Ateşle oynuyorlar
2115 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

03.07.2015

1- Kobani’ye niye vuruluyor? Osmanlılar döneminde İngilizler Müslümanları yanlarına aldılar. Osmanlıyı yıktılar. Amerika El-Kaide ve IŞİD gibi terörist kuruluşlarla İslamiyet’i kökünden bitirmek istiyordu. Rusya da böyle istiyordu. İngilizler ve Baronlar solu da aynı şekilde kullanıyordu. ABD ve Rusya’nın itirazları vardı. Abdullah Gül Çin’e gitti şu kadar insan katledildi.

- Bilemediniz. İngiltere diye bir devlet yoktur. Sermaye dünyaya hakim olmak için bir devleti büyütüyor ve onu kullanıyor. Kraliçe emretmiyordu. Kraliçe’ye emrediyorlardı. İkinci Cihan Savaşı’ndan sonra Sermaye ABD’ye taşındı, başkalarına emrederek oldu. Erbakan’ın dünyayı uyarmasından sonra Sovyetler yıkıldı. ABD’de Sermaye hakimiyeti sallandı.  Bugün olanlar, Sermaye’nin dünyayı üçüncü cihan savaşına götürme planından başka bir şey değildir. Türkiye ile Suriye’yi kapıştıracaklar. İsrail Suriye’ye girecek, İran müdahale edecek, Rusya ve Çin İran’ı, ABD ve AB Türkiye’yi destekleyecek ve üçüncü cihan savaşı başlayacak. Tıkanan ekonominin önü açılacak. Ne Çin’de ne de Suriye’de zannedildiği gibi çok insan ölüyor. Bunlar Sermaye’nin çatıştırmak için abartmasıdır.

 

Theo

29.06.2015

2- Pencerelere pisleyen güvercinleri kovalamak için bir tür yırtıcı kuş kullanıyordu İngiltere. Kuş kovalayınca eti hak ediyordu. IŞİD işte Ortadoğu’da ABD’nin yırtıcı kuşudur. Ortadoğu’da Araplar, Kürtler ve Türkleri birbirine düşürüp dünyaya hükmetmek istiyor.

- Bütün bunlar doğrudur. Ne var ki ABD değildir bunları yapan, bunları yapan dünyayı tek sermaye devleti haline getirmek isteyen sömürücü tekel Yahudi sermayesidir. Sonsuz karşılıksız doları ile bu fitne ve fesat düzenini yürütmektedir. Sorun, bu doların etkisini yok etmektedir. O da karşılıksız faiz parası yerine emek karşılığı çıkarılan ürün parası ile mümkündür. Mal senedi ile mümkündür.

 

Madalyon

30.06.2015

3-HDP Çin’e gidiyor. Suudi Arabistan, Türkiye, Katar’la birlikte Esad’ı devireceklerdi. Amerika, Fransa ve İngiltere de bunları destekliyordu. Bunlar küçük maderin haberleri.

Özal bir koyup üç alacaktı. Irak Kürtleri ile Türkiye Kürtlerini birleştirip Kıbrıs benzeri bir devlet kuracaktı. Evren de o görüşte idi. Barzani Türkiye’ye sert çıkmıştı. 20 gün kayboldu. Türkiye ile iyi geçinmeye başladı. PKK ile arası açıldı. Sermaye Özal’a kredi açtı ama ilmiği de taktı. AB ile Çin arasında Afrika çekişmesi vardı. Türkiye’yi yıkmak istiyorlardı. İki taraf kendine katıyordu. CHP, MHP ve HDP Baronlara hizmet ediyor. Hedef Erdoğan.

- Olayların akışı doğru anlatılıyor, teşhisler hatalı.  İşin merkezindeki İngiliz Baronları değil ABD’deki Yahudi sermayesidir. Amaç; dünyayı krizlere sokup devletleri dize getirmektir, sözünü geçiremediği Obama, Putin ve Erdoğan’ı devre dışı bırakmaktır. Ortadoğu’daki olaylar üçüncü cihan savaşını çıkarmayı amaçlıyor. İstikrarlı Türkiye 20 senede Almanya ve Japonya gibi kalkınmış bir ülke olacak İslam alemi de uygarlıkta Avrupa ile yarışmaya başlayacak. Bunu önlemek için Erdoğan’ın gitmesi ve Türkiye’de dengenin bozulması isteniyor. Bu gün üç partinin Erdoğan’a karşı olmanın dışında birleştikleri tek bir nokta yoktur. Türkiye’de devlet başkanı Erdoğan olmasaydı çoktan ekonomik denge sıfırlanırdı.

 

AB ne oldu!

01.07.2015

4-  Laiklerle, laiklik düşmanı olanlar, Kürt ırkçılarla Türk ırkçılar bir olmuşlar sözde karşı işbirlikçi Erdoğan’a saldırıyorlar. Yunanistan ve Kaddafi olayları,  Avrupa’yı parçalamak Euro’u devre dışı etme amacını güdüyor. AB yıkılıyor. Ortadoğu’da karışıklıklar devam ediyor. Baronlar (İngiliz sermayesi demek istiyor) sorunların ABD, Rusya ve Türkiye’nin istediği istikamette çözülmesini istemiyor. Ekonomik hakimiyet gidecek. Türkiye için çırpınan Hakan Fidan geldiğinden beri hedef alındı. Baronlar, ılımlı İslamiyet ile ABD, Rusya ve Türkiye’yi çökerteceklerdi. Yeni saldırı var.

- Hakan Fidan 17-25 Aralık’ta başarısız bir istihbaratçıydı. Hakan Fidan’ın kendisini MİT dinlemiş, farkında olmamıştır.  Bilerek veya bilmeyerek Türkiye’yi yıkmak için çırpınmalarıdır. Başarısız olanları görevden almazsan devlet başarısızlarla dolar. Davudoğlu Başbakan olmamalı, Hakan Fidan MİT müsteşarlığından alınmalıdır. Derviş’i kabineye almak isteyen hiçbir parti ile görüşülmemeli bile.

 

Nevada Kampı

02.07.2015

5- Amerika’daki çok etkili bir dostum sorularıma biraz sonra cevap verdi.

- Bu dostunuz Türkiye’yi korkutmak ve karıştırmak için bunları size dikte ediyor.

 

a) El-Kaide ve IŞİD ne ise PKK da odur. ABD destekliyor.

   - Doğru ama ABD sermayesi destekliyor. Obama desteklemiyor. Obama ile aramızı açmak istiyor.

 

b) Bütün PKK liderlerinin ABD ile arası çok iyidir. Amerika’da eğitim gördüler.

    - Obama’dan önce gördüler. Şimdi PKK liderlerinin arası Sermaye ile iyi olabilir.

 

c) Nevada’da milliyetçiler ABD dostu milliyetçiler olurlar.

    - Dolar bu işi başarır.

 

d) Ortadoğu’yu ve Afrika’yı Türkiye kontrol edebilir. Bugün sorun yok. Yarın çıkabilir.

    - Obama ve Putin, Erdoğan’la İslam ülkelerine etki ederek Sermaye’yi yenmek istiyor. Sermaye de Obama’ya sonra size dert olur diyor.

 

e) ABD’de devlet ve Sermaye Türkiye ile ortaklık istiyor ama Türkiye’nin gelişmesini istemiyor.

    - ABD’deki sermaye devlet çatışması uzlaşma ile sonuçlandı. Şimdilik Sermaye devleti oyalıyor. Erdoğan gitsin biz Türkiye ile iyi olalım diyor. Obama tereddütlü. Putin direniyor.

 

f) Eşref Bitlis ve iki komutan arkadaşını Bush’un ekibi Clinton’ın ilk günlerinde öldürdü. Ordu bunu kapattı. Özal’ı onlar öldürmek istediler.

    - Bu olaylar, Bush zamanında oluyordu. Obama siyaseti değiştirdi. ABD’yi silahla değil barışla hakim devlet yapma yolunda.  Hala eski siyasetine devam ettiği havası Türkiye’nin Obama ile arasını açma çabasıdır.

 

g) Kürt koridoru Bush’un tertibi.  Hal müsait değil.

   -Bush demek ABD bankerleri demektir. Şimdi de aynı Sermaye bunu yapıyor. Obama Sermaye ile fazla arasını açmamak için güya vuruyor. Yahut Obama IŞİD’e vuruyor. Bush’çular Kürtlere koridor açıyor. ABD planlamasında da karışıklık var.

h) Siyasette arkadaş var, dost yok.  Karşı tarafı devirme var, küsme ve darılma yok. Sizin partileriniz daha bunları öğrenemedi.

   - Derviş belası olmazsa MHP CHP ile beraber olur, AK Parti de beraber olur.  Dervişle kötü olmamak için yandan dolaşıyorlar.

 

i) Kemal Derviş eğitilmiş ve inandırılmış biridir. İslami teröristlerin dokuzu ABD’de özel eğitimden geçmişlerdir.

   - Ecevit Derviş’i ABD’de keşfedip getirtti (daha doğrusu keşfettirildi) sonra  Derviş onu devirip kendisi başa geçmek istedi. Olmadı parti kurdu, olmadı CHP’ye gitti ve Baykal’ı devirip kendi geçmek istedi. Şimdilik başaramadı. Şimdi CHP ile AK Parti’yi birleştirecek. Erdoğan’ı devirip kendisi cumhurbaşkanı olacak. Başbakanlığa tenezzül etmiyor.

 

j) Kemal Derviş İslam alemi görevlisi idi. Başaramadı şimdi Türkiye görevlisi. Patronlar ümidini kesmek üzere.

    - Kemal Derviş, Ecevit’i hasta etmiş, Kemal Derviş Baykal’a iftira etmiş, Kemal Derviş Erdoğan’a saldırmış başaramamış. Türkiye’de de şansı olduğunu sanmıyorum.

 

6- Çok şey oluyor milletten saklanıyor.

- Söylediklerinizden ben yeni hiç bir şey öğrenemedim. Yıllar önce yazdıklarım. Ben  mikrodan makroya gitmem çünkü mikrodaki tüm hareketler o sermayenin kaleminden çıkar, sizinki de. Ben makroya bakarım. Şu şimdi şunu yapacak derim ve o onu yapınca bu bana belge olur.

 

a) Kemal Derviş Türkiye’de parayı dolara çevirmek için geldi.

   - Türkiye’yi ABD’nin 50 eyaletinden biri yapma düşüncesi olabilir ama Kemal Derviş dünyadaki sermaye versiyonundan biri olarak gelmiştir. Ukrayna, Gürcistan, Kırgızistan’da yaptıklarını Türkiye’de yapacaklar, askerler yerine diplomatlarla dünyayı yöneteceklerdi.

 

b) 2002 seçimi dolara geçmek için yapıldı. Gül ve Erdoğan’ın etkili olacağı bilinmiyordu.

   -28 Şubat’ta gelen başbakanlar memleketi yönetemediler.  Askerler, Milli Görüş’ün iktidar olmasını istediler. Birinci takımı getiremeyeceklerinden ikinci takımı, Erdoğan’ın takımını desteklediler. Sermaye ise işbirlikçi koalisyonun başarısız olması nedeniyle hiç olmazsa Gül olsun diyordu.  Mücadelede ordu kazandı ve 13 sene Erdoğan iktidarda kaldı. Gül de sorun teşkil etmedi.

 

c) Sermaye AK Parti’nin başarısını gördü ama dolara muhalefet etmeyeceğini sandı.

   - Gül’ü başa çıkarınca sorun yoktu ama askerler etki ettiler Erdoğan geldi.  Koalisyon olmadı. AK Parti’yi kapatma operasyonları ordunun direnmesi ile gerçekleşmedi. Orduya darbe vuruldu ama ordu sonunda yendi. Şimdi Vecdi Gönül yine Milli Savunma Bakanı.

 

d) Derviş başarsaydı İMF’nin başına geçecekti. Başaramadığı için şimdi görevli. Çalışıyor başarırsa Türkiye’yi yıkar yükselebilir.

    - Danıştay operasyonu tutmadı. Türkiye’de başarısızlığa uğrayınca taktik askıya alındı. Derviş de askıda. Oyalanıyor.

 

e) Türkiye’de kurulan yüzlerce bankanın beşi kaldı diğerleri battı. Çünkü görevlerini yapamadılar, dolara geçemediler.

    - Devletleri dolara geçirerek, dünyayı tek para ile yönetmeyi planlamış ve uygulamaya geçmiş olabilirler. Başarılamadığı için askıya alınabilir.

 

f) Abdullah Gül’ün danışmanı tarafından yazılan kitap çok konuşuldu.

    - Abdullah Gül anne ve babası tarafından Milli Görüşçü’dür. Kendisi gençlik yıllarında Hareket Partililerin yanında yer almıştı. Kolay etki altına alınabilir görünüşlüdür ama kolay kolay tuzağa düşmez. On üç sene partide birlik onun uyumlu davranmasından ve Milli Görüş’e ihanet etmemesinden gerçekleşmiştir.

 

g) Bayan Gül kitap yazmış yayınlanmadı.

   - Erdoğan aleyhine kim yazarsa Erdoğan’ı güçlendirir. Çünkü bu yazılar hep onu devirip istikrarı bozma hedefindedir. Çetin mücadeleden sonra, beklenmedik etki sorunları düzeltecektir.

 

h) Genelkurmay Başkanı Hulus Akar olacak.

   - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül yapılır. Yani Evren, Kıvrıkoğlu, Özkök, Başbuğ çizgisi devam edecektir. Kimi uygun görürlerse o uygundur denmektedir.

 

i) Hulusi AKAR çalışkan ve fedakar bir komutandır.

    - ABD’den gelen övgüler beni rahatsız ediyor. Obama, Putin ve Erdoğan taraftarı biri olabilir.  O zaman sözleşmelerde endişe edilecek bir şey olmaz. Türkiye’de   Çevik Bir dahil her asker vatanseverdir. Kim gelirse oraya layıktır.

 

j) IŞİD’in elinde ABD ordusundan daha gelişmiş silahlar var.

   - Yeni silah her zaman zafere götürmez. Eski silahı çok iyi kullananlar başarılı olurlar. Türkler eski silahları çok iyi kullanırlar. Türkiye IŞİD’i bir haftada bitirebilir. Bitirmeli ve toprakları sahiplerine teslim etmeli. Tazminat talep etmeli. Petrol ile ödesinler. Anlaşarak girmeli yani.

 

k) Türkiye’de Derviş koalisyonu olursa IŞİD Kobani’den çekilecek. Seçime gidilirse Kürt köyleri yok edilecek.

   - Türkiye  Başbuğ’un dediği gibi ESAD’la bir olmalı ve IŞİD kimseye sormadan  bir haftada bitirilmeli.

 

l) Yazamadıklarım var ama Türkiye başaracak.

  - Türkiye’nin başarması için yorumum okunmalıdır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum: 

Türkiye nasıl başarır?

1- Ortadoğu’da İran ile Türkiye arasında çatışma çıkmadığı müddetçe fitne başarıya ulaşmaz. Barışın da gelebilmesi için Suriye ile Irak’ın da bu birliğe katılması gerekir. İstanbul’da dörtlü, kimseye danışmadan, kimseye haber vermeden kapalı toplantı yapılmalıdır. Obama ve Putin’in  itiraz edemeyeceği kararlar alınmalıdır ama onlara danışılmamalıdır. Çünkü onlar istediklerini beyan edemeyebilirler.

2- Önce dört ülke Kuzey Afrika hariç Arap yarımadasına sahip olmalıdırlar. Onların lehine kararlar alınmalıdır. Onların devletlerinin işine karışılmamalıdır. Çünkü oralarda bağımsız yönetim odur.

3- Mülteci kabulü ve insanı yardım durdurulmalıdır. Hicrete kapılar sonuna kadar açılmalıdır. Devletle sorunu olanlar  oradaki servetlerini gidecekleri ülkelere bırakıp hicret etmelidirler. Devlet de bunları muhacir olarak kabul etmelidir. Bir daha geri dönme şansları olmamalıdır.

4- Dört devletin orduları savunma orduları olmalıdır. Saldırı orduları olmamalıdır. Kendi ürettikleri silahlarla yetinmelidirler. Ordularını güçlendirmelidirler. Dört devletin ordularında dayanışma olmalıdır. Saldırmazlık aktini imzalamalılar.

5- Her türlü ihtilafta hakemlik sistemi kabul edilmeli. Hakemlik sistemini kabul etmeyen veya hakem kararlarına uymayanlara içerde silahlı kuvvetler derhal müdahale edip haddini bildirmeli. Yabancı devletlerle siyasi ve ekonomik ilişkiler buna göre düzenlenmelidir.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 316 | Tarih: 5.07.2015
Ergün Diler
Ateşle oynuyorlar
Türkiye nasıl başarır?
2115 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Gelecek tasavvuru: Maddî ve manevî “ordular”
SIRA İBRAHİMî/ERBAKANî DÜZENDE!
1582 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
MHP’ye sitem edenlere bir çift sözüm var
Planda aksamalar
1401 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Onları biz tam tanımasak da ABD'de hepsinin kayıtları v
Başka Hesaplar
1340 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler