nin tetikçisi yapmak istiyorlar. Görünürde birbirleri ile çarpışırken birlikte Müslümanları eziyorlar. Sermaye onları finanse ediyor, Türk ordusu ise içten içe kahr oluyordu. 27 Mayıs’ı ihtilalle darbeye çevirebildiler.

Biz Akevler Kooperatifini kurarak halkı organize etmeye başladık. Fethullah Gülen vakıf kurdu. İslamiyet’i okulları ile yaymaya başladı. Erbakan parti kurdu ve siyasette Demirel’e karşı çıktı. Akevler’in başlattığı bu harekete tüm Müslümanlar destek verdi.

CHP ile koalisyon yaparak Sermaye’nin ezberini bozduk. Onların oyunlarını dünyada bitirdik.

Daha ne yaptık? MHP’lilerle seçim ittifakı yaptık ve böylece Müslümanlarla milliyetçileri birleştirdik.

60’larda çok partili Anayasayı getirdik.

80’lerde CHP korkusunu sona erdirdik.

Milli Görüş Özal’ı çıkardı Türkiye’yi serbest ülke haline getirdi.

Milli Görüş Çiller’le koalisyon yaparak Türkiye’nin en başarılı hükümetini kurdu.

2002’lerde AK Parti ile iktidar olduk ve 13 sene iktidarda kaldık.

Dünyaya etki ederek Sovyetleri yıktık.

ABD’de bir zenci Müslüman çocuğunu iktidara getirdik.

AK Parti’ye oynanan oyunları ordumuz sayesinde teker teker atlatarak dünyanın en sağlam devletine sahip olduğumuzu gösterdik.

Ekonomimizi o kadar sağlam temellere oturttuk ki dünyadaki krizleri Türkiye duymadı bile.

Bugün alenen savaş var ama devletin bütün kuruluşları eksiksiz çalışıyor.

Şimdiye kadar Türk ordusunun eli kolu bağlanmış ve PKK ile şartlı mücadele ettiği için kesin sonuç alamamıştır. Şimdi ordumuz kesin kararlıdır ve sonucu alacaktır. Şununla görüşmesi, şu tuzağı kurması, hepsi havadır.

Seçim nasıl olursa olsun, içte ve dışta ne kadar tuzak kuruluyorsa ordu ile halk el ele verince PKK’yi değil imparatorlukları yıkabiliriz.

Sayın Diler neden bunları anlatmıyor da hep onların yaptıkları ile bizim moralimizi bozuyor.  Tüm basın iş birliği yapmış Akevler’i yok etmeye çalışıyor. Oysa Allah nurunu tamamlayacaktır. Allah mı büyüktür yoksa basın mı? 

Bizim yarım asırda yürüttüğümüz mücadelede Sermaye’yi durdurduk. Artık bize saldırmıyorlar. Yarım asır sonra Sermaye’nin adı bile unutulacak. Herkes huzur içinde Adil Düzen için çalışmalıdır. Sermaye’yi de Adil Düzen kurtaracaktır.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 326 | Tarih: 13.09.2015
Ergün Diler
Neden Cizre?
Biz ne yaptık?
1315 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Ya devlet düzenini ya da anarşizmi seçeceğiz
Askeri Düzen ve Hukuk Düzeni
1290 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Mayına, bombaya göz yummak
MİT neredeydi?
1224 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Türkiye’yi, “iç savaş”la tehdit etmek!
Çare bünyeyi sağlam tutmak!
1081 Okunma
Ali Bülent Dilek
Can Dündar
Şu ‘malum gazete’
Şu Malum İnsan
1081 Okunma
Vahap Alma


© 2024 - Akevler