CB-AK Parti-CHP koalisyonu çözüm olabilir
1621 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

14.06.2015

Bir problemi çözmek için tüm verileri değerlendirmezseniz, o problem çok basit görünse de çözümsüz olur... Arkadaşım Avukat Ahmed Pekin'le "Koalisyon nasıl kurulabilir" problemi üzerinde konuşurken, o bu problemin çözülebilmesi için en gerekli öğenin görmezden gelindiğini söyledi,
- Şu anda koalisyonda bulunabilecek siyasi partilerin güçleri aldıkları oy oranına göre belirleniyor. Bu açıdan baktığınızda halkın en fazla oy vererek siyasete koyduğu ağırlığın sahibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan değil mi? AK Parti'nin yüzde 41, CHP'nin yüzde 25 oyu var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise arkasında yüzde 52 oy yok mu, dedi...

Üçlü koalisyon 
Sonra ülkenin istikrarı ve gelişmeyi sürdürmesi için bir koalisyonun kurulması gerektiği çizgisinden giderek, en gerçekçi çözümün "üçlü Koalisyon" olması gerektiği konusunda birleştik. Bu koalisyonun "Cumhurbaşkanı-AK Parti- CHP" üçlüsü tarafından oluşturulduğu takdirde, Türkiye'nin kalıcı bir siyasi iktidara kavuşmasının mümkün olabileceğini düşündük.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/06/14/cb-ak-parti-chp-koalisyonu-cozum-olabilir

Yorum:

Şaka gibi

Geride bıraktığımız seçim döneminde herkesi şaşırtan, büyük bir çoğunluğu da öfkelendiren bir durum oldu. Devletin başında olan, herkesi kucaklaması ve taraf olmaması gereken Cumhurbaşkanı meydanlara çıktı, halka seslendi ve iktidar partisi lehinde görüşler beyan etti.

Sayın Cumhurbaşkanının başbakanlık gibi aktif bir konumdan sonra daha az aktif olacağı, bu duruma pek de uyum sağlayamayacağı ve bu tutumun ülkede sıkıntı oluşturacağı kehanet değildi. Değildi ama ne yalan söyleyeyim bu kadarını da beklemiyordum.

Erdoğan cumhurbaşkanı sıfatıyla seçim çalışması yaptığına ve büyük antipati oluşturarak AK Parti’nin oylarını düşürdüğüne göre aslında cumhurbaşkanı olmasının ne kadar hatalı bir karar olduğunu, 3 dönem kuralıyla kendi ayağına sıktığını ve başkanlık sistemi dayatmasıyla aynı yolda ısrarla ilerlediğini görmüş olması gerek.

Yazarımızın koalisyon önerisini kinaye olarak algılayıp ciddiye almamak şu anki ruh halime çok daha uygun. Siz ne düşünürsünüz bilemem.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 313 | Tarih: 14.06.2015
Mehmet Barlas
CB-AK Parti-CHP koalisyonu çözüm olabilir
Şaka gibi
1621 Okunma
Tayibet Erzen
Can Dündar
Alnımızın Akıyla
Alınlarının akı
1557 Okunma
Vahap Alma
Ergün Diler
Gözleri kasada
AK Parti tüm tuzaklara düştü
1556 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
2 asırlık bağımsızlık savaşı!
Peki” DEVCİ”’lerin hiç mi suçu yok ?
1501 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Erdoğan'ın yıldızı neden söndü?
Seçim sonu davranışların ispat ettikleri
1396 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler