Oylarımız olmasaydı hala yerimizde saymakta olurduk
1331 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

07.06.2015

Bugün sandık başına giderken kullanacağımız "Oy"un toplumsal yaşamımızı ve ülkemizin geleceğini nasıl etkileyeceğini düşünüyor muyuz acaba? 
Kabul edelim ki uzun yıllar boyunca "Çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak" şeklinde bize öğretilen ezberle, uyutulduk... Bu kavramın içeriğini pek irdelemedik. Oysa siyasette de, ekonomide de "Çağdaş uygarlık" değişken ve soyut ve göreceli bir kavramdı. Örneğin aynı anda hem ABD, hem Sovyetler Birliği gelişmişlik açısından çağdaş uygarlığı temsil ediyorlardı. Ama birbirlerinden çok farklıydılar... 1930'larda da Hitler Almanya'sı ve Mussolini İtalya'sı, çağdaş uygarlık simgeleri değil miydiler? Şimdi de Çin, ekonomik açıdan çağdaş uygarlık için bir somut örnek olmuyor mu?

Oylarımız değerlidir 
Bugünlerde "Rejim Tehlikede" klişesi ile seslendirilen ve devleti halkın yani demokrasinin tehdit ettiğini vurgulayan sesleri yine duymaktayız. Bu seslerin bir bölümünün dışarıdan geldiğini de biliyoruz. Eğer bu sesler yükselir ve kaderimizi yine yönlendirir hale gelirse, bundan 50 yıl sonra da herhalde "Türkiye uyurken Tibet gelişti" diye yakınacağız. 
İşte önümüzdeki bu sürece kullandığımız oylar yön verecektir. Bize uyku ilacı olarak içirilen her alandaki "Kökten Devletçilik"i ancak oylarımızla, bedenimizden ve beynimizden atabiliriz. Unutmayalım... Oylarımızla Cumhurbaşkanlığı'nı vesayetçilerin ve kökten devletçilerin elinden ancak geçen yıl alabildik.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/06/07/oylarimiz-olmasaydi-hl-yerimizde-saymakta-olurduk

Yorum:

Bireysel bir zorunluluk olarak oy kullanmak

Oy kullanmak ülkemizde gelişmişlik anlamına gelmiyor, maalesef. Bugünlerde oy kullanmak, bilinçli bir tercihten çok, zaman kazanmakla eş değer.

İyinin kötüsü kavramına siyasette çok aşırı tepki gösterenler vicdani bir tutum olarak sandığa gitmemeyi yeğliyorlar. O da bir görüştür saygı duyuyorum ama sandığa gitmemenin sonuçlarına katlanabilecek olguda olmayanların daha sonra başlarının çok ağrıyacağını da söyleyebilirim.

Kimsenin aşırı bir hassasiyet göstermesine gerek yok, sonuçta bir oy kullanmakla ruhumuzu teslim etmiş olmuyoruz. Oy verdiğimiz parti bizim ilkelerimize tam olarak uymayabilir ki bugün olan durum da odur ama birey olarak kendini ifade etmenin bana göre gerekli bir yoludur oy kullanmak.

İstenen, ülkenin istikrarı ise yapılacak şey bellidir ama ülkede hiçbir şey tam olarak göründüğü gibi olmadığından siyasi ortam çok karışık ve seçim sonuçları belli olmadan bir şey söylemek zor. Sonuçlar ülke için hayırlı olur inşallah.

 

 

Tayibet Erzen








© 2024 - Akevler