Gözleri kasada
1551 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

12/06/2015

1-  IŞİD ABD ve İngiltere işbirliği ile birden ortaya çıktı. Kobani olayları ile Türkiye Kürtleri AK Parti’den uzaklaştırıldı. Seçimde Derviş baş rolü oynadı. Anahtar Erdoğan’da.

- Arap baharı, Sermaye’nin değiştirme amacını güden bir faaliyettir. Kobani ve çözüm süreci Sermaye’nin PKK kadrosunu yenileme amacını güden bir oyundur. Yaşlıları emekli edip yeni kadrosunu oluşturuyor. Rockefeller ile Rothschild’ın yeniden anlaştıkları iddiası yerinde.

Ne var ki AK Parti bu tuzakların hepsinin içine düşmüştür. Sorunlar temelden çözülmelidir.

     1- Her il tam bağımsız hale getirilmeli ve iç güvenlik yerel yönetime bırakılmalı.

     2-Hakimlik sistemi hakemlik sistemine dönüştürülmeli, yargı üstünlüğü tanınmalıdır.

     3- Bölgelerde bulunan merkez illerde yönetim Ankara’ya bağlı olmalı, buralara güçlü ordularımız yerleştirilmeli. Her bölgenin askerleri o bölgeden olmayan halklardan oluşturulmalı. Ordu dış savunmayı yapmalı. Genelkurmay doğrudan Cumhurbaşkanına bağlanmalı. Asker de sivil işlere karışmamalı. İller isterse güvenlikte yardımcı olmalı.

    4-Ülke dışındaki halklar Türkiye’ye muhacir olarak kabul edilmeli, sığınmacı olarak kabul edilmemeli ve kimsenin içişlerine karışılmamalı.

Yüz lojmanlı apartmanlar inşa edilip, PKK Koralarda iskan edilmelidir.  Çevredeki araziler de onlara tahsis edilmeli. Bu lojmanlara taşınmayanlar imha edilmeli. Yurt dışındaki eşkiyalar ne desteklenmeli ne de onlara karşı çıkılmalı. Mustafa Kemal’in ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi uygulanmalı.

AK Parti seçimi kaybetmemiş yanlış gidişe karşı ihtar almıştır. AK Parti yanlış gidişten vazgeçmelidir. Adil Düzen’e dönmelidir.

 

2-Sermaye Erdoğan’la yirmi yıldır uğraşıyor. Erdoğan bir tepeye kapatılacak. Pes etmeyecek.

- Bu savaş 1960’larda İzmir’de başladı. İzmir’de Akevler Kooperatif’i kuruldu. Erbakan’ın önderliğinde bağımsız adaylıklar kondu. Milli Nizam Partisi kuruldu. Akevlerden gelen Gündüz Sevgi’nin yönettiği kongre sebebiyle parti kapatıldı. Selamet Partisi kuruldu. CHP ile koalisyon yaptı.  Kapatıldı. Akevler’de hazırlanan Adil Düzen’e dayalı yeni partiler kuruldu. Parti kapatılıyor. Daha güçlü yenisi kuruluyordu.

Erbakan’ı parti kapatmakla yenemeyeceklerini anlayınca muhaliflere parti kurdurdular. Cemaat karşı çıktı. Biz Akevler olarak onlara da karşı çıkmadık. İyi işler yapıyorlardı. Uyarıları yaptık ama destekledik.   Erbakan Akevler’den çıktı. Akevler de kenara itildi. Sonuç AK Parti seçimde eski aldığı oyu aldı.

AK Parti’nin hataları vardır.

   a) Milli Görüş’le iktidara geldi. Gömleğini çıkardığını söyledi.

   b) Adil Düzen’le iktidar olan Milli Görüş’e varis oldu. Resmen karşı olduğunu ilan etti.

   c) Adını Akevler’den aldı ama Akevler’den uzak durdu. Böylece düşmanların dost olacağını sandı.

   d) Cumhuriyetin kuruluş felsefesini bırakarak komşuların iç işlerine karışmaya başladı. Kendi iç düzenini kurmadan dünyaya hükmetmeye kalkıştı.

İşte bu sebeple ona etkili bir uyarı yaptı. Yeniden beraber yürüdüğü kimselerle yürümeye başlamalıdır.

 

3- 7 Haziran seçimleriyle ilgili plan Bilderberg’de hazırlandı ve uygulandı. Türkiye’den muhalifler katıldı.

-Ben onların hiç birisini takıp etmem ama olanları ülkemde görürüm. Yıl başında bir haber yayınlandı. Maliye Bakanlığı sıkı denetim yapacak diye. KDV kaçırılmayacakmış. O gün sinyali aldım. AK Parti’yi yıkmak için Maliye Bakanlığı harekete geçirildi. Paralel’in inlerine gireceklerdi. Bunun ilan edilmesi gerekmez. Sessizce girersiniz. Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş parti başkan yardımcısı yapıldı. Onlar çok iyi insan olabilirler ama onlar gelmemeliydi, kırk yıllık emektarlar devre dışı bırakılıyor.  Davutoğlu bir bürokrat, başbakan yapılıyor. Milletle, siyasetle oynanıyordu. AK Parti Milli Görüş’ün attığı köklü siyaset sayesinde 13 yıl idare etti. Deniz göründü.

 

4- Çevik Bir bilmeden görevini yapıyordu. Fethullah Gülen’i ABD’ye teslim etti. Faizsiz sisteme, katılım bankaları ile dejenere ederek sahip çıktılar. Erdoğan’ın faize karşı oluşu onları rahatsız etti. CHP AK Parti koalisyonu Derviş’in tezgahıdır.

- Gorbaçov’un çıkışı ile Sermaye Rejim dengesini kuramayacağını anladı. Yıktığı Sovyetler’e kendisi giremiyordu. Dil sorunu vardı. Hayat seviyesi sorunu vardı. Türkiye’yi taşeron olarak kullanmak istedi. Demirel bunu Cemaat’e havale etti. Desteklemeleri için ABD’de yerleşmesi gerekiyordu. Danışıklı kovalamaca ile oraya yerleştirildi. Cemaat taşeronluğu başarı ile yaptı ama İslamiyet’i de oralara götürdü. Ondan rahatsız olan Sermaye idi onu yıkmak istiyordu.

Derviş bakan olacak, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı olacak. CHP-AKP koalisyonuna bunun için ihtiyaç vardır.

 

5- TC Merkez Bankasındaki kasalara ellerini uzatamıyorlar. CHP-AKP koalisyonunu bekliyorlar. Oyunun merkezinde Kemal Derviş vardır.

- Banker Sermaye askerleri iktidar yapıyor, onlar da insanlığı dinsizliğe ve ahlaksızlığa götürüyordu. Askerler iktidar olunca Sermaye’nin dediğini değil ülkenin çıkarını yapmak istediler. Bilmedikleri için hata yaptılar ama yine de sermaye istediğini alamadı.

Bunun üzerinde ABD patron Sermaye harekete geçti. Sivil ihtilallere başladı. Ukrayna’da, Gürcistan’da ve Kırgızistan’da denedi başarılı sonuçlandı. Artık Yahudi işadamları devlet başkanları olacak ve ülkeleri genel vali olarak yönetecekti. Türkiye’de Danıştay olayında denediler, başaramadılar. Hala bu proje üzerindedirler. CHP-AKP koalisyonunda Kemal Derviş ekonomiden sorumlu bakan. Hükümetin arası Erdoğan’la açılmış. Yeni Cumhurbaşkanı arıyor. Kemal Derviş’ten iyisini mi bulunacak. Damat Bey devlet başkanı olacak.

Sonrası kolay. İran’la savaşa girecek, üçüncü cihan savaşı çıkarılacak, faiz kabızı Sermaye boşalacak.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 313 | Tarih: 14.06.2015
Mehmet Barlas
CB-AK Parti-CHP koalisyonu çözüm olabilir
Şaka gibi
1616 Okunma
Tayibet Erzen
Can Dündar
Alnımızın Akıyla
Alınlarının akı
1552 Okunma
Vahap Alma
Ergün Diler
Gözleri kasada
AK Parti tüm tuzaklara düştü
1551 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
2 asırlık bağımsızlık savaşı!
Peki” DEVCİ”’lerin hiç mi suçu yok ?
1497 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Erdoğan'ın yıldızı neden söndü?
Seçim sonu davranışların ispat ettikleri
1392 Okunma
Lütfi Hocaoğlu